Zwart-wit villa verscholen in het groen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zwart-wit villa verscholen in het groen

Stoa. Stoa.
Villa te Doorwerth Moderne huizen van Strategie Architecten bna Modern
Loading admin actions …

De woning die we vandaag voor je in petto hebben is als een concreet gemaakt rustpunt in een hectische wereld. In zijn natuurlijke habitat oogt de woning als een zeldzaam juweel. De bewoners kunnen niet anders dan trots zijn op deze vrijstaande woonstee. Het is werkelijk een rustoord na een vermoeiende dag in de wereld. Andere mensen gaan op retraite, vandaag gaan wij naar een minimalistische woning met een evenwichtig zwart-wit design die verscholen licht in het groen. Naast de overduidelijke good looks heeft dit huis toch ook wel een concreet aantal zaken te bieden die ons direct overtuigen van zijn uniciteit. Heb je zin om de nodige inspiratie op te doen voor je eigen bouwplannen? Wandel vandaag lekker met ons mee in en om het huis. Vang de nodige inspiratie: be creative!

Excellent

We vallen met de neus in de boter bij het eerste voorbeeld. Het is direct duidelijk waarom deze woning een moderne rustplaats is in een wereld die steeds hectischer wordt. Want waar kun je nu beter ontspannen dan in een woning waarin alles gewoon voor handen is. Wat dacht je van het zwembad en de ruimte leefruimte om in te kunnen recreëren. Vanaf deze positie doet de woning betoverend mooi aan, we kunnen eigenlijk niet wachten om binnen te kunnen kijken. Het is alsof de woning door zijn minimalistische look (met de abstracte trekken) juist aansluit bij de heldere sfeer van het landschap.

Opstap

Deze close-up laat zien hoe zeer deze woning een connectie met de omgeving aangaat. De basis van de woning heeft de kleur van de aarde. Hoe hechter wil je de link tussen gebouw en land nog hebben? De trap neemt ons mee naar het terras en de grote raampartijen die voor zoveel licht binnen zorgen. Via dit terras heb je eenvoudig toegang tot de woning. De zwarte kozijnen passen helemaal bij onze tijd en dragen de ramen die het tegenovergestelde door laten, namelijk het zogenaamde witte licht. Let op de gordijnen, deze geven de woning een huiselijke look. Hoe mooi is de combinatie tussen het grijs van de gordijnen, het zwart van de kozijnen en het wit van de gevelwanden. Gewoon prachtig!

Natuur en structuur

We vinden op verschillende plaatsen op het perceel de hechte link tussen de natuur en de structuur van de woning terug. Het is alsof de bouwkunst zich laat inspireren door de natuur en andersom. In dit voorbeeld vinden we een subtiele verwijzing naar deze link terug in het kleine perkje dat in zijn organische eenvoud prachtig afsteekt bij de heldere witte wand en het grind dat rond de begroeiing gerealiseerd is. Echt een plek waar je in de avond graag even langs wandelt om je hoofd leeg te maken. De juiste experts kunnen je helpen de ideale buitenruimte te creëren.

Transparantie

Een ander belangrijk aspect van de woning is het concept van transparantie. Dit zien we hier op een concrete wijze vormgeven in een schitterende glazenwand waar ook weer de zwarte kozijnen een hoofdrol vervullen. Let ook op de combinatie tussen deze kozijnen en de grijze gietvloer die de hal zijn industriële look geeft. De eetkamer, die achter de glaswand te zien is, ontvangt de helderheid en lichtval op een natuurlijke wijze, namelijk door de grote lichtopeningen in het dak. Zo weet je zeker dat je altijd als gezin samenkomt in een betoverende lichtsfeer. Dit is de ideale eetkamer om samen te genieten van de vrije uurtjes. Meer mooie ideeën voor de eetkamer vind je hier.

Sculptuur

Met een huis als dit heb je geen sculptuur meer nodig. Hoewel zo´n ding in deze tuin best zou passen. De aanblik van deze zijgevel doet ons denken aan een abstracte sculptuur of aan een schilderij in de gelijknamige stijl. Toch hebben we het hier echt nog steeds over het vrijstaande huis dat een oord van rust is voor de moderne mens, die zich bij tijd en wijle graag terugtrekt in een privéwereld waarin ontspanning en wooncomfort centraal staan. Wat een uitzicht moet je hebben vanuit de woonkamer!

Zoek je inspiratie voor de juiste verlichting van je woonkamer? Lees dan dit leuke artikel!

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!