Minimalistische woning met een zuivere look | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Minimalistische woning met een zuivere look

Stoa. Stoa.
woning lent Moderne huizen van loko architecten Modern
Loading admin actions …

Lekker landelijk wonen is een van de grote wensen van vele huizenjagers. Men droomt ervan, men streeft erna. Vandaag laten we je een woning zien in een landelijk gebied met een energiezuinige stempel. In 2015 is dit vrijstaande huis gerealiseerd. Om de woning mooi in het landschap op te laten gaan is er gekozen voor een moderne vormgeving maar heeft men historisch verantwoorde materialen gebruikt bij de bouw. Zo is bijvoorbeeld hardsteen gebruik. De witte gevel is gekaleid, dat is een traditionele techniek om metselwerk te kalken, daarbij wordt de textuur van het metselwerk verzacht. Deze vrijstaande woning heeft een plattegrond die afgeleid is van de Limburgse carréboerderij, zo krijgt de woning ook wat dit betreft een historisch tintje. Natuurlijk herbergt een hedendaagse woning de meest moderne warmtetechnieken en energievoorzieningen: een warmtepomp, zonnepanelen en driedubbel glas maken de woning volkomen ecologisch verantwoord. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat deze technische aspecten de woning het energielabel A++++ geven. Kom met ons mee voor een tour door de woning om het zelf te kunnen zien.

Strak

woning lent Moderne huizen van loko architecten Modern
loko architecten

woning lent

loko architecten

Als een strakke rechthoek vinden we de woning in het natuurlijke landschap. Het valt direct op dat er in en om het huis bijzonder veel leefruimte is. Waar vind je tegenwoordig nog zo´n grote tuin? Geheel anders dan de oude gebouwen in de omgeving valt deze hedendaagse, vrijstaande woning op door zijn geometrische look. Op de een of andere manier past de woning perfect bij de groene omgeving; het is de abstracte look die door zijn tijdloze charme de harmonie vindt. De symmetrische look van de bomen naast de woning doet onze ogen goed. Wat een plek om te genieten! Het zijn de juiste experts die je droomwoning kunnen helpen realiseren. Be creative!

Binnentuin

woning lent Moderne huizen van loko architecten Modern
loko architecten

woning lent

loko architecten

Om te genieten van het landelijke gevoel hoef je met een woning als deze niet ver te reizen, want je stap gewoon je woning uit en de landelijke sfeer neemt direct bezit van je gemoed. Waar kun je beter genieten dan in je eigen binnentuin. De muren geven garanderen je privacy, maar door hun look voel jij je niet omsloten. De verschillende begroeiing en de schitterende bomen creëren een sfeer alsof je in de Hof van Eden staat. Dus echte een plek waar je met veel trots vrienden en collega's uitnodigt. Ook hier weer treffen we de schitterende symbiose tussen de minimalistische bouwstijl en het organische groen: kunst en natuur komen hier op een prachtige manier samen!

Woonkamer

woning lent Moderne woonkamers van loko architecten Modern
loko architecten

woning lent

loko architecten

Deze woonkamer is in één woord villa-waardig! De stijl van de kamer doet denken aan de designstijlen uit de jaren zestig: laag, eenvoudig en een beetje space age (zoals de telescopische, staande lamp met de zilveren look). Natuurlijk mag de open haard in een setting als deze niet ontbreken. Vooral in de koude periode (niet dat het in Nederland nog zo vreselijk koud wordt) is het een absolute sfeermaker. Plof na een dag hard werken lekker neer op de sofa en laat je gedachten even de vrije loop. Misschien pak je er wel een goed boek bij.

Andere kant

woning lent Moderne woonkamers van loko architecten Modern
loko architecten

woning lent

loko architecten

Om je een goed beeld te geven van de sfeer van de kamer laten we je deze ook nog even vanuit een andere hoek zien. Het is direct duidelijk dat de grote raampartijen voor een bijzondere connectie tussen binnen en buiten zorgen. Het gazon lijkt tot in de woonkamer door te lopen. Stel je voor dat het mooi weer is en je zet de deuren naar de tuin open. Heerlijk! Ook qua lichtval is de kamer gezegend met een deur als deze! Op de achtergrond zien we de stijlvol gerealiseerde trap die ons naar boven brengt. In het trappenhuis valt een lichtstraal die door een van de vele lichtopeningen in de gevel het interieur weet te bereiken. Licht en sfeer zijn in deze vrijstaande woning onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Eetkamer

woning lent Moderne keukens van loko architecten Modern
loko architecten

woning lent

loko architecten

De sociale hotspot in de woning is natuurlijk de eetkamer. Dit is de ruimte waar de familie op gezette tijden bij elkaar komt. Het is best lastig met al die verschillende schema´s, maar de sfeer in deze eetkamer zorgt ervoor dat men er telkens in slaagt om op het juiste tijdstip thuis te zijn. De inrichting laat de minimalistische ontwerptrant zien die we eigenlijk over in het huis tegenkomen. Let ook even op de bijzondere lampen boven de eettafel: wat een manier om abstractie en sfeer samen te voegen! Meer mooie ideeën voor je eetkamer kun je hier vinden.

Ritueel

woning lent Moderne badkamers van loko architecten Modern
loko architecten

woning lent

loko architecten

Als de dag ten einde is (of juist begint) voeren we onze persoonlijke schoonheidsrituelen uit. Dat kan in deze schitterende badkamer uitermate goed. In deze zen-achtige setting kom je helemaal tot rust en geniet je van de momenten voor jezelf. Natuurlijk is er in deze badkamer ook gedacht aan het samenleven: de twee wastafel onderstrepen deze gedachte. Nu kun je ook samen genieten van de sfeer die er in deze kamer heerst. Natuurlijk mag de badkuip niet ontbreken. In dit geval zien we een mooi ovaal exemplaar waarin je kunt genieten van het heilzame, ontspannende water. Gewoon heerlijk! 

Voor een wandeling door een villa met temperament klik je bij voorkeur hier!

Waar staat jouw droomwoning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!