Fantastisch getransformeerd huis in Arnhem | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Fantastisch getransformeerd huis in Arnhem

Stoa. Stoa.
Transformatie woonhuis Arnhem Moderne huizen van Van de Looi en Jacobs Architecten Modern
Loading admin actions …

Veel mensen dromen ervan om een update aan hun huis te geven. Het kan gaan om een uitbouw, maar even goed om een complete transformatie. Vandaag laten we je een voorbeeld zien van een volledige transformatie van een woning in Arnhem. Het karakter van de woning moest natuurlijk bewaard blijven, maar een moderne twist kon deze wel gebruiken. Tijdens de verbouwing is de relatie tussen de woning en de tuin hechter gemaakt. Daarbij was het concept van transparantie een belangrijk gegeven, want ook qua helderheid liet de woning het nodige te wensen over. Daarnaast werd de keuken aangepakt en kreeg het huis verschillende glazen puien waardoor deze in zijn algemeenheid veel lichter geworden is. Hoe dit allemaal precies zit laten we hieronder aan je zien. Dus trek je wandelschoenen aan en kom met ons mee voor een tour door de woning.

Moderne details

Een moderne uitbouw laat natuurlijk hedendaagse details zien, maar deze doen op geen enkele wijze afbreuk aan de geest van de authentieke woning. Op dit voorbeeld zien we de grijze kozijnen die het eigentijdse venster op de wereld mede vormen. Terras en woningkamer sluiten nauw op elkaar aan, ze worden enkel gescheiden door de terrasdeur die je met goed weer lekker open zet! Wat een connectie tussen binnen en buiten! Binnen heb je altijd het open gevoel dat we ervaren als we buiten zijn. Een lentebries heeft eenvoudig toegang tot je woonkamer als je in de ochtend de krant leest. Lijkt het je wat?

Oud en nieuw

Links en rechts laten een volstrekt ander huis zien, of niet? Deze splitscreenfoto laat duidelijk zien dat de renovatie een grote invloed moet hebben op het interieur. Qua exterieur heeft de woning een volkomen andere aanblik gekregen. De voorheen ietwat sobere gevel (links) heeft nu een frisse uitbouw die precies past bij de trends van deze tijd (rechts). Het is vooral de oude uitbouw die nodig aan een verbouwing toe is. Daarbij is het ook de houten constructie uit de tijd. Kortom: tijd voor een frisse wind!

Nieuwe stijl

De nieuwe stijl gevel oogt veel rustiger en meer van deze tijd. Het ruime terras biedt de bewoners de nodige ruimte om te recreëren. Heerlijk in de zomer! De railing oogt in perfecte harmonie met de authentieke stijl van het huis. Een opvallende samenloop van architectonische omstandigheden is de mix tussen de moderne uitbouw en de jaren dertig architectuur: deze passen bij uitzonderlijk goed bij elkaar. Het respect voor de authentieke stijl van de woning straalt van de hedendaagse uitbouw af. Verleden en heden komen hier samen. De juiste experts kunnen je helpen je droomwoning te realiseren.

Lichtval

In deze eetkamer geniet je met familie en vrienden van de culinaire hoogstandjes uit de keuken. Voor het optimale genieten is een fijne lichtval onontbeerlijk. In deze eetkamer zit dat helemaal goed! Let op de grote driehoek van licht die de woonsfeer in deze kamer tot grote hoogten opvoert! Daarbij heb je door de grote raampartijen een panoramisch uitzicht over de omgeving. Meer mooie ideeën voor je eetkamer kun je hier vinden. Be creative!

Hal

Het is een belangrijke voorziening je fiets in een afgesloten hal te kunnen zetten. In deze woning is er gekozen voor een souterrain met vele licht openingen, zo heerst er in deze ruimte een open sfeer die er niet om liegt. De bewoners kunnen eenvoudig hun fietsen naar binnen rijden. We bevinden ons hier onder het terras dat dus het dak vormt van dit souterrain. Zelfs in deze basic functionele ruimte vinden we een verwarming; zo kun je knutselactiviteiten ontplooien terwijl het qua temperatuur gerieflijk is in de ruimte. 

Meer mooie ideeën vind je in dit artikel over trapdesign. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!