Een moderne uitbreiding van een jaren 30 woning | homify

Een moderne uitbreiding van een jaren 30 woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonhuis FKWS Dreessen Willemse Architecten
Loading admin actions …

Je kunt een oude woning op vele verschillende manieren uitbreiden. Architecten kunnen in zulke gevallen kiezen voor een aanbouw die past bij de stijl waarin de woning is gebouwd of kunnen juist het roer helemaal omgooien en uitbreiden op een manier waarbij een hele andere stijl wordt gebruikt. Het laatste is het geval bij de moderne uitbreiding die is ontstaan bij deze fraaie woning uit de jaren 30. De experts van Dreessen Willemse hebben namelijk gekozen voor een stoer uiterlijk waarin beton een grote rol speelt. Kijk met ons mee om te zien hoe fraai het eindresultaat geworden is.

Een bijzonder contrast

Als je het oude huis met de moderne uitbreiding zo ziet, dan kijk je naar een bijzonder contrast. En toch past het op de een of andere manier heel erg goed bij elkaar! En doordat dit plaatje in de schemering is gemaakt, kun je heel goed zien hoe mooi het bouwwerk zich in het donker toont. Ook ’s avonds is de prachtige veranda een hele mooie plek om te zitten. Maar als je echt goed wilt zien hoe goed dit project geslaagd is, dan zullen we toch binnen moeten gaan kijken.

Een industrieel randje

Waar aan de buitenkant vooral een modern geheel met lichte rustieke tinten te zien was, is aan de binnenkant vooral sprake van een industrieel randje. Dit komt vooral door de stoere betonnen vloer. Geen glad geverfd geheel, maar gewoon beton zoals het van zichzelf is. Fantastisch is dat het betonnen aanrecht daardoor bijna letterlijk uit de vloer lijkt te verrijzen. En dat maakt deze keuken zonder enige twijfel heel erg uniek.

Wederom contrasten

Buiten zagen we het contrast tussen oud en nieuw en in de keuken zien we de contrasten vooral tussen de kleuren en stijlen: modern, industrieel en een klein beetje rustiek houden elkaar hier perfect in evenwicht. Bovendien zie je vanuit dit perspectief nog beter hoe mooi het aanrecht aansluit op de vloer. En laten we ook vooral niet vergeten de grote schuifpui te benoemen. Heerlijk om vanuit de keuken zo het terras op te kunnen lopen.

Fraaie overgang

De fraaie overgang tussen het oude en nieuwe huis is hier op wel heel erg artistieke wijze in beeld gebracht. Dit is dan ook vooral een plaatje om even van te genieten…

Opwekkende woonkamer

Vind je dit nou ook niet een voorbeeld van een opwekkende woonkamer? Lekker licht en wit en daarmee de ideale plek voor een vrolijk gevoel. En daarbij is het hier natuurlijk ook super stijlvol aangepakt. De landelijke en rustieke elementen voegen aan het modern-industriële geheel ook weer een warm tintje toe. En je ziet hier heel duidelijk dat de betonnen vloer ook in het oude gedeelte van het huis is toegepast. Het idee tussen oud en nieuw is daardoor binnenshuis grotendeels verdwenen. En waar we net zeiden dat het vorige plaatje om van te genieten was, is dat ook hier weer het geval. Dit interieur zou in een vooraanstaand blad op het gebied van interieur niet misstaan.

Licht van boven

Door het aanbrengen van een aanbouw ontstaat vaak de mogelijkheid om dakramen toe te passen. En ook hier is daar voor gekozen. Het zorgt voor nog meer licht in de keuken en dat maakt deze ruimte nog stralender. Verder kun je nog net een glimp opvangen van de leuke eethoek die is aangebracht. Zie jij jezelf al koken en wonen in dit huis? Het zal ongetwijfeld zeer aangenaam zijn.

Als je benieuwd bent geworden naar meer werk van deze architecten, dan raden we je aan om dit interessante project ook even te bekijken.

Ben je ook op zoek naar een passende uitbreiding bij je huis? Laat ons weten wat je van dit project vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!