Bijzondere architectuur in een schitterende omgeving | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere architectuur in een schitterende omgeving

Johan van Dijk Johan van Dijk
Villa RV van Dreessen Willemse Architecten
Loading admin actions …

Moderne architectuur in een schilderachtig landschap kom je niet elke dag tegen. En toch kan die combinatie ontzettend mooi zijn! Het project dat we nu gaan bekijken vormt daarvan het ‘levende’ bewijs. De architecten van Dreessen Willemse uit Heerlen zijn er in geslaagd om zo’n opvallend project tot stand te brengen. Heerlijk wijds en ruim wonen op een unieke plek is het resultaat. Reis met ons mee naar het Limburgse Beesel om je te laten inspireren door dit prachtige huis.

Een gesloten gevel

Als je in de auto of op de fiets een ritje door het fraaie Limburgse landschap maakt en je passeert dit huis, dan weten we wel bijna zeker dat je het niet kunt laten om hier even de aandacht op te vestigen. Een erg bijzonder huis met een gesloten gevel kun je zien. Ideaal voor de privacy van de bewoners. En de woning valt aan de ene kant heel erg op, aan de andere kant lijkt het ook wel alsof de er geprobeerd is om het ontwerp een beetje weg te laten vallen in het landschap. Maar door het gesloten karakter krijgen we nog geen compleet beeld van het huis. We lopen snel even verder!

Grote woning

Dat dit een grote woning is mag duidelijk zijn. De strakke en moderne vormen vallen vanuit dit perspectief nog beter op. Wel is het goed dat er wat hout is toegevoegd aan het design om alles een beetje landelijker te maken. En nog steeds krijg je geen compleet beeld van het huis.

Unieke binnenplaats

Als je eenmaal aan de achterzijde bent beland, dan zie je dat dit huis beschikt over een unieke binnenplaats. Vooral de manier waarop in de muur een grote uitsparing is gemaakt, is een schitterend stukje architectuur. Een boom die geplaatst is in deze ruimte maakt het geheel nog wat natuurlijker en zorgt dan ook voor een overgang naar de uitgesproken landelijke omgeving.

Binnenplaats en tuin

Hierbij een kijkje vanuit de binnenplaats en tuin voordat we het interieur gaan verkennen. Het effect van de uitsparing in de muur is hier prachtig te zien. Je kijkt op deze manier naar een fantastisch levend schilderij als je lekker op de ligstoel ligt te luieren. Aan het tuinontwerp is op deze plek ook ontzettend veel aandacht besteed en dat maakt de beleving van het buitenleven nog leuker.

Fantastisch modern interieur

De buitenkant was al imponerend, maar dat mag ook gerust gezegd worden voor het fantastische moderne interieur. Neem nou de keuken: het contrast tussen de grijze en witte tinten zorgt voor een dynamische beleving. En de ruimte is dan ook geweldig te noemen. De lichtelijk rustieke vloer sluit weer heel erg goed aan bij de landelijke omgeving en daardoor is dit huis niet alleen maar modern.

Ontspannen in de woonkamer

Zodra het weer het toelaat ben je waarschijnlijk buiten als bewoner van dit huis, maar als je binnen moet verblijven dan is het ook zeker geen straf om lekker te ontspannen in de woonkamer. Als het koud is dan doe je de open haard lekker aan en kun je dankzij de grote ramen nog steeds genieten van het adembenemende uitzicht.

Uniek minimalisme

In de badkamer sluiten de we rondleiding af en zien daar nog een uniek stukje minimalisme. Het eclectische gehalte is hier ook goed vertegenwoordigd omdat er ook wat rustieke en landelijke tintjes terug te vinden. Lekker in bad of een verfrissende douche: in deze ruimte kun je ook volop ontspannen en daarna weer lekker fris voor de dag komen.

Benieuwd geworden naar meer voorbeelden van moderne huizen in een landelijke omgeving? Dit project kan je dan ook een hele goede indruk geven.

Zou jij hier wel willen wonen? We vernemen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!