Een ruime en moderne villa | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een ruime en moderne villa

Johan van Dijk Johan van Dijk
Villa te Hattem Moderne huizen van ir. G. van der Veen Architect BNA Modern
Loading admin actions …

Wonen in een nieuwbouwwijk en je eigen draai geven aan het ontwerp van je woning? Dat kan natuurlijk! In een uitbreidingswijk van het historische Hanzestadje Hattem, is namelijk een schitterende villa te vinden die helemaal onder die noemer te plaatsen is. Een ruim en modern onderkomen dat door architect ir. G. van der Veen vormgegeven is. Het leuke is dat dit huis, vooral aan de buitenkant, heel veel verschillende gezichten heeft. Verbaas je over al die verschillende verschijningsvormen en kijk gewoon lekker met ons mee. Wie weet kan dit huis een grote inspiratiebron zijn voor jouw nieuwbouwwoning.

De verschillende woonlagen

Het is leuk om te kijken hoe woningen opgebouwd zijn. In het geval van dit huis kun je aan de zijkant heel mooi zien hoe de opbouw tot stand gekomen is. Over drie verschillende woonlagen is het onderkomen namelijk verspreid. Een grote kelder, de begane grond en een royale bovenverdieping. Een fraai dakterras, dat vanaf de straat niet zo goed is te zien en zich bovendien aan de zonnige kant van het huis bevindt, maakt het geheel helemaal af. En let ook even op de vormen en materialen van de woning! Modern en tegelijk toch ook een beetje landelijk.

Een heerlijke tuin

Het voordeel van een ruime bouwkavel is uiteraard dat je heel veel tuinruimte hebt. Een heerlijke tuin hoort dan ook bij deze woning en het fraaie terras en bovendien het dakterras zijn de ideale plekken om bij mooi weer te verblijven. Let vooral ook even op de serre-achtige uitbouw waarop het dakterras ligt. Juist zo’n extra bouwelement voegt ontzettend veel toe aan het ontwerp van een woning. Maar ook het bouwvolume van de woning zelf, de vormen en de materialen geven een heel eigen en specifiek gevoel aan dit geheel.

Een verrassing

Voor we binnen in dit huis gaan kijken, nog even een plaatje van de voorkant van het huis. Denk je ook niet dat deze woning als een complete verrassing uit de lucht komt vallen als je de achterkant ziet? Want vanaf de straat heb je eigenlijk geen idee hoe het geheel er verder uitziet. En dat is dan juist weer het mooie van een creatieve architect. En vanaf de straat ziet het er ook al erg mooi uit trouwens. We zijn benieuwd wat het interieur ons brengt.

Ruimte

Eenmaal in de woonkamer staat je wederom een verrassing te wachten en dat is de enorme ruimte die je er aantreft. De fraaie ronde vorm geeft een heel eigen karakter aan deze woonkamer en herbergt ook nog eens een leuke open haard. Erg gezellig is het extra zitje dat is gecreëerd en waar je een zeer fraai uitzicht over de tuin hebt. De sfeer is binnen ook overwegend modern, maar ook hier krijg je op de een of andere manier een landelijk gevoel.

Uniek trappenhuis

Bij woningen die speciaal zijn ontworpen voor de bewoners blijven altijd leuke en interessante opties en keuzes over op het gebied van vormgeving. Neem nou dit unieke trappenhuis. Toch een plaatje om te zien? Het zachte karakter van de houten vloer keert terug in de traptreden, maar het moderne en meer stoere van het huis komt in de leuningen weer naar voren. Een heerlijke balans!

Uitzicht over de omgeving

Met dit uitzicht over de omgeving sluiten we af. Vanuit de woonkamer zie je namelijk de andere huizen in de buurt, maar het vele groen zorgt dat dit allerminst een vervelend beeld is. En met een woning als deze heb je heel veel leuke plekjes om te zitten. Een erg geslaagd project! 

Wil je nog zo’n ruime en mooie woning bekijken? Dit prachtige huis kunnen je ook van harte aanbevelen!

Hou je wel van deze vorm van architectuur? We horen jouw mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!