Voor & Na: Een loft van 37 m² | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: Een loft van 37 m²

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Eclectische woonkamers van Atelier RnB Eclectisch
Loading admin actions …

In dit vervolg van onze reeks Voor & Na projecten willen we een plek ontdekken die ons inspireert echte problemen in huis op te lossen. In dit geval voornamelijk het probleem van ruimtegebrek. Hiervoor reizen we af naar Corsica, waar we de transformatie van een loft van maar 37 m² kunnen meemaken. Met een indrukwekkende hoogte van 3.40 meter is dit appartement misschien niet het kleinste woonvolume dat wij kennen, maar het representeert wel een uitdagende ruimte dat hoog, smal en krap aandeed voor de verbouwing. Atelier RNB, het creatieve brein achter deze transformatie, heeft de ruimte compleet opnieuw ingedeeld tot een kleurrijke, stedelijke loft vol luxe en stijl. Kijk met ons mee naar binnen!

Voor & Na: de keuken

Voor de verbouwing waren zowel de keuken als de aangrenzende badkamer twee onpraktisch gevormde, gesloten ruimten die samen bijna de helft van het oppervlak in beslag namen. De keuken is dan ook bij de verbouwing bij de woonkamer en eetkamer betrokken in een compleet open vloerplan dat veel efficienter gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Maar niet alleen de vorm en grootte, maar ook de inhoud van de keuken was hard aan een reorganisatie toe. Zoals we hier kunnen zien is het kleine, L-vormige aanrecht vervangen door een lang aanrecht langs de achterwand, met een modern en strak uitziende rij keukenkasten erboven voor extra ruimte. Ook aan stijl heeft de keuken oneindig veel gewonnen: het rood en geel aan de wanden vormt kleurige contrasten met het wit, zwart en hout van de vloer en het meubilair. 

Voor & Na: de badkamer

Langwerpig en sterk verouderd was de badkamer een van de ruimten waar het meeste werk aan verricht is. Dankzij het vernieuwde vloerplan van de loft heeft de badkamer een aantal hoognodige vierkante meters erbij gekregen dat deze ruimte nu tot een functionele kamer maakt met meer creatieve mogelijkheden voor de vormgeving. Dankzij het grotere raam valt er meer natuurlijk licht in de ruimte terwijl de nieuwe combinatie van grijze en rode elementen deze ruimte niet alleen veel meer elegantie en stijl verleent, maar deze kamer ook betrekt als deel van het gehele interieur. 

Voor & Na: de slaapkamer

Naast de badkamer vinden we hier de slaapkamer: de laagste kamer en een kleine ruimte dat met maar weinig inventiviteit ingericht en vormgegeven was. Zoals we hier zien is de zoete roze kleur van de wanden vervangen door een lichte wittint, slechts onderbroken door de donkere balken aan het plafond die tegelijk als verwarmende decoratie dienen. Ook hier is met rode en gele kleuraccenten de connectie van alle ruimten met het appartement doorgezet. Bijzonder aan deze kamer is de wand aan het voeteneind, dat voor het bovenste deel slechts uit acrylplaat bestaat. Zo wordt het natuurlijke licht uit de woonkamer in de slaapkamer toegelaten voor een ruimer en lichter effect. 

Multifunctioneel leven

Tenslotte zien we hier de woonkamer waarin we de slaapbank vinden dat nu klaarstaat voor gasten, maar ook omgevormd kan worden tot een stylish bohemian bank. Ook hier vinden we weer het rood en geel terug, dat het gehele interieur kenmerkt. Ook hier krijgen de dakbalken de aandacht, die zo het plafond optisch lager maken en tegelijk wat warmte aan het interieur toevoegen. Dankzij de hoge plafonds heeft Atelier RNB daarnaast gebruik kunnen maken van niveauverschillen in deze ruimte zodat ook in dit kleine appartement verschillende woongebieden ontstaan met ieder hun eigen karakter en functie. Daarnaast herbergt de trap en dubbele vloer een zee van extra opbergruimte. 

Alle aspecten van deze verbouwing zijn gericht op functionaliteit, woongemak en ruimtebesparing, met daarnaast een goede kijk op stijl. Of het je smaak is of niet, dit appartement is ontegenzeggelijk een echte eenheid geworden dat op originele manier gebruik maakt van zowel de bestaande constructie-elementen als de mogelijkheden die hierdoor geboden worden. Interesse in meer beelden van dit project? Neem dan een kijkje in het profiel van Atelier RNB. Voor meer Voor & Na inspiratie kun je ook verder lezen over de verbouwing van deze Keulse stadswoning.

Wat vind jij van het resultaat? Deel je mening bij de berichten hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!