Zwanger? Richt de kinderkamer in in 9 maanden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zwanger? Richt de kinderkamer in in 9 maanden

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Contemporaneity seeing the river… Moderne kinderkamers van Tiago Patricio Rodrigues, Arquitectura e Interiores Modern
Loading admin actions …

Het grote wonder heeft zich voltrokken, je bent zwanger! Gefeliciteerd! Vanaf het moment dat je een positieve test in handen hebt, heb je om en nabij de 8 maanden om je volledig te focussen op wat komen gaat: een zoet klein en spiksplinternieuw minimensje. Naast alle praktische zaken die je moet regelen, van het kiezen van een vroedvrouw tot het inslaan van foliumzuur, zijn er ook nog andere meer decoratieve taken die je te doen staan. Belangrijkste punt op die agenda: een kinderkamer inrichten. Gelukkig heb je ook hiervoor ruim de tijd gekregen, zo'n baby doet er best een tijd over voor hij uiteindelijk in zijn eigen wiegje ligt, en zodoende is er ook alle tijd om dit Ideabook eens grondig door te kijken. In dit Ideabook over het inrichten van de babykamer zien we verschillende elementen die een rol spelen in een solide inrichting. Van de kleur van de muren tot de verschillende opbergmeubels en vloerbedekking. Kijk met ons mee!

Kies je verfkleur

We trappen dit Ideabook over het inrichten van de babykamer af met een mooie kinderkamer in neutrale kleuren. De groep aanstaande ouders voor wie de sekse van de baby een verrassing blijft, is groeiende. Een neutraal kleurenpalet in de kinderkamer is vervolgens een must. Natuurlijk zijn er ook genoeg ouders die nou eenmaal geen groot liefhebber of voorstander zijn van de stereotype kleurverdeling: roze voor meisjes, blauw voor jongens. Laten we dus als eerste uitgangspunt nemen dat er een verfkleur gekozen wordt die past bij je eigen smaak. Dat de baby later weinig (of waarschijnlijker nog, uberhaupt geen) herinneringen zal hebben aan de inrichting van de babykamer is enkel reden te meer om een kleur te kiezen die vooral bij de persoonlijke voorkeur van de ouders past.

Kleine opbergruimte

Totaal renovatie woonhuis Haarlem Moderne slaapkamers van Puurbouwen Modern
Puurbouwen

Totaal renovatie woonhuis Haarlem

Puurbouwen

Wanneer de basis voor de babykamer in kleur gelegd is, is het tijd om vanuit de esthetische zaken door te pakken naar de meer praktische invulling. Opbergruimte in de kinderkamer is daarbij niet te versmaden. Bij het inrichten van de kinderkamer is de opbergruimte dan ook een erg belangrijke factor. In deze kinderkamer zien we een commode die voorzien is van een groot aantal vakjes en lades. Opbergruimte te over dus in deze mooi ingerichte kinderkamer. Behalve kleine opbergruimte zoals we in deze kinderkamer zien, raden we ook aan een aantal losse mandjes of bakjes te gebruiken in de inrichting van de kinderkamer. Deze kleine opbergbakjes kunnen boven op de commode geplaatst worden, ze zijn dan handig om zaken als luiers, doekjes of speentjes in te bewaren; de spullen die je bij het verschonen direct bij de hand wil hebben.

Kies de kledingkast

Kinderkamer Moderne slaapkamers van Puurbouwen Modern
Puurbouwen

Kinderkamer

Puurbouwen

Behalve de kleine opbergruimte is er tijdens het inrichten van een kinderkamer nog een belangrijk element dat de aandacht verdient: de kledingkast. Het verbaast ons keer op keer hoeveel kleding zelfs de kleinste babys al weten te verzamelen. Volwassen vrouwen zouden er jaloers van worden. Om kleding voor kindjes in goede orde te kunnen bewaren is een kledingkast onmisbaar. In deze kinderkamer is gekozen voor een vintage model dat strak overgelakt is in een sprekende paarse tint. Omdat het niet voor iedereen de kleur van keuze zal zijn om een kledingkast zoals deze tot de inrichting van de kinderkamer te rekenen, is het vooral het formaat waar we nu even op wijzen. Dit formaat kledingkast is heerlijk ruim en ook wanneer het kindje groter is kan een kast als deze, tegen die tijd al dan niet voorzien van een nieuwe laag verf, dienst blijven doen als kinderkledingkast.

Decoratie

Gestylde jongenskamer piraat kinderkamervintage 2 Moderne kinderkamers van Kinderkamervintage Modern
Kinderkamervintage

Gestylde jongenskamer piraat kinderkamervintage 2

Kinderkamervintage

Wanneer het aankomt op decoratie mag de inrichting van de kinderkamer niet onderdoen voor eender welke ruimte in het huis. Met decoratieve accessoires wordt de ruimte namelijk 'eigen'. En hoe klein ook, zelfs de kleinste baby's beschikken over een persoonlijkheid. Uitgaande van die persoonlijkheid kan worden gekozen voor specifieke decoraties in de kinderkamer. Voor de inrichting van deze kamer is gekozen voor een piratenthema. We zien stoere spullen terug in de inrichting van de kinderkamer die dit concept goed ondersteunen. De knuffel met het ooglapje, de kleine kaart met de piraat erop maar ook het dekbed met uitsnede voor het hoofd van de kleine schone slaper. 

Vloer en vloerkleed

Moderne kinderkamers van homify Modern

Na decoratie is het tijd voor een aantal 'final touches' op het gebied van de inrichting van de kinderkamer. We komen hierbij nog op drie elementen uit: de vloer en het vloerkleed van de kinderkamer, de gordijnen en de overige accessoires. 

Op deze foto bekijken we de vloer en het vloerkleed in de inrichting van deze kinderkamer. Voor de vloer is gekozen voor een donker houten parket wat mooi aangevuld wordt met het zachte ronde vloerkleed. Voor een inrichting van de kinderkamer zijn er twee concepten die van belang zijn tijdens het inrichten: kan het makkelijk schoongemaakt worden en is het niet te hard. Tijdens het inrichten van de kinderkamer zijn in deze kamer de twee criteria mooi meegenomen. Parket is geweldig makkelijk schoon te maken en het ronde vloerkleed geeft in deze mooi ingerichte kinderkamer een zachte touch en voldoende ruimte om op te spelen.

Gordijnen in de babykamer

Een na laatste punt van aandacht in het inrichten van de kinderkamer zijn de gordijnen. Waar we in andere ruimtes graag effen gordijnen ophangen om op die manier rust te creeren, mogen de gordijnen in de kinderkamer best een figuurtje hebben. In deze kinderkamer voor een kleine meid zijn de gordijnen voorzien van bloemetjes. Opvallend is hoe de kinderkamer ingericht is op basis van dit natuurlijke thema. Van de vlinder op het vloerkleed tot de bloemetjes op de gordijnen en hetzelfde patroon dat ook op de muur terugkomt: hier huist een kleine fee. De inrichting van een kinderkamer mag ook best wel speels zijn, het matcht daarmee prachtig mooi met de bewoner ervan.

Speelgoed en accessoires

We eindigen dit Ideabook over het inrichten van de kinderkamer met de kers op de taart: speelgoed en accessoires. In deze ruime kinderkamer slapen volgens ons niet een, maar zelfs twee kleine boefjes. Ze hebben in deze lichte kinderkamer alle ruimte om te spelen en kunnen daarbij kiezen uit een breed scala aan speelgoed en andere kinderlijke accessoires. Van de spelletjes op de planken tot de geweldige kussens die de sfeer van deze mooi ingerichte kinderkamer helemaal afmaken. Onze blik blijft ten slotte nog even rusten op wat voor ons toch het pronkstuk van de inrichting van deze kinderkamer is: het kussen in de vorm van een robotje. Want laten we wel wezen, welk kind wordt daar nou niet gelukkig van?

Heb jij nog nieuwe ideeen opgedaan voor het inrichten van de kinderkamer? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!