De laatste badkamertrends, inspiratie voor dagelijks gebruik | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De laatste badkamertrends, inspiratie voor dagelijks gebruik

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Eclectische badkamers van ArchDesign STUDIO Eclectisch
Loading admin actions …

De badkamer is al lang niet meer de plek waar je enkel je tanden poetst of je dagelijkse bad neemt in de ochtend. De badkamer is een extentie van ons woongenot en daarom een plek om je eigen persoonlijkheid te laten spreken. Dat de badkamertrends dan ook steeds luxer en sprekender worden is niet verwonderlijk. Eigenlijk kunnen we de badkamer zien als een soort woonkamer, maar dan natuurlijk met een heel andere taak. In dit Ideabook bekijken we de laatste badkamertrends. We zien vintage badkamers, industriële badkamers maar gaan ook in op verschillende soorten vloeren in de badkamer. En wat dacht je van de badkamertrend om je badkamer om te vormen tot een spa? Wandel met ons mee en doe ideeën op!

Vintage badkamer

Garage Loft Industriële badkamers van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Een van de grootste hits op interieurgebied is de vintage trend. Deze trend biedt een eindeloos scala aan mogelijkheden waarin het concept 'tweedehands' volledig opgerekt kan worden tot 'alles wat er een beetje gebruikt uitziet'. Of dit element dan vervolgens oud of eigenlijk gewoon gloednieuw is, maakt helemaal niet uit. Zo lang het vintage stuk bijdraagt aan het creëren van een bijzondere sfeer is het al snel goed. Ditzelfde geldt voor deze trend in vintage badkamers. Op deze foto zien we een interessant voorbeeld. Met een gebruikte werkbank en muren in cementlook kom je voor een vintage badkamer al een heel eind. Toch zien we hier ook hoe nieuwe elementen de vintage sfeer kunnen versterken. In deze badkamer zien we een nieuw lampje en een chique spiegel die, hoewel nieuw, allebei het vintage beeld mooi versterken. Tip voor deze badkamer trend: mix oud en nieuw voor een persoonlijke touch.

industriële badkamer

Industriële badkamers van homify Industrieel

Een andere badkamertrend is de industriële badkamer. Industrieel betekent in het interieur dat materialen rauwer mogen en de invulling in eerste instantie gewoon functioneel moet zijn. In deze badkamer zien we deze badkamertrend mooi terug in het gebruik van ruwe bakstenen. De muren in deze badkamer lijken de originele wanden van dit oude pand te zijn. De sfeer die de muren oproepen zijn, hoewel je dat in eerste instantie niet zou denken, toch warm te noemen. Dit is te danken aan het feit dat voor de rest van deze industriële badkamer warme kleuren gebruikt zijn. Het warme licht van de lamp en het uitgesproken geel van de muur geven deze badkamer in industriële sfeer een bijzondere welkome laag. Deze badkamertrend is in elke badkamer te vertalen door te denken vanuit functionaliteit en niet bang te zijn voor ruwe materialen.

Badkamervloeren

Moderne badkamers van homify Modern

Voordat we ingaan op de inrichting van de badkamer en de laatste trends op dat gebied, bekijken we nog een element van de badkamer dat niet zo makkelijk aan te passen is: de badkamervloer. Omdat de vloer, zoals in elke andere ruimte van het huis, gelegd moet worden alvorens er ingericht kan worden is het van belang goed na te denken over de vloer die je gaat leggen. Voor wat betreft de badkamervloer zijn er opties te over. Kiezen we voor een grove tegelvloer, liever een subtielere betegeling of kiezen we voor de hipste trend van het moment: een gietvloer. In de badkamer die we op deze foto zien is gekozen voor de tweede optie: een mooie keuze in deze kleine badkamer.

Verlichting in de badkamer

Een derde badkamertrend die we in dit Ideabook bespreken is het inzetten van bijzondere verlichting om een persoonlijk beeld neer te zetten in de badkamer. Als trend in de badkamer zien we de laatste tijd voornamelijk LED-verlichting terug. Deze verlichting heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van meer traditionele verlichting. LED als badkamertrend is bijvoorbeeld een stuk duurzamer, zuiniger en bovendien makkelijker aan te passen dan 'oude' lampen. In deze trendy badkamer zien we daar een mooi voorbeeld van. De LED-strips zijn in deze badkamer mooi weggewerkt en geven in hun roze gloed de badkamer een bijzondere uitstraling. Niet af te lezen aan de foto, maar wel een enorm pluspunt is de mogelijkheid de kleur van de verlichting aan te passen aan de gebruiker. Door de verlichting naar smaak in te kunnen stellen is de ruimte direct 'van jou'. 

Natuurlijke materialen in de badkamerr

In deze badkamer richten we ons op een andere designtrend in de badkamer: de wens steeds meer natuurlijke materialen in de badkamer te gebruiken. Deze badkamertrend is afkomstig van de Scandinavische interieurtrend. Deze trend kenmerkt zich door het vele hout dat gebruikt wordt in lichte en open ruimtes. De sfeer die deze ruimtes oproepen is toegankelijk en welkom, terwijl ze gelijktijdig ook veel rust uitademen. Dat deze trend doorgetrokken is naar de badkamer is vervolgens geen heel vreemd vervolg. De badkamer is natuurlijk bij uitstek de plek om tot rust te komen. 

In deze badkamer zien we hoe op een subtiele manier natuurlijk elementen geplaatst zijn. De vloer is voorzien van een aantal mooie planken, een mooie invulling van deze badkamer trend. De planken maken de badkamer direct levendiger. Het is een mooie illustratie van het feit dat we met een kleine ingreep al een heel ander beeld neer kunnen zetten.

Je eigen spa

Wellness douche- en stoomcabine Klassieke badkamers van Intermat Klassiek
Intermat

Wellness douche- en stoomcabine

Intermat

Nog heel even blijven we bij de grote trend om van de badkamer een rustoord te maken. En wat hoort er nou meer bij een rustoord dan een goed ingericht spa-centrum. In deze badkamer is een goede gooi gedaan om een fijne open ruimte in te richten die maar een enkel doel dient: helemaal tot jezelf komen. Toegegeven, niet iedereen zal de ruimte hebben om deze badkamertrend op deze manier door te voeren. Toch zijn er volop ingrepen die je zelfs in de kleinste badkamer kan plegen om een eigen spa neer te zetten. Dat zit 'm in de kleinste elementen, van het neerzetten van kaarsjes tot het gebruiken van de fijnste producten. Wie weet helpt het zelfs al om een muziekje op te zetten. Zelden was een badkamertrend zo haalbaar!

In de open lucht

De badkamertrend waarmee we dit Ideabook afsluiten is wel een heel bijzondere: heerlijk badderen in de open lucht. We zijn als moderne wereldburgers zo gewend geraakt om onze dagen binnen te slijten dat buiten vertoeven vaak al een trip op zich is. Gelukkig zien we de tendens om ons leven weer buiten te leven groeien. Mensen lopen hard, tuinieren in hun eigen moestuin en wandelen alsof het een lieve lust is. Een badkamer in de open lucht sluit op deze beweging natuurlijk naadloos aan. Natuurlijk zijn we ons bij het noemen van deze badkamertrend enorm bewust van het feit dat niet iedereen de beschikking heeft over een tuin, laat staan om van die tuin een buitenbadkamer te maken. En toch is het genieten van de natuur en de frisse lucht tijdens je dagelijkse douchebeurt voor iedereen haalbaar.. zet bijvoorbeeld gewoon je raam open!

Wat is jouw favoriete badkamertrend? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!