homify 360°: Een eengezins passiefhuis in Tirol | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een eengezins passiefhuis in Tirol

Stoa. Stoa.
van BESTO ZT GMBH_ Architekt DI Bernhard Stoehr
Loading admin actions …

Na jaren in het buitenland te hebben gewoond, besloot het gezin dat in dit huis woont, zich weer in Oostenrijk te vestigen. Niet in een gewoon huis, maar in een passiefhuis. De familieleden wilden graag een huis dat vele decennia meekon, en daarnaast moest het helemaal in tune zijn met de moderne eisen op energiegebied. Ze gingen met architect Bernard Stoehr om de tekentafel zitten en spraken hun wensen door. Er werd een plan opgesteld om het huis een eenvoudige structuur te geven die mooi op zou gaan in de TIroler natuur. Deze natuurlijk sfeer moest ook gevoeld worden in het interieur van het huis. Daarnaast mochten er alleen ecologische materialen gebruikt worden. Wat een prachtige manier om bij te dragen aan een beter milieu! Kijk met ons mee naar het prachtige resultaat!

Aanzicht

Vanaf de straatkant is het huis duidelijk te zien. Het heeft een eenvoudige vorm en oogt zeer modern en functioneel. Het gebouw rust op een steile helling en woning is vrij diep. De kelder is grotendeels in de grond weggewerkt, in een solide betonnen constructie. De bovenste verdiepingen staat op het voetstuk van gewapend beton, waardoor de structuur erg sterk is. Het gebouw oogt door zijn minimalistische uiterlijk nogal tijdsloos, maar draagt toch ook de sporen van eigentijds design. 

De gevel van het huis wordt duidelijk gedomineerd door het hout, dat zich onderscheidt van het omringende landschap. Het hout heeft een klassieke honingkleur, die we veel in deze omgeving vinden. Binnen de kortste keren is het hout echter al weer verander, dit vanwege het bergklimaat. We spreken dan ook wel over een natuurlijk vergrijzingsproces, dit laatste is wat de bewoners graag willen. Deze grijze patina is een natuurlijke beschermlaag voor het hout en maakt de gevel duurzaam en bijzonder. 

Technisch detail: 

Het hele gebouw is uitgerust met een modern ventilatiesysteem, dat energieverlies tegengaat en daarnaast zorgt voor een goede luchtkwaliteit in de verschillende ruimtes van het huis, hoewel de lucht in de bergen altijd heerlijk fris is! Het gebouw wordt met water verwarmt, een waterpomp zorgt er voordat je er binnen lekker warm bij zit. Een verlaging van de stookkosten wordt bereikt door de zogenaamde aardwarmte, waarmee aan een deel van de energiebehoefte wordt voldaan. 

Terras

Het huis is gelegen aan de noordoostelijk rand van Umlberg in Tirol, Oostenrijk. Dit terras geeft je naar het oosten, zuiden en westen een geweldig uitzicht. Ten noorden van het huis bevinden zich de mysterieuze bossen waarin je heerlijk kunt wandelen en genieten van de schone lucht. Het terras bevindt zich op het westen en is de perfecte plek om te genieten van het diner en de zonsondergang in de zomermaanden. In de wijde omgeving zijn er maar een paar huizen en enkele landbouwgronden.

Interieur

Ook binnen is het hout dominant. Dit zorgt voor een warme en geborgen sfeer in huis. Het is net alsof je in de ark van Noach bent.

Keuken

De keuken is te vinden in de open woonkamer. De zwarte kasten contrasteren prachtig met de houten omgeving, ze breken als het ware de dominantie van de houtkleur. Het bijzondere raam zorgt voor een mooi uitzicht en laat veel daglicht het vertrek binnenstromen. We zien dat er verder geen kasten in de keuken aanwezig zijn, dit geeft de keuken een bijzonder mooi uiterlijk.

Ander perspectief

De bovenste verdieping is verdeeld in een slaapgedeelte en en bovenliggende woonkamer, op rechts op deze foto zien we een gedeelte van deze kamer. Door het raam zien we het terras, toegankelijk vanaf de begane grond,  waarop je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. De slaapkamers van het huis hebben allemaal direct toegang tot de tuin. Wat een luxe, wat een weelde! Dit huis mag met recht een droomhuis genoemd worden! 

Tot zover onze tour door het prachtige houten huis in de bergen. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij! Veel plezier met het creëren van interieurontwerpen, en als je zoekt naar een huis in de bergen: happy hunting!  

Hoe creëer je een fris interieur? Nou zo, met helder en natuurlijk hout!

Je hebt interieurs en buitengewone interieurs. Bekijk de laatste hier!

Waar staat jouw droomhuis? Vertel erover bij de berichten hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!