homify 360°: Het Bijzondere Boekenhuis in Londen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Het Bijzondere Boekenhuis in Londen

Stoa. Stoa.
Book Tower House Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Platform 5 Architects LLP Modern
Loading admin actions …

Het is natuurlijk een aparte naam: het boekenhuis, maar als we straks binnen zijn, dan wordt het wel duidelijk waarom deze naam gekozen is. Het architectenbureau Platform 5 kreeg de opdracht om een deel bij dit huis in Londen aan te bouwen, en dit hebben ze zeer overtuigend gedaan. Het reeds bestaande huis kreeg dus een groter woonoppervlakte, maar de sfeer van het originele huis bleef bestaan, waardoor het oude en het nieuwe zich in een harmonisch geheel tot elkaar verhouden. Het is een uitdaging om bestaande architectuur en nieuwbouw tot een mooi geheel te maken, vaak is het is veel makkelijker om een compleet nieuw gebouw te realiseren. Laten we eens gaan kijken hoe mooi en bijzonder het huis geworden is. Volg ons voor een tour door het huis!

A Room with a View

Hier zie je de achterkant van het huis. Het is een typische Londense scene, waarin een tuin grenst aan een smalle binnenplaats. Vanuit dit perspectief kun je de keuken-uitbouw zien, deze zorgt voor een geweldige juxtapositie tussen de ruimte binnen en buiten. Die dialoog zien we niet vaak in het stedelijke leven met haar appartementen en kleine balkonnetjes. Het zinkwerk aan de buitenkant contrasteert prachtig met de lichte stenen en de grijze kozijnen.

Droom voor de Boekenwurm

Als we binnen komen, dan zien we direct waarom het huis het boekenhuis genoemd wordt. Als een berg strekt de boekenkast zich uit over de wand en langs de trap richting het plafond. Dit is een verbijsterend mooie manier om al je waardevolle boeken een plek te geven. Het is wel een erg hoge boekenkast, dus je moet geen hoogtevrees hebben. Deze bibliotheek, want zo mogen we deze verzameling wel noemen, is het absolute centrum van het huis. De kast is uitgevoerd in eikenhout, waardoor hij erg duurzaam is. De kast en de trap lopen in elkaar over en zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

Rust

Deze kamer is vol van natuurlijk licht, het studiegedeelte geeft je de mogelijkheid om je boeken te lezen, te studeren en te werken. De studiezone maakt efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte, die ook in dit stedelijk appartement niet onbeperkt is. In deze ruimte kom je tot je beste werk.

Lekker Eten

Een deel van de keuken is gewijd aan de eetzone, waarin je met familie en vrienden kunt genieten van een heerlijke maaltijd. De laaghangende lampen, in combinatie met de bakstenen muur, geven deze ruimte de sfeer van een oude fabriek. De houten balken op de achtergrond dragen bij aan dit industriële effect en brengen een prachtige ambiance in deze kamer. Het oude en het nieuwe vloeien prachtig samen, dit komt mede door het ingetogen kleurenpalet

Badkamer

Deze badkamer is op en top industrieel. Het moderne beton drukt een groot stempel op de sfeer in deze kamer, deze is minimalistisch, fris en koel. In deze badkamer kom je tot rust en geniet je van de verfrissende ambiance.

De Voordeur

Voordat we afscheid gaan nemen, willen we je deze prachtige ontvangsthal niet onthouden. De ruimte is zeer artistiek gedecoreerd, en dit is een groot verschil met de industriële sfeer die we zagen in de recente extensie van de woning. Dit vertrek is nog helemaal in de originele staat. Een voorbeeld daarvan is natuurlijk de kroonluchter en de voordeur. Deze prachtige woning is de droom van de bewoners en zal je hopelijk inspireren.

Tot zover onze tour, hopelijk ben je enthousiast en gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan! 

Voor tips, raadpleeg je onze experts op het forum! 

Leer en suède geven je interieur een luxe uitstraling, zoals te zien in deze voorbeelden! 

Heb jij al een uitbouw van je huis in gedachten? Vertel erover bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!