17 meestvoorkomende inrichtingsfouten! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

17 meestvoorkomende inrichtingsfouten!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Aanbouw en interieurplan woning Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Jolanda Knook interieurvormgeving Modern
Loading admin actions …

De organisatie van je huis is een tricky onderneming en vooral om het goed te doen. Zelfs al denk je dat je alles op de juiste wijze doet dan nog kan het zijn dat je je leven ingewikkelder maakt dan nodig is.

Dat willen we natuurlijk niet en dus hebben we besloten om eens te kijken hoe professionals zoals interieurontwerpers deze taak om een huis georganiseerd en netjes houden invullen.

Van kleine slaapkamers bedolven onder grote hoeveelheden kleding tot thuiskantoren met kasten vol archiefdozen, daarmee denken we de belangrijkste organisatie-missers direct benoemd hebben.

Kijk mee en lees hoe je ze kunt voorkomen en hoe je je huis ook georganiseerd houdt!

1. Trends volgen

Master Bedroom Moderne slaapkamers van Collective Works Modern
Collective Works

Master Bedroom

Collective Works

We willen allemaal graag modieus zijn maar wanneer je kleren en accessoires blijft kopen die je nooit draagt of niet bij je passen dan word je kast al snel overvol.  Organiseer een grote opruimbeurt: bepaal wat je werkelijk draagt en wat je stijl is en hou het daar bij!!

2. Rommel verbergen in een kast

De rommel is erg nog steeds en dus heb je het probleem niet werkelijk aangepakt, je hebt het gewoon verborgen. Ga door alles heen en gooi weg wat je niet nodig hebt (vind je dat lastig geef het dan aan de kringloop zodat anderen er nog wat aan hebben).

3. Rommel opstapelen tot nette stapeltjes

Venus Boardroom/Dining Table Moderne eetkamers van SOAP designs Modern
SOAP designs

Venus Boardroom/Dining Table

SOAP designs

We weten dat dit eruit ziet als opruimen, maar dat is het niet! Plaats alles waar het hoort en laat een schone oppervlakte achter, niet een tafel met hier en daar stapeltjes post, pennen en sleutels.

4. Plastic tasjes bewaren

View from the Utility Eclectische keukens van PAN|brasilia UK Ltd Eclectisch
PAN|brasilia UK Ltd

View from the Utility

PAN|brasilia UK Ltd

We weten dat het zonde lijkt om ze weg te gooien maar het bewaren van plastic tasjes kan langzamerhand je keuken opvullen met dingen die je niet nodig hebt. Gebruik ze als zak voor in je prullenbak en investeer in wat grote stevige tassen die nauwelijks ruimte innemen en beter zijn voor het milieu. Of plaats een mini opvouwbaar tasje in je handtas.

5. De opruimmethoden van je partner kopieren

Het lijkt logisch dat je de gewoonten van je partner overneemt maar omdat hij zijn dingen op een bepaalde manier opvouwt betekent niet dat dat voor jou ook werkt. Vind je eigen manier van organiseren die voor jou werkt!

6. Teveel dozen gebruiken

Carlo Berlin Architektur & Interior Design Klassieke studeerkamer van Pamela Kilcoyne - Homify Klassiek
Pamela Kilcoyne – Homify

Carlo Berlin Architektur & Interior Design

Pamela Kilcoyne - Homify

Dozen lijken de ideale manier om te organiseren, niet? Het probleem is dat ze veel ruimte innemen en daardoor wat teveel aanwezig kunnen zijn in een ruimte. Sla dus alleen in dozen op wat je echt moet bewaren!! Ben je klaar met opruimen? Geef je huis dan ook een feng shui schoonmaakbeurt!

7. Een rommelkamer inrichten

CONTEMPORARY GLASS STAIRCASE Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van IS AND REN STUDIOS LTD Modern
IS AND REN STUDIOS LTD

CONTEMPORARY GLASS STAIRCASE

IS AND REN STUDIOS LTD

Of je nu een extra kamer hebt aangewezen als rommelkamer of dat je een kast onder de trap hebt waar je alles in gooit waar je je geen raad mee weet, je doet jezelf er geen plezier mee want vroeger of later moet ook deze ruimte worden opgeruimd. Het is beter om continu op te ruimen en dingen op hun plek te houden, zelfs als dat de prullenbak is.

8. In een impuls gadgets kopen

Die linnenmand lijkt misschien de oplossing voor je washok maar koop hem niet tot je weet of hij echt past!! Impulsaankopen doen omdat iets er leuk uitziet of omdat je denkt dat het helpt bij het organiseren van je huis is een grote fout. Wanneer ze toch niet dat zijn wat je hoopte, komen ze op de stapel rommel terecht.

9. Niet opruimen wanneer je verhuist

Verhuizen is een grote stap dat weten we allemaal maar het is ook een grote kans om op te ruimen! Wanneer je inpakt richt dan een grote doos (of meer dozen) in voor dingen waar je prima zonder kunt en doneer deze aan de lokale kringloop!

10. Opruimen als eenmalige actie zien

Eclectische woonkamers van homify Eclectisch

De term voorjaarsschoonmaak vormt al voldoende antwoord om duidelijk te maken hoe we tegen schoonmaken en opruimen aankijken. We denken dat een eenmalige grote beurt genoeg is. Heb je wel eens bedacht hoeveel  makkelijker het is wanneer je elke dag een beetje doet? Maak elke dag iets kleins schoon en ruim iets op en zie hoeveel simpeler je leven wordt!

11. Opzien tegen het vele werk

Ja, opruimen kost tijd en inzet maar wanneer het klaar is bedenk dan eens hoe fijn het is om te werken en leven in een schoon en goed georganiseerd huis! Ah, dat geeft zoveel ruimte. Bovendien hou je er tijd door over.

12. Wachten tot je tijd hebt

Chalcot Crescent van Living in Space
Living in Space

Chalcot Crescent

Living in Space

Waarom zou je wachten en een heel weekend wijden aan opruimen terwijl je ook hier een half uur en daar 10 minuten tijd kunt inzetten en daar een goede gewoonte van maken? Je hoeft niet alles in een keer te doen, echt…

13. Je familie er niet bij betrekken

Products Minimalistische studeerkamer van Toyno Minimalistisch
Toyno

Products

Toyno

We weten dat niet iedereen een natuurlijke aanleg heeft voor opruimen dus wanneer je je familie vraagt om te helpen verlicht dit de lasten…

En zelfs wanneer ze alleen maar wat boeken helpen optillen is dat handig!

14. Opslagdozen bestellen voor je gaat beginnen

Broadgates Road Moderne studeerkamer van Granit Architects Modern
Granit Architects

Broadgates Road

Granit Architects

Ben je al begonnen? Vermijd saaie witte planken en opslagdozen want die kun je altijd nog inzetten.

15. De verkeerde hulptroepen

Wanneer jouw familie een no-go is qua hulp waarom vraag je dan niet wat vrienden? Probeer iemand te kiezen die je niet afleidt en die een goed georganiseerd huis heeft. 

16. Dingen in huis opbergen wanneer je een garage hebt

Remote control enabled access Moderne garage van Portcullis Electric Gates Modern
Portcullis Electric Gates

Remote control enabled access

Portcullis Electric Gates

Opslagruimte is duur dus in plaats van geld verspillen kun je beter wat rekken en planken toevoegen aan je garage en zo heb je een zelf ingerichte gratis opslagruimte. Dichte kasten tonen beter dan open kasten!

17. Nostalgisch worden

Inspiration Moderne kinderkamers van Korbo Modern
Korbo

Inspiration

Korbo

Velen van ons hechten zich aan dingen vanwege vroeger of omdat we ze ergens in de toekomst misschien nog nodig hebben. Bedenk: teveel spullen zijn ballast. Alles wat je een paar jaar niet hebt gebruikt, kun je waarschijnlijk wel weggooien of weggeven. Zo maak je letterlijk ruimte voor jezelf!

Weet jij nog meer missers? Laat ze ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!