Een gezellig stenen huis

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
Loading admin actions …

homify introduceert vandaag een prachtig project door Marina Linhares Interior Design uit Brazilië. Het project integreert ideeën rond functionaliteit en gezelligheid en gaat uit van het principe 'less is more'. De architect wilde de geschiedenis van het gebied verwerken in het design en streefde daarnaast naar een ontwerp dat het samenzijn zou bevorderen. Het moest de gelegenheid bieden voor lange gesprekken met vrienden en daarom werd de grote woonkamer volledig geïntegreerd. Alles is open en dus kun je vanuit elke hoek contact met elkaar maken. Belangrijkste sociale plek is rond de houtkachel.

Het gaat hier om een verbouwde woning waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de wandbekleding. Afwerkingsmaterialen als hout en steen waren voor de architect belangrijk om een verbinding te maken met de omgeving. Daarnaast dragen ze bij aan een verfijnde en gezellige sfeer.

Voorgevel

De voorgevel van deze typisch Braziliaanse woning wordt gekenmerkt door de traditionele ruwe oppervlakken. Er ligt een heerlijke tuin voor, met dichte en weelderige vegetatie. Er is een belangrijke rol weggelegd voor de imposante boom in het midden, die schaduw biedt in een gebied waar de zon altijd schijnt. De voorgevel is bijna helemaal te openen met twee grote deuren. De tuin en de woonkamer lopen op deze manier bijna in elkaar over.

De eethoek

Dit huis wordt vooral gekenmerkt door openheid. De woonkamer, eetkamer, keuken en de serre lopen allemaal in elkaar over. Het gebruik van neutrale kleuren in de afwerkingsmaterialen, meubels en decoratie versterken dat gevoel. Ook het tapijt dat zithoek met de eethoek verbindt heeft tot doel de ruimte tot één geïntegreerd geheel te maken.

Aan de overkant

In de woonkamer is een belangrijke rol weggelegd voor mooie materialen. Steentjes langs de vloer en gerecycled dennenhout voor de lambrisering bijvoorbeeld. Ook het plafond is van hout. De architect heeft met deze materialen traditie en de omgeving in het huis terug laten komen.

De zithoek

Bij de keuze van de meubels en accessoires is gestreefd naar en combinatie van stijlen, periodes en materialen. Antieke Portugese objecten worden op harmonieuze wijze gecombineerd met moderne items. De driehoekige fauteuils zijn geïnspireerd op de manier van zitten van Braziliaanse Indianen. In deze houding werd overleg gevoerd. Door de combinatie met bijvoorbeeld Italiaanse design stoeltjes is een elegant samenspel ontstaan dat tijdloos aandoet.

Eethoek

De keuzes die zijn gemaakt in de eethoek volgen hetzelfde stramien. Natuurlijk en traditioneel gecombineerd met design en modern. Voor de hand liggende materialen zijn vermeden en verder heeft de architect zich gericht op gemak en kwaliteit. Bij de ovale eettafel zijn bijzondere massief houten stoelen gezocht die zowel verwijzen naar natuurlijke vormen als naar modern design.

Keuken

De keuken bestaat uit een betonnen aanrecht en onderkasten gemaakt van rustiek grenen. Boven het aanrecht zien we planken die een moderne twist krijgen door led-verlichting. Dat brengt naast stijl ook een hoop gemak met zich mee.

Detail: Spiegels

In de woonkamer vinden we een aantal bijzondere spiegels. Ze zijn gemaakt op speciale zeldzame houtsoorten en de touwen bestaan uit gevlochten paardenhaar. Ze zijn handgemaakt door traditionele ambachtslieden.

Detail: Houten kast

Aan elk detail is gedacht in deze bijzondere woning. Zo is ook deze kast gemaakt van gerecycled dennenhout om de link te leggen met het verleden en de omgeving. Het is een functioneel, maar ook mooi ontworpen meubel dat bijdraagt aan de sfeer en de warmte van de woonkamer.

Wintertuin

Een van de meest aantrekkelijke en aangename ruimten van het huis is de wintertuin. Ook deze is geïntegreerd in de grote woonkamer doordat ze vrijwel naadloos in elkaar overlopen. De gehele ruimte bestaat uit een frame van staal en glas, met als gevolg een prachtig uitzicht op de tuin en een overvloed aan natuurlijk licht en schitterende kleuren. De met de hand gemaakt zonwering tegen het dak geven de ruimte een elegante en gezellige sfeer.

De tuin

De tuin brengt een verscheidenheid aan tropische planten bijeen die de indruk wekken dat ze er per toeval bij elkaar zijn gekomen. De ontwerper wilde een lommerrijke tuin creëren waar je altijd rustig kunt zitten, ongeacht warmte of juist kou. Vandaar ook de haard. Doelstelling was hier de bewoners optimaal te laten genieten van hun tuin. Ze moeten er kunnen zitten met vrienden, lekker kunnen eten, maar ook hun eigen kruiden en groenten kunnen kweken. Zelfs in de tuin wordt het moderne leven gecombineerd met de natuur en oude tradities.

Hoe zou jij je laten inspireren door deze Braziliaanse schoonheid? Laat een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!