Eclectisch Design Voor Thuis: Een Explosie van Inspiratie | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eclectisch Design Voor Thuis: Een Explosie van Inspiratie

Stoa. Stoa.
Air Fuel Couch: modern  door Extreme Luxury, Modern
Loading admin actions …

Alle kunst is in wezen creatief eclectisch, maar de eclectische stijl kent de meest vrije creativiteit. We kunnen eigenlijk niet spreken van één eclectisch stijl, simpelweg, omdat er zo veel verschillende substijlen binnen deze stijl ontstaan. Maar toch herkennen we onmiddellijk of een kunstwerk eclectisch is, vanwege de hoge mate van expressie die er uit dergelijke werken spreekt. In dit artikel zetten we een aantal eclectische werken, zoals interieurontwerpen en objecten, voor je op een rijtje. Laat je vooral niet tegenhouden om geïnspireerd te raken, de stijl kan aanstekelijk werken op creatieve geesten! Kijk gewoon even met ons mee…

Oosten

van homify Eclectisch

Dit houten interieur is het toonbeeld van de experimentele geest die door de eclectische stijl waart. De gehele gang is bekleed met Aziatisch hout, een belangrijk bouwmateriaal in het Oosten. Het licht kruipt aan de linkerkant van de foto onder een plafondornament vandaan. Licht en donker spelen de hoofdrol in deze gang.

Droomtrap

van homify Eclectisch

Heb je ooit een droom gehad, waarbij je een ladder tot in de hemel zag reiken? Voel jij ook die dromerige sfeer bij het zien van de film: 'De ontdekking van de Hemel' of bij een tekening van M.C. Escher? Een trap als deze lijkt zo uit die wazige wereld gesprongen te zijn. Het plafond en de verticale structuur zorgen voor een geometrische sfeer in deze ruimte, waarbij de sculpturen, die als vaandels naar beneden lijken te dwarrelen, door hun verstilling de tijd uit het interieur lijken te halen. De trap lijkt nog steeds op de potloodstrepen op het tekenpapier van de architect, hij is wel af, maar lijkt vooral de essentie van een trap naar voren te brengen.   

Gouden zaal

van homify Eclectisch

In deze zaal lijkt de keizer van China te dineren. Links en rechts zitten zijn raadlieden. De keizer zit aan het einde van de zaal op zijn troon, terwijl de rode loper ons enerzijds uitnodigt, maar ook waarschuwt als de tong van een draak. Het interieur is een mengeling tussen een traditionele Chinese stijl en modern minimalisme. In de verboden stad is dit het geheime gouden hart. 

Macau

van homify Eclectisch

De toren van de Chinese gokstad Macau is verwerkt in dit eclectische werk. Staal en fluoriderend paars gaan een alliantie aan. Dit werk staat goed in elk modern interieur waarin het experiment voorop staat.

Buste

Hamilton Terrace van KSR Architects Eclectisch
KSR Architects

Hamilton Terrace

KSR Architects

De tijd van de marmeren buste lijkt met dit werk voorgoed verleden tijd. De eclectiek spat er vanaf, terwijl het werk het midden houdt tussen een paspop (commercieel attribuut) en sculptuur (kunst). Als je denk dat je in een monochroom interieur alleen monochrome kunstwerken of decoraties plaatsten kunt, dan bewijst dit werk het tegendeel. We zien op deze foto juist een symbiose tussen rust en drukte, expressie en ingetogenheid.

Pop Art

SCULPTURE HUNTS(CHASES AWAY) POP ART van b2ccreation décoration Eclectisch
b2ccreation décoration

SCULPTURE HUNTS(CHASES AWAY) POP ART

b2ccreation décoration

Pop art begon in de schilderkunst,  maar we zien de stijl hier terug in hedendaagse sculpturen. Het hert is terug als decoratieobject in het moderne interieur. De oude Europese culturen decoreerden hun huizen al met de koppen van echte herten die ze geschoten hadden tijdens de jacht. Ook werden er toen al decoratieherten van kitscherig aardewerk gemaakt. Deze herten op de foto hebben een monochroom pop art uiterlijk gekregen, en door de felle neon kleur hebben ze een kunstzinnige kunstmatigheid. Het hert is niet bepaald een klassiek pop art thema, waardoor dit werk eerder te typeren is als eclectisch en minder vlug als pop art wordt gezien.

Geometisch Servies

Geometry van Ann Van Hoey Minimalistisch

Een servies mag een alledaagse verzameling van objecten zijn, maar kan evengoed eclectisch van aard zijn. Dit servies is eclectisch en heeft een oosters karakter. Dit ontwerp bewijst dat eclectisch design geen fel of visueel druk fenomeen hoeft te zijn. Het gaat er meer om of het servies een gedurfd en origineel design heeft of niet.

Nest

Deze schaal is gemaakt van beton en siloconen rubber. Het is zowel een decoratieobject, als een gebruiksobject, want hoe eclectisch het er ook uitziet, het is en blijft een praktische schaal. Dit werk is uitermate geschikt voor een minimalistisch en industrieel interieur.

Luxe Bank

Air Fuel Couch: modern  door Extreme Luxury, Modern
Extreme Luxury

Air Fuel Couch

Extreme Luxury

Chroom, leer en luxe. Dat zijn de woorden die boven komen drijven als we deze bank zien. Je waant je in een super snelle auto of tijdmachine wanneer je plaats neemt in deze eclectisch bank. Het is een gewaagd design, dat uniek is in zijn soort. Alleen interieurs waarin het experiment een belangrijke rol speelt, durven het avontuur met deze bank aan. Maar daar mikt de ontwerper van deze bank ook op. De vrije geest sluit dit ontwerp in zijn hart.

Uitzoemen

Air Fuel Couch: modern  door Extreme Luxury, Modern
Extreme Luxury

Air Fuel Couch

Extreme Luxury

We sluiten onze tour langs de eclectische ontwerpen en ideeën af. Hopelijk ben jij net zo creatief geïnspireerd als wij. We houden je op de hoogte van de ontwikkelen binnen de eclectische stijl. 

Voor tips, advies en informatie bezoek je ons handige en eenvoudig forum!

De Franse ambassade in Beijing is een parel binnen de hedendaagse architectuur! Bekijk hem hier.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!