Een Eigentijdse Zensfeer: Inspiratie voor een Rustgevend Interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Eigentijdse Zensfeer: Inspiratie voor een Rustgevend Interieur

Stoa. Stoa.
Signals of life / E – Composition van Marc Verbruggen - ceramic art Minimalistisch
Loading admin actions …

De wereld draait steeds sneller, we leven in een 24/7 economie. De handel wordt flink opgestookt en we moeten allemaal flexibel zijn. Vaak werkt die flexibiliteit één richting uit. Het is daarom erg belangrijk dat we dicht bij ons zelf blijven en de rust zoeken. Een zen interieur helpt daarbij, want hoe verklaar je anders de mateloze populariteit van de zenstijl! Al duizenden jaren weten ze in het Oosten hoe je tot jezelf kunt komen, via architectuur (setting) en de focus van je aandacht (meditatie of ontspanning) treed je in contact met je werkelijke wezen, dat noemen we ook wel een 'stille tijd'. Die 'verstilde tijd' vinden we zowel in de hedendaagse zentuin, als in een Oosterse badkamer, die beiden oases binnen een hectische wereld zijn. We willen je inspireren en gaan je bekend maken met het fenomeen dat de westerse cultuur zal veranderen: het zen interieur. Dit interieur kenmerkt zich door orde, eenvoud en een ietwat mysterieuze sfeer. Kijk met ons mee en ervaar de rust van het Oosten.

Tuin

Well Walk Aziatische tuinen van KSR Architects Aziatisch

Geen plek in of rond je huis kan op tegen een heldere & ordelijke tuin. Als je deze tuin oosters en helemaal zen inricht, dan is het een volkomen oase van rust. De tuin op de foto is een´zentuin´ en laat dan ook duidelijk de vormtaal van het Oosten zien. We zien de alom bekende Boeddha, prachtige rustgevende lichtjes en een strakke vijver. Daarnaast liggen keien, die onmisbaar zijn in een zentuin, ook zien we oosters groen en een prachtige ronde, stenen sculptuur. Al het  goede van de oosterse tuinarchitectuur bekijken we hier tegen de achtergrond van een rustieke bakstenen muur. In deze tuin kom jij zeker tot rust.

Van Boven

Well Walk Aziatische tuinen van KSR Architects Aziatisch

Op de foto zien we de serre, waarin je heerlijk van de buitenlucht kunt genieten, ook als het regent. Hoor jij het water al op het glazen dak vallen? In deze heldere ruimte kun zeker goed mediteren. Vrienden zullen langskomen om thee met je te drinken, terwijl ze tot rust komen in deze verstilde sfeer.

Als de Avond Valt

Well Walk Aziatische tuinen van KSR Architects Aziatisch

De avond valt in de tuin, de lucht is nu nog blauw, maar zal snel zwart worden. De fijne tuinverlichting springt al aan en nodigt je uit voor een avondwandeling. Je kunt met allerlei leuke planten je tuin opfleuren, en wat dacht je van alle potten die er staan? De ruime zentuin wordt al snel een landschap, waar je in stilte kunt wegdromen. 

Het Ochtengloren

Well Walk Aziatische tuinen van KSR Architects Aziatisch

In de ochtend is de serre een perfecte plek om het ontbijt te gebruiken. Op deze zaterdagochtend is er geen haast. Er staan stoelen om lekker in te zitten, met een tafel erbij wordt het ontbijt helemaal een feest. Je voelt je hier verbonden met de natuur en de zon schijnt op je huid. Samen of alleen, geniet je van de sensaties van het buitenleven.

Planten met Bijzondere Vormen

Well Walk Aziatische tuinen van KSR Architects Aziatisch

Bijzondere planten en kunstzinnige vormen schieten uit de aarde in deze zentuin. De Boeddha zit rustig onder de boom en lijkt wat voor zich uit te denken. Links naast hem zien we een een gestileerde struik, die doet denken aan een bonsaiboom, vooraan zien we bescheiden bloemen, die met hun fleurige roze blaadjes voor een zachte sfeer zorgen. 

Oosterse Badkamer

Well Walk Moderne badkamers van KSR Architects Modern

Baden in dit bad is als baden in een lotusbloem. De natuurlijke vorm van het bad voelt geweldig en zorgt ervoor dat je helemaal ontspant. De roze bloem zorgt voor een fleurige en vrolijke sfeer, die een zacht en aangenaam visueel comfort met zich meebrengt. Ontspannen in deze kamer staat is heilzaam en fijn.

Hem en haar

Well Walk Moderne badkamers van KSR Architects Modern

Het hem en haar concept zien we steeds vaker in het hedendaagse design terug. Een wastafel voor hem en ook één voor haar, dus je hoeft nooit op elkaar te wachten. Samen het ochtend- of avondritueel doen schept een band, die je relatie ten goede komt. Het eenvoudige ontwerp van de wastafels, het meubilair en de wanden van dit vertrek, zorgt voor de rust die je nodig hebt om wakker te worden of te gaan slapen.

Muziek

Well Walk Moderne studeerkamer van KSR Architects Modern

Elke huis zou een muziek- of meditatiekamer moeten hebben. Zet gewoon prachtige muziek op en ontspan je, terwijl je luistert naar je ademhaling. Houd de kleuren van je kamer rustig, wit is eigenlijk de beste kleur. Een beetje extra kleur, dat kan wel, maar houd het interieur minimaal en kalm.

Keramiek

Signals of life - E - Composition(s) van Marc Verbruggen - ceramic art Minimalistisch
Marc Verbruggen – ceramic art

Signals of life – E – Composition(s)

Marc Verbruggen - ceramic art

In een zen interieur zoek je de essentie, van jezelf of van elkaar. Een kunstwerk past mooi in een meditatiekamer, maar ook dit moet voldoen aan de regels van orde, eenvoud en rust. Dit werk past precies bij een zen interieur, het is gemaakt van hoogwaardig keramiek. Het werk is door zijn meditatieve zwart-wit kleurenschema in balans, en geeft je interieur een conceptuele lading. 

Tot zover de voorbeelden van een zen interieur. We hopen dat je veel ideeën opgedaan hebt om zelf een rustgevend interieur te creëren. 

Heb je vragen waarop je antwoord wilt, raadpleeg dan onze expert op het forum!

Nostalgie in je interieur is een goede smaakmaker! Lees hier alles over historisch & nostalgisch design

Heb jij al een rustgevende plek in of om je huis? Vertel erover en deel je tips op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!