zuidgevel:   door Studio Blanca

Voor en Na: van schuur naar serre!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

Vandaag bekijken we een verbouwing en uitbreiding van een gemeentelijk monument in Heemstede. De architecten van Studio Blanca namen een woonhuis uit 1896 en een voormalige paardenstal uit 1660 flink onder handen. Centraal in de grote woning is een vide gemaakt waarin trappen en brugdelen de verschillende vloerniveaus met elkaar verbinden. Dankzij de vide komt het daklicht diep in hart van de woning. Een nieuw transparante uitbouw zorgt voor een fijne connectie tussen het interieur van de woning en de tuin.

Voor: exterieur

bestaande garage:   door Studio Blanca
Studio Blanca

bestaande garage

Studio Blanca

Het is duidelijk dat dit huis een flink opknapbeurt kan gebruiken, zowel van binnen als van buiten.

Na: serre

zuidgevel:   door Studio Blanca
Studio Blanca

zuidgevel

Studio Blanca

Op de plaats van de garage is een serre gebouwd. Deze zorgt dat de woning naar de tuin opent. De woning heeft een nieuwe ruime entree gekregen met een luifel die doorloopt als dak van de serre en zo een verbindend element vormt tussen oud en nieuw.

Serre

Dankzij het vele glas is de serre een zeer aangename plek om te verblijven. Het biedt ook een geweldig uitzicht richting de groene tuin.

Voor: woonkamer

woonkamer bestaand:   door Studio Blanca
Studio Blanca

woonkamer bestaand

Studio Blanca

We zien hier een deel van de woonkamer met de oude houten spanten. Deze voormalige paardenstal is het oudste deel van het monument uit 1660.

Na: woonkamer

woonkamer nieuw:   door Studio Blanca
Studio Blanca

woonkamer nieuw

Studio Blanca

De woning is aan de binnenkant geheel geïsoleerd. De spanten zijn zoveel mogelijk in het zicht gelaten en donker grijs geschilderd. Op de kop is een klein extra raampje gemaakt waardoor de ruimte minder introvert wordt en er een relatie met buiten ontstaat.

Voor: woonkamer

woonkamer bestaand:   door Studio Blanca
Studio Blanca

woonkamer bestaand

Studio Blanca

De woonkamer is ondanks de ramen toch donker. De gebruikte kleuren dragen daar zeker aan bij.

Na: woonkamer

woonkamer nieuw:   door Studio Blanca
Studio Blanca

woonkamer nieuw

Studio Blanca

De trap naar de bovenverdieping loopt door de riante woonkamer van 80 vierkante meter en wordt daar door hardglazen wanden van gescheiden. Aan het eind is de opening zichtbaar van de herstelde voormalige staldeur. De opening is met een hardglazen pui dichtgezet.

Voor: trap

Zicht naar de keuken bestaand:   door Studio Blanca
Studio Blanca

Zicht naar de keuken bestaand

Studio Blanca

Logistiek was dit huis heel onlogisch ingedeeld. Door in het hart van de woning een grote vide te maken met veel licht van boven en een stelsel van trappen en bruggen zijn alle ruimte nu onafhankelijk van elkaar te bereiken.

Na: trap

zicht naar de keuken nieuw:   door Studio Blanca
Studio Blanca

zicht naar de keuken nieuw

Studio Blanca

De dubbele deuren naar de keuken zijn vervangen door een grote schuifdeur. De trap is verplaatst zodat je nu vanuit de nieuw gecreëerde entree direct omhoog kan.

Trap

entreehal en trap:   door Studio Blanca
Studio Blanca

entreehal en trap

Studio Blanca

De trap naar de bovenverdieping komt uit op een brug die in een vide hangt. Een groot daklicht zorgt ervoor dat via de vide veel daglicht in het hart van de grote woonkamer komt.

Keuken

Keuken:   door Studio Blanca

De keuken is van alle moderne gemakken voorzien en biedt ook nog ruimte voor een riante eettafel. Deze staat aan een prachtige raampartij die uitzicht biedt op de tuin.

Voor: slaapkamer

slaapkamer bestaand:   door Studio Blanca
Studio Blanca

slaapkamer bestaand

Studio Blanca

De slaapkamer is in deze situatie overduidelijk een jongenskamer. Maar het oogt nogal druk en rommelig.

Na: slaapkamer

master bedroom nieuw:   door Studio Blanca
Studio Blanca

master bedroom nieuw

Studio Blanca

Dit ziet er al een stuk beter uit. De binten hebben een nieuwe kleur gekregen en het is een stuk rustiger ingedeeld. Daarnaast heeft de slaapkamer een luxe eigen badkamer gekregen.

Meer prachtige een luxe slaapkamers kan je hier bekijken. Zie je zo'n totaalrenovatie van je eigen bouwval ook zitten? Deze professionals helpen je graag verder. En in dit Ideabook laten we je nog een geweldige Voor en Na zien.

Wat vind je van dit project? Laat het ons weten in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!