Donker en Licht: Eenvoud & Kracht | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Donker en Licht: Eenvoud & Kracht

Stoa. Stoa.
Project Glasshouse van Proest Interior Minimalistisch
Loading admin actions …

Mooi is vaak eenvoudig, terwijl complexiteit vaak van de schoonheid wegvoert. De Nederlandse interieurbouwers Dylan & van Laatum leveren hoogwaardig en eenvoudig design, dat helemaal in tune is met de vibe van de eenentwintigste eeuw. In dit artikel zoomen we vooral in op hun gebruik van het kleurenschema zwart-wit, en hoe dit schema zich verhoudt tot de rest van het interieur. Deze interieurbouwers koppelen een ambachtelijke visie aan passievol handwerk en een hyper moderne technologie om tot opzienbarende creaties te komen. In dit artikel laten we je een aantal top ontwerpen van hun zien, die je interieur een boost kunnen geven. Kijk met ons mee en laat je verassen!

Eenvoud en Rust

Project I: modern  door Proest Interior, Modern

In de slaapkamer wil je rust en kalmte, want het is natuurlijk hét vertrek, waar een rustgevende sfeer jou in de slaapmodus moet brengen. Het kleurenschema zwart-wit is daar uitermate geschikt voor. Het heldere wit zorgt voor een transparante heldere sfeer, terwijl het zwart de kamer zijn balans geeft, het is tenslotte yin én yang. Een leuke variatie op het zwart-wit schema, is de lichte houten kast naast het bed. Dit is een heerlijke kamer om in tot rust te komen.

Keuken

Project I: modern  door Proest Interior, Modern

Een relatief kleine keuken is al snel gevuld met prullaria, decoraties en accessoires. Maar wordt de ruimte daar nu echt gezelliger of mooier op? Deze keuken is heerlijk ruimtelijk en minimalistisch; het kleurenschema zwart-wit zorgt voor de nodige rust en variatie, waardoor er een contrastrijke en ontspannen sfeer in het vertrek ontstaat.

Keuken II

We kennen allemaal de landelijke keukens met veel rustiek hout en ornamenten. Ook zijn er keukens waarin natuursteen een grote rol speelt. Deze keuken mixt een beetje van alles wat. Opvallend is het moderne zwart-wit, dat als een inspirerende interruptie de dominantie van de hout- en natuursteenkleur doorbreekt. De keuken krijgt door deze interruptie een hybride kwaliteit, twee ongelijksoortige werelden (landelijk rustiek en strak monochroom modern) mengen zich in deze ruimte. We wennen aan de interruptie, maar die verdwijnt langzaam, terwijl de stijlen zich vermengen. 

Zwart op Wit

Pak een boek uit de kast en je ziet de letters staan, zwart op wit. Het interieur van deze prachtige bibliotheek is analoog aan de´zwart op wit´-logica van de boekdrukkunst; het zwart-wit kleurenschema lijkt zo uit het boek gesprongen. In deze kamer staat de letterkunde centraal staat!

Diverse Tinten Zwart

Project Glasshouse van Proest Interior Minimalistisch
Proest Interior

Project Glasshouse

Proest Interior

In deze walk in closet zien we het eenvoudig kleurenschema van zwart-wit weer toegepast, maar het zwart is enigszins genuanceerd; het heeft meer kleur en visuele levendigheid,  deze zwarte muur lijkt wel oeroud graniet! De afzwakking van het zwart geeft een authentieke, visuele intensiteit aan dit interieur. De verdubbeling van de wand door spiegel is opvallend en zorgt voor een intrigerende dynamiek. 

Vlakkenspel

Project Glasshouse van Proest Interior Minimalistisch
Proest Interior

Project Glasshouse

Proest Interior

Het spel tussen de vlakken in dit interieur is zeer bijzonder. Let maar eens op de witte kast, die duidelijk onderverdeeld is in verschillende vlakken, waardoor hij een 'rubik's cube'-achtig uiterlijk krijgt. Daarboven zien we de tv, die lijkt te zweven. Het interieur krijgt door al deze elementen een aura van abstractie, dat zeer contrastrijk is en modern oogt.  

Hem en Haar

Project Glasshouse van Proest Interior Minimalistisch
Proest Interior

Project Glasshouse

Proest Interior

In deze prachtig badkamer zien we het ´hem en haar´concept uitgewerkt. Hem/haar houdt in dit geval in, dat beide partners een wastafel tot hun beschikking hebben, dus één voor hem en één voor haar (hem/hem of haar/haar kan natuurlijk ook!). Naast het feit dat design erg praktisch is, krijgt de badkamer door dit concept ook de rol van een sociale ruimte, waarin je samen kunt zijn. Het zwart-wit schema gecontrasteerd mooi met de tegeltjes, die zich naast de spiegel en de groen grijze wand bevinden. De vorm van de verlichting haakt aan bij het abstracte karakter van het badkamer meubilair, waardoor er een zekere continuïteit in de ruimte ontstaat. 

Tot zover de ontwerpen van Nederlandse interieurbouwers interieurbouwers Dylan & van Laatum. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Veel creatieve inspiratie gewenst! 

Om meer projecten van Dylan & van Laatum te zien, bezoek je hun profiel

Voor tips en advies bezoek je ons forum, waar experts al je vragen beantwoorden.

Heb jij al Dutch design in je interieur? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!