5 fouten die inbrekers je huis in lokken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 fouten die inbrekers je huis in lokken

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne ramen & deuren van bohnarchitektur Modern
Loading admin actions …

De vakantieperiode is de langverwachte kans om je hoofd leeg te maken, zorgen en werk achter je te laten en weer eens echt te ontspannen. Het maakt niet uit of je naar het strand gaat, de bergen intrekt, een vreemde stad bezoekt of een spannende road trip maakt. De meeste van ons gebruiken de vakantie om avonturen te beleven en de wereld te ontdekken. 

Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan als je terugkomt, laat je huis dan zo veilig mogelijk achter. In de vakantieperiode maken dieven immers graag gebruik van de situatie.

In dit Ideabook laten we je zien hoe je je huis beschermt tegen inbrekers, zodat je ontspannen op vakantie kunt gaan.

1. Deuren en ramen open laten

Het is misschien een open deur maar sluit alle ramen en deuren als je weg gaat en draai deuren op slot. Een andere goede tip. Geef je woning ook een bewoonde indruk. Vraag aan iemand om de post van de mat op te rapen, laat een lamp branden en vraag aan de buren of zij hun auto af en toe op je oprit parkeren.

2. Bezuinigen op extra maatregelen

Wil je het helemaal veilig spelen, breng dan extra veiligheidssloten aan of laat een alarminstallatie installeren door een expert.

3. Aan iedereen vertellen dat je weg gaat

Vertel niet aan iedereen dat je op vakantie gaat en plaats ook geen berichten op social media. Beter is om een beperkt aantal familieleden en vrienden te informeren over je reisplannen.

En heb je de beschikking over een smart controle centrum, dan kun je zelfs vanuit je vakantieadres de gordijnen openen en dicht doen, het zonnescherm laten zakken en de tv aan en uit zetten.

4. Weinig contact met de buren

Een goed contact met de buurt is een grote hulp als je voor lange tijd op reis gaat.  Waakzame buren die je huis in de gaten houden zijn de beste bescherming tegen inbrekers.

5. Aanleiding geven

Maak je huis zo oninteressant mogelijk voor inbrekers. Laat geen kostbaarheden, sieraden en belangrijke documenten rondslingeren, maar berg ze als het even kan op in een kluis.

Vergeet ook niet de reservesleutel onder de deurmat of de bloempot te verwijderen! En zorg er tenslotte voor dat de inbrekers niet makkelijk tegen je huis op kunnen klimmen. Zet de ladder, het tuinmeubilair en de vuilnisnak in de schuur of garage.

Wat je nog meer kunt doen om je huis minder aantrekkelijk te maken voor dieven lees je in dit Ideabook.

Verberg jij je reservesleutel onder de deurmat? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!