Wonen in een oude garage in Haarlem

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Wonen in een oude garage in Haarlem

Johan van Dijk Johan van Dijk
Van garage naar woonstudio:   door Het Ontwerphuis,
Loading admin actions …

Een tweede leven voor een industrieel pand is niet uniek. Je kunt bij op homify daarvan heel wat verschillende voorbeelden vinden. Maar wel uniek is het interieur dat bij zo’n transformatie ontstaat. Elke keer wordt weer voor een andere invalshoek en stijl gekozen. Na de sluiting van een oud garagebedrijf in Haarlem is er voor gekozen om ook dit pand om te toveren in een fraai woonhuis. 

Een prachtig resultaat is het gevolg. De Amsterdamse architecten van Het Ontwerphuis zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en we laten je dan ook met heel veel plezier het schitterende onderkomen zien.

Een eerste indruk

Van garage naar woonstudio:  Balkon, veranda & terras door Het Ontwerphuis,
Het Ontwerphuis

Van garage naar woonstudio

Het Ontwerphuis

Een eerste indruk van de woning krijgen we vanuit de binnenplaats die nu achtertuin en terras is. De glazen dakramen doen al vermoeden dat woonhuis niet de oorspronkelijke bestemming van dit pand is. Maar als je naar binnen kijkt, dan zie je weinig wat herinnert aan een industrieel verleden. Wat in ieder geval erg mooi is, is het terras zelf en ook zeker de grote schuifdeuren die in de zomer van de woonkamer en de tuin één groot geheel kunnen maken. Om een beter beeld te krijgen van alles, moeten we toch zeker snel naar binnen gaan!

Eclectisch geheel

Van garage naar woonstudio:  Woonkamer door Het Ontwerphuis,
Het Ontwerphuis

Van garage naar woonstudio

Het Ontwerphuis

Als je deze woonkamer beter gaat bekijken, dan zie je een prachtig eclectisch geheel. Het industriële tintje is licht aanwezig door de dakramen aan de buitenkant van het huis. Als tegenhanger is gekozen voor een modern interieur dat zowel minimalistische als rustieke trekjes vertoont. De meubels zijn vooral erg mooie en sfeervol te noemen en zijn ook nog eens heel erg comfortabel.

Minimalistische keuken met eettafel

Van garage naar woonstudio:  Keuken door Het Ontwerphuis,
Het Ontwerphuis

Van garage naar woonstudio

Het Ontwerphuis

De keuken is meer minimalistisch dan de woonkamer en dat past opvallend goed in deze ruimte. Ook hier zie je dat de schuine dakramen uit het garagetijdperk nog aanwezig zijn. Dit is een leuke verwijzing naar de oorspronkelijke functie van het pand maar daar blijft het hier dan ook verder bij. Afhankelijk van het gezelschap kun je kiezen waar je wilt eten. Een snelle hap met z’n tweeën aan de bar of juist met een grotere groep mensen gezellig aan tafel.

Witte gang

Van garage naar woonstudio:  Kantoren & winkels door Het Ontwerphuis,
Het Ontwerphuis

Van garage naar woonstudio

Het Ontwerphuis

Deze witte gang is een schitterende plek die we je zeker ook niet willen onthouden. De minimalistische aspect is hier ook weer duidelijk herkenbaar. Een mooie boekenkast maakt deze ruimte extra efficiënt ingericht.

Naar boven

Van garage naar woonstudio:  Gang, hal & trappenhuis door Het Ontwerphuis,
Het Ontwerphuis

Van garage naar woonstudio

Het Ontwerphuis

Er was meer dan voldoende ruimte om hier ook een bovenverdieping te creëren. Uiteraard moest daarvoor ook alles nieuw gemaakt worden. En dat laat lekker veel vrijheid over. In tegenstelling tot de rest van de omgeving is de trap zelf niet wit, maar is gewerkt met houten treden. Een mooie onderbreking waar het op kleur aankomt! Let trouwens ook even op de fraaie glazen deur die de gang en de woonkamer van elkaar kan scheiden.

Dubbele douche

Van garage naar woonstudio:  Badkamer door Het Ontwerphuis,
Het Ontwerphuis

Van garage naar woonstudio

Het Ontwerphuis

De dubbele douche is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten in je huis. Als je haast hebt en moet wachten tot de douche vrij is, dan is dat hier geen probleem: je kunt met twee personen in deze douche en ieder heeft z’n heerlijke eigen stortdouche. En als je zittend wilt douchen dan is dat ook geen probleem.

Lekker in bad

Van garage naar woonstudio:  Badkamer door Het Ontwerphuis,
Het Ontwerphuis

Van garage naar woonstudio

Het Ontwerphuis

Naast de dubbele douche beschikt de badkamer ook nog eens over een heel groot ligbad. Lekker in bad kan dus ook nog! En daarmee zou je theoretisch drie personen in de badkamer kwijt kunnen. Helemaal ideaal als je een groot gezin hebt! Let voor de rest nog even op de stijl: de moderne-minimalistische entourage laat hier ook een rustiek tintje zien.

Benieuwd geworden naar meer industriële gebouwen waar nu heerlijk gewoond kan worden? Kijk dan ook even bij dit huis.

Zou je hier wel willen wonen? We horen je reactie graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!