5 unieke badkamers! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 unieke badkamers!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne badkamers van MOB ARCHITECTS Modern
Loading admin actions …

De meeste badkamers zijn niet heel groot en bieden precies genoeg ruimte voor een douche, wastafel, toilet en wasmand. Soms is er ook nog wat ruimte voor een wasmachine en droger, of is er plek beschikbaar voor een bad. De grootste uitdaging bij een nieuwe badkamer is de ruimte die we hebben zo efficiënt mogelijk te benutten. We kunnen slimme trucjes bedenken om zoveel mogelijk in de badkamer kwijt te kunnen, of de badkamer groter te doen lijken dan deze in werkelijkheid is. In dit Ideabook doen we een aantal van deze trucjes uit de doeken. 

We laten je vijf badkamers met een functionele inrichting zien. Lees snel verder om zeker te weten dat je nieuwe badkamer zo functioneel mogelijk is ingericht.

1. Bouw een nis in

Bij deze geheel witte badkamer springen twee grote details in het oog. De eerste is de gekleurde betegelde wand achter de wastafel. De ronde spiegel is een mooie accessoire die de muur extra verfraait. Het tweede detail dat het vermelden waard is, is de nis in de muur. Het is een fantastische manier om extra ruimte te creëren voor spulletjes die je in de badkamer met regelmaat gebruikt.

2. Grote spiegels

In de tweede badkamer op de foto hierboven valt op dat er veel gebruik wordt gemaakt van spiegels. Er hangt niet alleen een grote spiegel aan de wand achter de wastafel. We zien ook een spiegel achter het kastje tussen de wastafel en de douche. Het marmer van het wastafelmeubel zien we in dit kastje ook terug. Door de vele spiegels doet de badkamer groter aan dan deze in werkelijkheid is. En zijn de groene plantjes je al opgevallen? Dat vinden wij nou hele leuke accessoires!

3. Beperkte ruimte, maar goed besteed

Op de foto hierboven zien we een zeer smalle badkamer, maar er kan geen twijfel over bestaan dat de ruimte die er is wel zeer goed wordt besteed. Over de hele lengte van de badkamer zijn kastje geplaatst, en ook het wastafelmeubel strekt zich over de lengte uit. Zo heb je ondanks een kleine badkamer toch nog een heleboel opbergruimte. Ideaal voor het opbergen van toiletartikelen en handdoeken, bijvoorbeeld. De spiegel speelt een grote rol in deze smalle ruimte, het creëert de illusie dat de ruimte groter is.

4. In de lengterichting

Ook in de smalle badkamer op de foto hierboven zien we wastafelmeubel dat zich over de hele lengte van de badkamer uitstrekt. Aan het eind wordt de volledige breedte van de badkamer benut voor een ligbad met douche. De hoge shutters naast het raam zijn een prachtig accessoire. De zwart-witte zigzagvloer creëert de illusie dat de ruimte langer is dan deze in werkelijkheid is.

5. Maak gebruik van de hoeken

Maak gebruik van de dode hoeken in de badkamer! Je kunt er vaak een aantal boekenplanken ophangen of grote spulletjes in opbergen. Als er genoeg ruimte is, kun je er ook een kastje in plaatsen, zoals ze in de badkamer op de foto hierboven hebben gedaan. Waar je ook voor kiest, dat maakt niet uit. Als je de ruimte maar niet onbenut laat.

Wil je meer weten over badkamers? Lees dit Ideabook dan ook eens!

Heb jij nog tips voor een functionele badkamer die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!