Loft met een historisch karakter | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Loft met een historisch karakter

Stoa. Stoa.
Loft Amsterdam Minimalistische woonkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
Loading admin actions …

Soms heb je behoefte aan meer woonruimte, na gezinsuitbreiding of gewoon omdat je andere ideeën hebt over hoe je huis eruit moet zien. Vandaag nemen we je mee naar een mooi project in de binnenstad van Amsterdam, aan de Brouwersgracht om precies te zijn. De plek is fenomenaal en het interieur past daar helemaal bij! Het appartement is tijdens de herinrichting volkomen gestript. Zo is de ruimte tussen de eeuwenoude balken van de woning opgehoogd en perfect geïsoleerd. In de woning is er veel aandacht voor de historische details van de architectuur, die zullen we zo aan je laten zien. 

Eigenlijk is de woning weer teruggebracht in zijn oude glorie, met een moderne twist natuurlijk. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Historisch wonen

Loft Amsterdam Klassieke huizen van De Ontwerpdivisie Klassiek
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Een van de meest gewilde plekken in Amsterdam om te wonen is toch wel de Brouwersgracht. Vandaag gaan we je in deze schitterende woning aan de gracht rondleiden. Kom snel met ons mee naar binnen! 

Prachtig

Loft Amsterdam Minimalistische woonkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

We vallen direct met de deur in huis: deze woonkamer is het helemaal! Wat een historische weelde! De balken zijn mega oud en dateren dus nog uit de begintijd van het huis. Het moet heel bijzonder zijn om in zo’n huis te leven. Je kunt de geschiedenis hier bijna aanraken! Erg mooi vinden wij de samenkomst van twee tijdperken: die van de 17de eeuw en de onze. Helder wit, moderne schilderkunst op de wand en daaronder een moderne zithoek. Het uitzicht via de kamerdeuren is betoverend vanaf deze houten eettafel, die er overigens verdacht oud uitziet, dus wij denken dat deze antiek is en misschien wel altijd in dit huis gestaan heeft. Wij vinden dit meubelstuk een supermooie toevoeging aan deze kamer. Met een interieurexpert ontwerp je snel een droomwoning.

Woonkamer

Loft Amsterdam Minimalistische woonkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Vanaf deze hoek krijgen we een mooi beeld van de sfeer en het comfort van de woonkamer. Deze oude grachtenpanden zijn vrij diep en smal, waarbij het kantoor veelal in het achterhuis gerealiseerd is. Door het minimalistische design hebben de bewoners nu ook in de breedte veel bewegingsruimte tot hun beschikking. Door deze nieuwe inrichting voelt het allemaal een stuk openen. Je hebt gewoon meer lucht. Overal in het huis zien we wandkasten en planken aan de muur. Want je moet tenslotte ook je spullen kwijt!

Slim

Loft Amsterdam van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Om extra woonruimte toe te passen werd de truc met de minimalistische wandkasten toegepast. Nu heb je veel woonruimte, maar ook de nodige kastruimte. Zo staan er geen kasten in je woning die je bewegingsvrijheid in perken. De openheid in deze kamer is ook erg mooi en past bij de moderne manier van leven. Met unieke decoraties, we zien ze staan op de planken, geef je persoonlijkheid aan je interieur. Dit is slim design. Samen met een architect verbouw je snel je woning om tot droompaleis. 

Keuken

Loft Amsterdam Industriële keukens van De Ontwerpdivisie Industrieel
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Ook hier in de keuken is erg gekozen voor strakke wandkasten. Nu heb je al het werkoppervlak dat je nodig hebt om lekkere gerechten te maken. We zien nu ook goed hoe mooi de gestripte wand met de originele bakstenen uit de 17de eeuw, we benoemen het nog maar even een keer,  past bij het strakke roestvrij stalen design.

Slaapkamer

Loft Amsterdam Minimalistische slaapkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

In de slaapkamer vind je de rust die je nodig hebt aan het einde van de dag. Ook hier is er gekozen voor minimalistisch design, omdat dit zo goed past bij historische design. Het geeft de oude balken namelijk alle ruimte, omdat de stijl zelf niet zo expressief is. Zo ontstaat er prachtig evenwicht van rust (wit en strak) en karakter (de balken). Een slaapkamer waarin je kunt genieten van alle mooie details. Als je hier voor het slapen gaan een historische roman leest over Oud Amsterdam dan weet je zeker dat je zo in het verhaal zit!

Oud en nieuw werken samen

Loft Amsterdam: modern  door De Ontwerpdivisie, Modern
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Het is echt een woning die uitblinkt door de prachtige details en de historische sfeer. Zoveel is nu wel duidelijk geworden. We weten zeker dat de bewoners erg gaan genieten van hun nieuwe woning. Deze foto laat zien hoe mooi oud en nieuw samen kunnen werken. De minimalistische lamp brengt de textuur van de oude stenen en het hout op een prachtige manier naar voren! 

Blijf ons volgen voor meer inspirerende voorbeelden en topdesign!

Deze woning is ook een plaatje!

Wat vind je van dit pand? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!