Een fantastische woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een fantastische woning

Laura ter Meer Laura ter Meer
Moderne huizen van VISMARACORSI ARQUITECTOS Modern
Loading admin actions …

Modern en gezellig, gaan die twee dingen samen? Vismaracorsi Architecten uit Argentinië bewijzen van wel! Het project onder leiding van architecten Luciano Vismara en Florencia Corsi laten ons tot dusver een van hun beste projecten zien: Casa C Puerto Roldán

Gelegen in een privé-omgeving, op ongeveer 30 kilometer van de stad van de Argentijnse stad Rosario, staat deze vrijstaande woning. Onder het huis vinden we een garage, binnen, in de buurt van de hoofdingang, verschillende ruimtes als een binnenplaats, studiekamer, woonkamer, keuken, bijkeuken, slaapkamer met eigen badkamer, nog een slaapkamer en een grote badkamer. Om de luxe compleet te maken, vinden we buiten nog een zwembad, evenals een was- en bergruimte. 

Laten we snel binnenkijken, en ontdek hoe warm modern kan zijn. 

De open tuin

Aan de achterkant van de woning zien we dat de compacte betonnen muren vervangen zijn door lichte transparante ramen. Door de ramen kijken we uit op de groene tuin, inclusief zwembad omringd door, eveneens, beton. Hier kan plaats genomen worden op het terras of een duik in het zwembad genomen worden. Comfort gegarandeerd! 

Compact

Een aantal meter voor aankomst bij de voordeur van Casa C Puerto Roldán zien we een kleine minimalistische tuin rondom de oprit. 

De privacy van de bewoners wordt gewaarborgd doordat de woning verwijderd is van de straatkant en ontworpen is in beton met zeer weinig ramen aan de voorkant. 

De design van de houten deur en het opstapje ziet er eenvoudig uit. Toch komt het geheel mysterieus over; wat verschuilt zich achter dit huis? 

Zorgvuldig ontworpen ruimte

Wat gelijk opvalt zodra je binnenkomt in deze woning is het minimalistische en moderne interieur, dat, dankzij, de houten vloer en muur niet kil, maar warm aanvoelt. 

De planten achter het glas doen je in directe verbinding staan met de natuur, een gevoel dat terugkomt zodra we de achtertuin in lopen. 

De knusse woonkamer

Vanuit de woonkamer kunnen we goed genieten van het uitzicht. De eetkamer en keuken communiceren tevens met de tuin via de grote ramen. 

De lichte kleuren die domineren in het huis worden aangevuld met warme, vrolijke woonaccessoires, zodat gezelligheid verzekerd wordt. De donkerbruine vloeren geven een algeheel gevoel van warmte af. 

De banken zijn strak en modern, doch knus en aangenaam. Vismara en Corsi laten het zien: modern hoeft niet kil en oncomfortabel te zijn. 

De opgeruimde keuken

De Amerikaanse keuken is langs een muur geplaatst en wordt aangevuld met een kookeiland. Het geheel komt erg opgeruimd over, dankzij de grote witte opbergkasten. 

Evenals in de rest van het huis zien we veel wit terug in de keuken, hetgeen de ruimte breder doet lijken. De donkere en vrolijke kleuren komen ook hier weer terug in de vloer en respectievelijk de gestoffeerde stoelen. Het, bijna klassiek te noemen, patroon van de gestoffeerde stoelen breekt het moderne karakter van de woning en creëert warmte. 

De witte buitenkeuken

We moeten helaas afscheid nemen van dit fantastische huis. Maar voordat we vertrekken kijken we nog even naar de buitenkeuken, die dankzij het grote raam in directe verbinding staat met de binnenkeuken. Het moderne karakter van de woning zien we ook hier terug, maar het hout wekt wederom een gevoel van warmte en comfort op. 

Wil je meer ideeën voor je huis? Je vindt ze bij homify!  Wat vond jij van Casa C Puerto Roldán?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!