Rust, eenvoud en harmonie creëren in huis, wij vertellen je hoe! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Rust, eenvoud en harmonie creëren in huis, wij vertellen je hoe!

larapappers larapappers
Moderne slaapkamers van LIVE IN Modern
Loading admin actions …

Bij de zen-filosofie gaat het erom te zoeken naar harmonie en eenvoud en deze met elkaar in balans te brengen. Een ruimte op een rustgevende manier ontwerpen is in de zen-filosofie dan ook erg belangrijk. Balans in de woning zorgt namelijk ook voor balans in het hoofd. In decoratie wordt de zen-filosofie geassocieerd met de minimalistische esthetiek (zo min mogelijk accessoires gebruiken voor een optimaal resultaat).

Een interieur dat in balans is zorgt voor balans in het leven. Een opgeruimde en prettige maakt van jouw woning een prettige thuishaven. In dit Ideabook laten wij jou zien op welke manier jij jouw woning volgens de zen-filosofie kunt inrichten. Lees mee en laat je inspireren!

Neutrale kleuren

Moderne slaapkamers van LIVE IN Modern

Waarom is deze slaapkamer zo rustgevend? Door het gebruik van neutrale kleuren. Wit, beige, licht blauw en licht grijs zijn neutrale en rustgevende kleuren die ervoor zorgen dat jij rust in jouw slaapkamer vindt. Natuurlijk kun je deze ruimte aankleden met accessoires in verschillende kleuren. Maar overdrijf het niet. Want een delicate balans is snel uit evenwicht. 

Heb jij hulp nodig bij het inrichten van jouw slaapkamer? Raadpleeg dan gerust een professional.

Hout

Als het gaat om een interieur met een harmonieuze uitstraling dan is het belangrijk om op de materiaalsoorten te letten. Bij deze slaapkamer zie je dat er gebruik gemaakt is van het natuurlijke materiaal hout. Hout brengt een warme en gezellige sfeer met zich mee en zorgt voor een uitnodigende en harmonieuze uitstraling. 

Andere natuurlijke materialen zoals natuursteen kunnen natuurlijk ook goed gebruikt worden voor een harmonieus interieur.

Minimalisme

Natuurlijk is niet iedere woning aan de ruime kant, maar ook in kleinere ruimtes kun je ervoor zorgen dat de ruimte optisch groot lijkt. Dit doe je namelijk door het inrichten van jouw interieur op een minimalistische manier. Minimalisme betekent dat je met zo min mogelijk items voor een harmonieuze inrichting zorgt. Zoals je bij deze slaapkamer ziet bevat deze ruimte slechts een bed en een stoel. De muren zijn verfraaid met schilderijen. Meer heeft deze ruimte niet nodig!

Kleur

Een zen-interieur hoeft natuurlijk niet saai te zijn. Bij deze woonkamer zie je dat de neutrale tinten zijn aangekleed met rode eye catchers: de twee rode stoelen. Ook de kussens op de bank geven een speelse look aan de ruimte. 

Het is voor een rustgevend interieur natuurlijk ook erg belangrijk dat er voldoende daglicht is. Zoals je op de foto ziet heeft deze ruimte aan alle kanten ramen. Dit zorgt voor veel daglicht in de woning.

Licht

Moderne woonkamers van LIVE IN Modern

Daglicht is cruciaal. Maar sommige woningen hebben nu eenmaal niet zoveel ramen. Met de juiste verlichting wordt dit opgelost. Zo zie je dat er bij deze woonkamer lichtbalken in de muur zijn aangelegd. Dit zorgt (vooral in de avonduren) voor een sfeervol effect. 

Daarnaast is deze ruimte aangekleed met warme elementen zoals het hoogpolige tapijt en de verschillende kussens. Accessoires zijn dus zeker belangrijk, mits het niet overdreven wordt.

Alles in dezelfde kleur

Wat pas echt rustgevend is, is een ruimte waarin alles in dezelfde kleur is. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat er niets is waardoor je wordt afgeleid. Je kunt he-le-maal tot rust komen. 

Let bij deze ruimte op het kleurgebruik; niet alles heeft dezelfde kleur, maar alle items passen wel in hetzelfde kleurenpalet.

Moderne look

De moderne look gaat vaak hand in hand met de zen-filosofie. Bij deze moderne woonkamer zie je dat er meerdere tips in het interieur zijn verwerkt; het gebruik van witte kleuren, de houten muur en de vele ramen. 

Wat verder opvalt aan deze woonkamer is de grote salontafel. Je mag best een groot item in de woonkamer plaatsen, maar let erop dat deze perfect in het interieur past (zoals deze salontafel) en niet teveel overheerst.

50 tinten grijs

De stenen vloer en de verschillende tinten grijs dragen bij deze eet- en woonkamer bij aan het harmonieuze interieur. Let ook op de spotjes die in het plafond verwerkt zijn en de hoeveelheid accessoires (weinig). Toch voelt deze ruimte niet koud aan. Juist door het natuurlijke materiaalgebruik en de verschillende grijstinten heeft deze ruimte een harmonieuze uitstraling gekregen. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over de perfecte balans tussen vrijheid en privacy.

Welke tip kun jij in de praktijk brengen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!