Hoe voorkom je de 6 belangrijkste interieurmissers? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe voorkom je de 6 belangrijkste interieurmissers?

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne woonkamers van Estudio Arqt Modern
Loading admin actions …

Een perfecte living is er één die jouw levensstijl, gewoonten, persoonlijkheid en voorkeuren uitstraalt. Echter, de vrijheid qua inrichting mag je ook weer niet te losbandig zien. Dus wil je dat je woonkamer werkelijk comfortabel en mooi is dan is het belangrijk om van te voren goed na te denken over de inrichting.

Dus wat voor functies vervult je woonkamer, waarom kies je voor bepaalde elementen en wat heb je nodig? Wat je daarvoor terugkrijgt is een perfect ingerichte woonkamer en het vermijden van deze zes veel voorkomende fouten die we hieronder in detail bespreken. Lees dus mee!

Fout # 1. Rampzalige kleuren

Moderne woonkamers van homify Modern

Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Soms krijg je die perfecte match omdat je een goede smaak en esthetische sensibiliteit hebt; maar anderen moeten zich laten adviseren als ze iets werkelijk perfects willen neerzetten. Wanneer de vloer van je woonkamer sterk aanwezig is zoals in de afbeelding hierboven dan kun je prima een levendige tint toevoegen die een vleugje kleur brengt. En ja dezelfde contrasterende kleur kun je dan voor alle details inzetten. Homogeniteit en elegantie zijn dan gegarandeerd.

Fout # 2. Slechte doorstroming

Vaak worden we enthousiast wanneer we gaan bedenken welke meubels we willen plaatsen maar denken we er niet bij na om ruimte over te laten voor vrije doorstroming. Tip: Als je gaat om het inrichten van je woonkamer maak dan voordat je iets koopt een schets van de ruimte. In de afbeelding hierboven zie je een luchtfoto van een perfect ingedeelde ruimte. Er is voldoende ruimte aan alle kanten voor doorstroming en beweging.

Fout # 3. De TV decentraal

Als je een televisie in de woonkamer plaatst, verberg deze dan bij voorkeur niet. Plaats de TV exact voor je bank en niet op een andere locatie. Zet de TV nooit langs de zijkant tegen de muur of op een plaats waar je deze niet goed kunt zien. Bedenk daarbij dat het leven is om te ontspannen met films, voetbalwedstrijden, concerten of cartoons. Wil je weten hoe je de belangrijkste interieurmissers in je badkamer kunt vermijden? Lees dan ook dit artikel.

Fout # 4. Decoratieve excessen

Minimalistische woonkamers van Pop Arq Minimalistisch

Een waterdichte truc wanneer je de eclectische stijl wilt toevoegen aan je woonkamer is veel wit op de muren en plafonds. Gezien de solide basis heb je dan meer creatieve opties zodat je je niet hoeft in te houden qua design elementen en accessoires. Durf te kiezen voor kleur! Als er sprake is van verscheidenheid qua stijlen en kleuren in de meubels, probeer dan om de muren niet al te overheersend te laten zijn. Minder is meer.

Fout # 5. Slechte verlichting

Wat is goed en wat is slecht? Ja, het is altijd relatief. Maar als we de woonkamer definiëren als een plek van rust, plezier en ontspanning, dan zijn we het erover eens dat je met dimverlichting gunstige sferen kunt creëren. Terwijl de centrale verlichting en de typische hanglampen een klassieker vormen waaraan we gewend zijn, moet je ook voor indirecte verlichting zorgen, bevestigd aan de muur of het plafond. Ook kun je vloerlampen in een hoekje en andere indirecte verlichting achter randen overwegen. Dit zorgt voor verschillende ontspannende sferen. Plaats bovendien altijd kaarsen in huis die zorgen voor een de levende sfeer bij speciale gelegenheden.

Fout # 6. grote meubels en / of oncomfortabele meubilair

Zoals we al zeiden in het begin, iedereen weet wat voor soort woonkamer het best past bij jouw levensstijl. Hoe dan ook het is duidelijk dat je moet denken aan meubilair dat praktisch is en in verhouding is tot de werkelijke ruimte van je woonkamer. Vermijd ook meubels die geen duidelijk gedefinieerde functie hebben of die je niet gelukkig maken. Het belangrijkste is je wooncomfort, ongeacht je stijl.

Ken jij nog meer missers? We horen ze graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!