Voor en Na: een make-over op grote hoogte | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een make-over op grote hoogte

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische balkons, veranda's en terrassen van Studio Earthbox Eclectisch
Loading admin actions …

Appartementen kennen een groot nadeel als het op buitenruimte aankomt: er is geen tuin. Gelukkig kan een balkon vaak behoorlijk wat van dat leed verzachten. De Indiase experts van Studio Earthbox weten er gelukkig wel raad mee! En in dit geval ging het om een balkon op grote hoogte in de grote stad. De oude situatie was niet ronduit slecht, maar het kon absoluut wel een beetje beter. 

Met een budget van iets meer dan € 1000,- is de ruimte heel erg leuk geworden en kun je aangenaam van de buitenlucht genieten. En we kunnen je verzekeren: die tuin die ga je niet meer missen als je al dit balkon ziet!

Voor: dode planten en afbrokkelend pleisterwerk

Je woont midden in een drukke stad in Azië en je komt na een lange dag werken thuis, maar wilt toch hoog en droog boven de stad nog even genieten van een beetje buitenlucht. Je balkon is dan de plek om naartoe te gaan! Ook voor de kinderen een leuke plek om even veilig buiten te kunnen spelen. Maar wat nou als al je plantjes dood en verdord zijn en het pleisterwerk letterlijk van de muren brokkelt? Die situatie kunnen we hier zien!

Voor: een beetje troosteloos

Voor we je gaan vermaken met de nieuwe situatie, laten we graag nog even zien hoe het er vanaf de andere kant uitzag. Dit balkon is namelijk een beetje troosteloos! Maar toch zijn er elementen zoals het leuke zitje die vast wel weer een plekje kunnen krijgen. En ook de vloer is op zich helemaal niet zo verkeerd.

Na: fris en groen

Het verschil met de oude situatie is behoorlijk groot te noemen. Alles ziet er weer lekker fris en groen uit! Het pleisterwerk is weer helemaal in orde en dat geldt ook zeker voor de beplanting. Een kunstgrasmat vrolijkt het geheel nog een beetje extra op.

Verschillende stijlen

Op deze afbeelding is duidelijk te zien dat de ontwerpers zich door verschillende stijlen hebben laten inspireren. Landelijk, Mediterraans, Oosters, exotisch: je vindt het in de plantenweelde allemaal terug. Fraai is dat de natuurstenen muur van het flatgebouw zelf ook al een aangename sfeermaker is.

Een stukje van de oude vloer

De oude vloer is gewoon blijven liggen en je kunt daar nog steeds een stukje van zien. Het zorgt voor een leuke onderbreking van het kunstgras en door deze oplossing lijkt het gras ook gelijk wat natuurlijker. Verder is de ruimte ook nog aangevuld met wat witte kiezelstenen waardoor alles ook nog net even wat natuurlijker lijkt en waarmee je nog meer het gevoel krijgt dat dit echt een kleine tuin is.

En nu met de stoeltjes!

We hadden het al over de schattige stoeltjes die zichtbaar waren in de oude situatie. Ze zijn op deze foto ook buiten geplaatst en daardoor krijg je een heel gezellig effect. Een leuk hoekje om even lekker te zitten en mijmerend uit te kijken over de stad met een kop thee of een ander lekker drankje.

Vanuit de woonkamer

We sluiten dit mooie overzicht af met een kiekje vanuit de woonkamer. Zoals je kunt zien kun je door middel van de grote schuifdeuren een schitterende eenheid van kamer en balkon maken. Extra lekker op een mooie zonnige dag. Op de bank voel je de wind om je heen en is het net of je buiten zit. En ook hier zie je weer heel goed hoe er hier een echte kleine tuin is ontstaan op het balkon. Een zeer geslaagd project!

Wil je meer balkoninspiratie opdoen? Neem dan hier ook even op deze leuke plek een kijkje!

Is dit een idee voor je eigen balkon? We horen het graag van je!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!