Op vakantie in een oude berging | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Op vakantie in een oude berging

Johan van Dijk Johan van Dijk
vakantiehuisje Landelijke woonkamers van Architectenbureau Vroom Landelijk
Loading admin actions …

Als je op een website kijkt voor het boeken van een vakantie of in een magazine aan het bladeren bent, dan trekt een oude berging misschien niet direct je aandacht. Maar dan heb je dit mooie onderkomen nog niet gezien. De experts van Architectenbureau Vroom hebben namelijk een voormalige bergruimte omgetoverd tot een volwaardige vakantiewoning voor vier personen. De Amsterdamse architecten omschrijven het onderkomen als een “Hans en Grietje” huisje. Kijk mee hoe mooi dit onderkomen geworden is en verheug je op een leuke vakantie in een bosrijke omgeving!

Tussen het groen

Na werkweken van meer dan veertig uur, vervelende files en veel te weinig tijd voor je kinderen is het soms erg aangenaam om in een rustige en groene omgeving heerlijk tot rust te komen. En als je dan even je eigen woning wilt ontvluchten, dan is het toch heel erg aangenaam om in een entourage als deze te arriveren. De stress glijdt al bijna van je schouders als je naar deze foto kijkt en het huisje tussen het groen ziet.

Ruimte en licht

Vakantiehuisje: woonkamer en keuken. Landelijke woonkamers van Architectenbureau Vroom Landelijk
Architectenbureau Vroom

Vakantiehuisje: woonkamer en keuken.

Architectenbureau Vroom

Bij de eerste foto had je misschien niet verwacht dat het binnen zo lekker ruim zou zijn. En dat is dan ook een van de verrassingen van dit huis. En ondanks de boomrijke omgeving, is het hier heel erg licht. De grote openslaande deuren en de dakramen zorgen voor dat aangename effect. Verder valt op als je naar keuken en eethoek kijkt dat hier mensen met gevoel voor stijl aan het inrichten zijn geweest. Vaak ontbreekt het daar bij vakantiehuisjes een beetje aan. Hier is dat gelukkig niet het geval!

Schitterende lambrisering

Keuken en het effect van de aansluiting van de schuine daken Landelijke keukens van Architectenbureau Vroom Landelijk
Architectenbureau Vroom

Keuken en het effect van de aansluiting van de schuine daken

Architectenbureau Vroom

Als je een oude garage, schuur of bergruimte gaat gebruiken om in te wonen, dan zijn er heel wat zaken die veranderd moeten worden. Afgezien van de waterleidingen, elektriciteit en riolering is isolatie vrijwel ook altijd een belangrijk aandachtspunt. In dit geval is er voor gekozen om een fraaie lambrisering aan te brengen die de isolerende laag moet verbergen. En door die lekker wit te verven behoud je een heel mooi licht effect in het huis en ontstaat ook een heel gezellig effect. Een prachtige rustiek-moderne oplossing!

Ontspannen

Licht en lucht: de wanden zijn afgewerkt met kaasplanken Landelijke woonkamers van Architectenbureau Vroom Landelijk
Architectenbureau Vroom

Licht en lucht: de wanden zijn afgewerkt met kaasplanken

Architectenbureau Vroom

Nog een kiekje van het interieur met de eethoek en de woonkamer. Ontspannen is het eerste woord wat bij ons naar boven komt drijven als je deze beelden ziet. En nog meer dan op de eerste afbeelding van het interieur zie je de stijl hier perfect in beeld gebracht. Modern en rustiek gaan hier op een zeer aangename manier hand in hand. Menig vakantiepark kan daar een puntje aan zuigen!

Lekker naar buiten

Het zonlicht valt zo naar binnen en is af te schermen. Landelijke woonkamers van Architectenbureau Vroom Landelijk
Architectenbureau Vroom

Het zonlicht valt zo naar binnen en is af te schermen.

Architectenbureau Vroom

Het fijne van een vakantie in een bosrijke omgeving is dat je ook lekker naar buiten kunt gaan om van mooi of zelfs minder mooi weer te genieten. Het terras dat je buiten ziet, is daarvan een goed begin of juist de afsluiting van je boswandeling. En als je in de kamer bent en dit uitzicht hebt dan vergeet je ook even alles om je heen.

Klein maar fijn

De woonkamer is lekker ruim, maar de slaapkamer voor de kinderen is qua oppervlakte niet zo groot. Een stapelbed biedt uitkomst en bewijst maar weer dat klein heel erg fijn kan zijn!

Naast het grote huis

... aan de bosrand! Landelijke huizen van Architectenbureau Vroom Landelijk
Architectenbureau Vroom

… aan de bosrand!

Architectenbureau Vroom

We sluiten af met een plaatje van de buitenkant. Je ziet hier duidelijk het grote huis waar de vakantiewoning naast is gesitueerd. Ideaal is het om het onderkomen voor gasten te gebruiken of als bed and breakfast te verhuren. Reken maar dat mensen hier graag komen slapen!

Op zoek naar meer leuke vakantiewoningen? Dit interessante project moet je dan ook zeker niet missen.

Zie jijzelf hier wel een paar dagen doorbrengen? We vernemen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!