Expressieve en Zwierige Kunst van de 21ste Eeuw: Inspiratie voor je Interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Expressieve en Zwierige Kunst van de 21ste Eeuw: Inspiratie voor je Interieur

Stoa. Stoa.
Wandtapijt handgeweven - Landscape I, 2008: modern  door Galerij Theaxus, Modern
Loading admin actions …

In dit artikel gaan we je kennis laten maken met nieuwe vormen uit de wereld van de beeldende- en toegepaste kunst. Het verschil is soms lastig te maken, maar van oudsher stelt men dat een beeldend kunstwerk een reflectie op de werkelijkheid geeft, terwijl toegepaste kunst dit niet doet. Maar het hangt van je visie op kunst af wat je van dit onderscheidt vindt. Feit blijft, dat er tegenwoordig veel nieuwe vormen en stijlen in de hedendaagse kunst ontstaan die een geweldige sfeermaker in je interieur kunnen zijn. Daarom laten we je hieronder een aantal bijzondere kunstwerken zien. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Collage

Dit werk is gemaakt door Massimo Divenuto, en houdt het midden tussen een collage en een found object-kunstwerk. Het is uit diverse materialen samengesteld, die zo buiten op straat gevonden zijn. Vooral het gebruik van de Chiquitadoos is opvallend. De klodderige letters op de doos staan een beetje haaks op de boodschap van dit werk: With Care

Foto en Verf

Ook hier heeft de artiest (Massimo Divenuto) een wild werk weten te maken, waarbij diverse artistieke bronnen gebruikt worden. Je ziet foto's uit mode magazines, waardoor het een collageachtig werk wordt, maar ook het verf en merkstift kladderwerk (in de goede zin van het woord) drukt een stempel op het eindresultaat. 

Boodschap, Teken en Tekst

In dit kunstwerk wist de kunstenaar het nodige mysterie op te roepen. De eenvoudige tekening links lijkt wel een primitieve grottekening, terwijl de folders met: Sale erop, duidelijk uit de 20ste eeuw stammen. Rechtsonder zien we een foto die gemaakt is voor de promotie van een exlusief mode merk. Wat bedoelt Massimo Divenuto met dit alles?

Het Verleden

Het moment is met de tijd vergleden, en een foto herinnert ons hier soms aan. In dit kunstwerk is het overduidelijk dat het verleden tot uitdrukking komt, zowel via tekst als via beeld. Het werk heeft een graffitiachtige kwaliteit en laat een zekere mate van verval zien, maar je kunt hetzelfde beeld ook zien als een gouden kans om dit gebouw eens goed op te knappen. Hoe dan ook: het is een treffend beeld, waarna je blijft kijken.

Signals of Life- E- Composition II

Signals of life - E - Composition II van Marc Verbruggen - ceramic art Minimalistisch
Marc Verbruggen – ceramic art

Signals of life – E – Composition II

Marc Verbruggen - ceramic art

Dit werk is gemaakt door de Belgische kunstenaar Marc Verbruggen, zijn werk is te typeren als hedendaags vrij- en toegepast design. Hij werkt voornamelijk met Keramiek. Verbruggen houdt zich onder meer bezig met het realiseren van kunst in nieuwbouwprojecten. Dit werk heeft als onderwerp een signaal: let maar op de kleur van de blokjes, die verspringt. Het signaal ontstaat dus door het verspringen van de kleur en de variatie in afbeeldingen op de blokjes. Het is een sterk conceptueel werk, dat door zijn eenvoudige kleurenschema ook visueel aantrekkelijk is, en prachtig staat in minimalistische- en pop art interieurs.

Signals of Life- E- Composition I

Signals of life - E - Composition   I : modern  door Marc Verbruggen - ceramic art  , Modern
Marc Verbruggen – ceramic art

Signals of life – E – Composition I

Marc Verbruggen - ceramic art

Dit werk heeft een primitieve oerkracht en is in vergelijking met het vorige werk qua toon compleet anders. We zien cirkels op het keramiek, die net zo goed op de wanden van oeroude grotten zouden kunnen staan. Verbruggen laat met dit werk zien, dat zijn oeuvre zeer gevarieerd en tijdloos is,  waardoor het prachtig staat in uiteenlopende interieurs.

Wandkleden

Moving Circle II, 2008 - unicum: modern  door Galerij Theaxus, Modern
Galerij Theaxus

Moving Circle II, 2008 – unicum

Galerij Theaxus

De Nederlandse Galerij Theaxus heeft flink aan de weg getimmerd en brak internationaal door, want voor het werk Landscape I won de Galerij in 2008 de prestigieuze: From Lausanne to Beijingprijs, China. De handgemaakte wandtapijten & textielkunst worden door Galerij Theaxus zelf ontworpen en gerealiseerd; een proces dat zich kenmerkt door een liefde voor de ambacht en een kunstenaars oog voor detail. Het werk op de afbeelding heet Moving Circle I en kan volledig qua kleur, vorm en afmeting in je woonkamer worden geïntegreerd. De werken kunnen gezien worden als het middelpunt, basiselement of bouwsteen van een modern interieur.

Ambachtelijk Proces

Landscape I, 2008, detail : modern  door Galerij Theaxus, Modern
Galerij Theaxus

Landscape I, 2008, detail

Galerij Theaxus

Op deze foto wordt het duidelijk hoe het ambachtelijke werk in wording is, en hoe het handweefsel in onvoltooide staat zijn voltooiing nadert. Het is duidelijk, dat er behoorlijk wat tijd gaat zitten in dit exclusieve werk. Het mooie van een ambachtelijk proces in algemene zin is, dat ieder weefsel uniek is, waardoor uiteindelijk je interieur een unieke & persoonlijke sfeer krijgt. Spreek je voorkeur aan de kunstenaar uit, want dan is er veel in overleg mogelijk, waardoor jij het juiste wandkleed bij je interieur kunt bemachtigen. Je kunt natuurlijk ook een totaal nieuw interieur rond één van deze kleden creëren. It's up to you, so be creative!

Tot zover het overzicht van de expressieve en zwierige kunst. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. 

Voor vragen aan onze experts, bezoek je ons forum!

Ben je opzoek naar een buitengewoon interieur, lees dan dit artikel maar eens!

Heb jij al mooi design of spannende kunst in je interieur? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!