homify 360º: Een Gezellig Houten Huis in Oostenrijk | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: Een Gezellig Houten Huis in Oostenrijk

Stoa. Stoa.
van Innauer-Matt Architekten ZT GmbH
Loading admin actions …

Het architectenbureau Innauer-Matt wordt gerund door twee jonge architecten, die via hun puristische, maar traditioneel geïnspireerde ontwerpen de schoonheid van de omgeving willen laten zien. Om je een idee te geven van wat zij zoal maken, nemen we je vandaag mee naar het huis, dat voor een jonge familie gebouwd werd. Het doel was een prachtig huis te bouwen, dat zou voldoen aan de eisen van de moderne tijd, waarbij ook de omgeving en de historie van de bouwlocatie in Voralberg, Oostenrijk, gerespecteerd zou worden. En dat is gelukt! Het nieuwe gebouw vervangt het oorspronkelijk gebouw en ziet er schitterend uit. Laten we snel eens een kijkje nemen in dit huis. Kijk je even mee? 

Het Plan

Het was een uitdaging om het huis te bouwen op het bestaande grondplan van het oude huis. In feite zijn de contouren van het oude huis gebruik, zodat de herinnering aan het oude huis als het ware vorm krijgt in de architectuur van het nieuwe huis. Als we het gebouw eens goed bekijken, dan valt het op dat de structuur introvert is en eigenlijk niets prijs geeft van het leven binnen in het huis. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige nieuwsgierigheid!

Achtergevel

Een tuin rond het huis is van oudsher een belangrijke sociale ruimte, want hier komt de familie en vrienden in de zomermaanden samen om te genieten van het fijne klimaat en de geneugten van het leven, zoals lekker eten, een goed glas wijn en prettige gesprekken. Als we de blik iets meer naar boven richten, dan zien we dat er met veel zorg een raam in de gevel gemaakt is, hierdoor is er op de eerste verdieping ook voldoende daglicht aanwezig.

Zijgevel

Deze homogene gevel laat zien dat een  eenvoud ontwerp erg mooi en innovatief kan zijn. Door de verticale plaatsing van het hout krijgt het gebouw een sierlijk lang uiterlijk. De natuurlijke uitstraling van dit gebouw trek zeker de aandacht in de omgeving, maar gaat er ook in op.

Woonkamer

De woonkamer van het is huis is totaal open. Dit betekent dat er geen strikte grenzen zijn tussen de verschillende gedeelten in het huis. Het centrum van het huis is deze keuken, waaraan direct de woonkamer grenst. De twee delen van het huis zijn niet met muren, maar wel via een hoogteverschil gescheiden, waardoor deze ruimte wel onderverdeeld is, maar toch een open karakter heeft. De open keukenkastjes scheiden de woonkamer af ook van de keuken, en omgekeerd. 

Ruimtelijke Keuken

De begane grond herbergt de woonkamer, een ruimtelijke keuken en de eetkamer. Door het gehele huis zien we telkens een consistent terugkeren van ecologisch verantwoorde bouwmaterialen. Ook de voorkant van het aanrecht is gevormd uit hout met een natuurlijk uiterlijk, waardoor een visuele uniformiteit in de ruimte ontstaat.

Muziekkamer

Het belangrijkste decoratieve element in het huis is de grijze bakstenen muur, die zien we terug  in de muziekkamer, maar evenzo goed in de woonkamer, waar hij op een prachtige manier contrasteert met het lichte hout, dat ook overal in de woning opduikt. In deze kamer kun je lekker een boekje lezen of gewoon een beetje muziek maken. Wat je hier ook doet, je hebt in ieder geval een prachtig uitzicht op de buitenwereld, die goed te zien is door het grote raam, dat tevens voor veel daglicht zorgt.

Boven

De materialen van het interieur lopen als een rode draad door het gehele huis en geven het een zeer speciaal en natuurlijk fris karakter. De houten trap leidt je naar de drie slaapkamers op de eerste verdieping. Een van de slaapkamers geeft je directe toegang naar het terras, dat als het ware in het dak geïntegreerd is. Alle slaapkamers hebben prachtige plafonds met sfeervolle houten balken, die deze ruimtes een rustiek en elegant uiterlijk geven. Dit huis is een voorbeeld van de schoonheid en sfeer die je met natuurlijk hout kunt bereiken. 

Tot zover onze tour. Hopelijk ben je overtuigd van de schoonheid van ecologisch hout. Veel succes met je eigen creatieve interieurontwerpen! 

Wil je het interieur van je woning echt luxe maken? Lees dan dit artikel over prachtige kroonluchters!

Ook in de winter is het mooi en fijn om een gezellige tuin te hebben: vind hier alle tips voor een prachtige wintertuin!

Waar staat jouw houten droomhuis? Vertel over je droom bij de comments hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!