Een prachtig modern familiehuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een prachtig modern familiehuis

Stoa. Stoa.
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Beck+Blüm-Beck Architekten Modern
Loading admin actions …

Het ruime huis dat we vandaag in dit artikel aan je presenteren, is gelegen in de groeiende voorstad van Aken, Kornelimünster. Tijdens de bouw werden er moderne en heldere materialen gebuikt, die allen samen een zeer open interieur vormen. Het gebouw is binnen dan ook erg transparant en de ramen zorgen voor een bijzondere lichtinval en een panoramische blik op de omgeving. Het architectenbureau Beck + Blüm-Beck heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om een modern Duits familiehuis te realiseren, dat naast eigentijds, ook tijdloos is. Het huis definieert het concept van openheid op een wijze die in tune is met de 21ste eeuw! Daarom nemen we je graag mee voor een wandeling door het huis. Kijk mee!

Blik vanaf de straat

Aan de buitenkant presenteert het huis zich op een moderne, tijdloze wijze. De smetteloze witte verf en de antracietkleurige oppervlaktes vormen een sterk contrast dat een bijzonder vlakkenspel oproept, waardoor het beton een zekere speelsheid krijgt. We zien ook een twee tal bomen aan de voorkant van het huis, deze contrasteren met de betonnen structuur, waardoor er een mooi spel tussen kunstmatig en natuurlijk ontstaat. Laten we naar binnen gaan om te zien wat daar te bleven is.

De hal

Als je het familiehuis binnentreedt, dan is het direct duidelijk dat het interieur gekenmerkt wordt door een moderne en minimalistische stijl, waardoor de moderne stijl van buiten consistent voortgezet wordt. Het heldere kleurenschema, waarin wit en grijs de hoofdrol spelen, herinnert ons aan het exterieur van dit wonderlijke gebouw. De vloer is zeer minimalistisch vormgegeven en wordt verstiert door een prachtige modernistische sculptuur. Let ook op de prachtige horizontale brug boven de sculptuur, die het gebouw verstevigd en zorg voor een open ruimte, waarbinnen de begane grond en de eerste verdieping in één beweging samenvloeien.

Trap en voordeur

Deze afbeeldingen laten zien hoe de werking van het licht, de trap en de doorzichtige deur het concept van transparantie en openheid opnieuw definiëren, en hier een zekere 21ste-eeuwse frisheid aan geven. Deze omgeving helpt je na een lange werkdag tot rust te komen en te genieten van je vrije tijd.

De woonkamer

Na een paar passen op de moderne vloer kom je aan in de prachtige woonkamer. Ook in dit vertrek is alles gericht op de moderne gezelligheid, waarin je als vrijgezel, als stel of als gezin, geweldige momenten zult beleven. De donkere sofa, het sfeervolle tapijt en de glanzende decoratieve elementen zorgen voor een heerlijke ontspannen sfeer. De glazen tafel is het pronkstuk in de kamer en zorgt voor een luxe en transparant aura in de kamer. Ook wat betreft de sfeerverlichting is er in deze woonkamer het nodige gedaan. De mooie spotjes in het plafond zorgen in de avond voor een prettig lichtplan. 

De glazen vloer

Het pronkstuk van het familiehuis is de glazenvloer. De springt zeer in het oog en is een bijzondere verassing voor eventuele gasten. Deze transparante vloer laat veel licht door, waardoor het huis een oceaan van daglicht is. Dit is een zeer eigentijdse opvatting over het concept van transparantie. Door het gebruik van beton en glas als bouwmaterialen, gecombineerd met een moderne ledverlichting, ontstaat een koele atmosfeer, die van een bijzondere en persoonlijke smaak getuigt. 

De badkamer

De badkamer ziet er totaal anders uit dan de rest van het huis. De bruine wanden en vloer geven dit vertrek, in tegenstelling met de rest van het gebouw, een warme uitstraling. Bruin is natuurlijk een logische keuze van de architect, omdat deze warme kleur helemaal past bij het ontspannende karakter van de kamer. Dit is een ruimte waar je als bewoner van deze warmte geniet, en waar je even bij kunt komen van de dagelijkse beslommeringen.

Blik vanuit de tuin

We besluiten onze kleine tour door het huis met het prachtige uitzicht vanuit de tuin. De brede trap die loopt vanaf het terras naar de tuin, is het overgangsgebied tussen woonoppervlak en het natuurgebied rond het huis. Vanuit de woonkamer heb je een spectaculair uitzicht over de tuin en het daaromheen liggende landschap. Stel je voor, dat je op dit mooie terras zit en 's zomers van de natuur kunt genieten. Wie tekent daar niet voor! 

Tot zover het prachtige Duitse familiehuis. We hopen dat het huis je betoverd heeft! 

Wil je tips en advies van experts over het herinrichten van je interieur, bezoek dan ons forum!

Dit artikel laat je kennis maken met unieke, kunstzinnige lampen.

Hoe zou jij je huis transparanter willen maken? Deel je ideeën bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!