homify 360°: De Restauratie van een Boerderij in Zwitserland | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: De Restauratie van een Boerderij in Zwitserland

Stoa. Stoa.
Landelijke gangen, hallen & trappenhuizen van Schönenberger Architektur Immobilien GmbH - dipl Architekten Landelijk
Loading admin actions …

Het Zwiterse architectenbureau Schönenberger wist in een zeer korte tijd een oude boerderij in de dorpskern van Oberstammheim te saneren en te renoveren, waarbij zowel het exterieur als het interieur een grondige opknapbeurt kreeg. In de loop van de renovatie werden een aantal fundamentele bouwproblemen gecorrigeerd en de kindveiligheid werd verbeterd. Om je een indruk te geven van de resultaten die het project op geleverd heeft, gaan we je in dit artikel meenemen op een tour door dit prachtige huis in Zweden. Kijk gewoon even met ons mee!

Aanzicht van de Boerderij

Een kleine boerderij op het platteland is de droom van veel mensen. Het renovatieproject had een beperkte budget, maar toch zijn er geweldige resultaten bereikt. Het exterieur is bijzonder veranderd. Met enkele eenvoudige reparaties en aanpassingen is het traditionele karakter van de boerderij hersteld. De ramen hebben een landelijke uitstraling door het houtwerk, vooral de luiken geven een authentieke persoonlijkheid aan het gebouw. En wat dacht je van het bijzondere dak en de garage links met de typische houten balken, die zijn prachtig verwerkt in de witte muur! Laten we snel naar binnen gaan om te zien hoe het huis daar aangepakt is.

De Keuken

Het topstuk van elke boerderij is de keuken. Deze ruimte biedt de mensen na een dag van noeste arbeid en drukte de nodige rust en behaaglijke warmte. Dit deel van het huis is de perfecte plek om je welverdiende maaltijd te gebruiken en om je familie en vrienden te ontmoeten. Er is in de afgelopen eeuw niet veel aan de keuken veranderd. Misschien een likje verf. Natuurlijk is hij wat moderner geworden, maar hij is nog steeds het sfeervolle centrum van het huis. De keukenkast is oud, echt antiek en komt letterlijk uit grootmoeders tijd. Het meubel steekt mooi af bij de houten vloer en correspondeert juist met het moderne minimalistische en functionele keukenblok. Het nieuwe en het oude komen hier bij elkaar en vormen een harmonische eenheid.

Wonen

We stappen nu binnen in de woonkamer. Wat een ruimte en wat een sfeer! Deze keuken en de woonkamer bevinden in dezelfde ruimte, maar het geringe hoogteverschil scheidt de twee gebieden wel mooi subtiel af. Er zijn ook eenheid versterkende elementen in de kamer te vinden, zoals de authentieke balken die prachtig in de vloer lijken op te lossen. Hout en steen, beiden natuurlijke materialen, brengen veel sfeer en huiselijkheid in deze ruimte.

Een Gezellige Kamer

Onbetaalbaar mooie en genoeglijke uren verstrijken in deze kamer, waarvan het middelpunt de prachtig open haard is. Vroeger waren dit soort haarden meestal weggelegd voor de geprivileerden onder ons, maar nu is het pronkstuk beschikbaar voor iedereen. De ronde vorm van de haard is naast esthetisch ook symbolisch, want deze symboliseert de gezelligheid en de warmte van de familiekring. Om de kamer een eigentijds accent te geven, heeft de ontwerper een prachtige Eams stoel bij het raam gezet. Let ook even op de tijdschriftenmand die naast deze stoel staat, waarin je top tijdschriften kun leggen, die je heerlijk bij de warmte van het vuur kunt lezen. Rechts op de foto zie je de heerlijke ruime sofa, waar je als familie van de comfortabele sfeer in deze ruimte kunt genieten. Deze kamer is een ware ontspanningszone!

De Muziekkamer

Wat is een huis zonder een muziekkamer? Deze ruimte is ingericht om eens even helemaal tot bezinning te komen. Gewoon de gedachten op nul zetten, met een goed popalbum of klassiek concert. Het raam laat voldoende daglicht het vertrek binnenstromen, waardoor er een sfeer van contemplatie en heilzame lichtheid ontstaat. Dus zet een plaat op, ga rustig zitten, en laat je meevoeren door de klankrivier van de muziek.

De Trap

Als je naar de eerste etage wilt, dan kun je deze traditionele houten trap nemen, waarin twee verschillende bouwmaterialen gebruikt worden, namelijk hout en glas. Het is natuurlijk fijn om veilig van deze trap gebruik te kunnen maken, daarom heeft de architect aan de linkerzijde van de trap een glasplaat gemonteerd, die er ook nog eens erg fraai uitziet. Het glas, het hout en de witte muur hebben een geweldige symbiose. Let ook op de rustieke bruine deur die zich onder de trap achter de glasplaat bevindt, deze geeft toch een bijzonder mooie boerensfeer aan deze ruimte!

Relaxkamer

Een andere haard die gerenoveerd werd is deze blauwe schoonheid. Het blauw geeft deze prachtige authentieke haard dat echte boerderijsfeertje. Aan de rechterkant van de ruimte bevindt zich een ligbank, waarop je kun genieten van de warmte en de rust die deze ruimte kenmerkt. Ook in deze ruimte wordt je er aan herinnert dat je in een boerderij bent, omdat de rustieke balken aan het plafond en de houten kasten links aan de wand zeer in het oog springen, waardoor de kamer een landelijk aura geven.

Tot zover onze tour door de boerderij. We hopen dat je hebt genoten. Veel succes met het creëren van je droom interieur!

Voor tips van experts bezoek je ons forum!

Bezoek ook deze bijzondere witte villa in Berlijn!

 

Waar staat jouw droomboerderij? Vertel erover bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!