Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Dutch Design | Buitengewone Interieurs

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Vandaag willen we jullie meenemen op een rondreis door Nederland, en wel met speciale aandacht voor buitengewone commerciële en publieke interieurs! We willen jullie de meest bijzondere zalen, atriums, hotelruimten, winkels en nog meer laten zien en jullie verrassen met wat er allemaal in Nederland aan spectaculair interieurontwerp te zien is! Kijk verder en doe ideeën op voor je eigen toeristische rondreis langs Dutch Design…

Lounge – Zwolle

In een voormalige dansschool in Zwolle is de City Life Church aan een nieuw leven begonnen. Hier hoort natuurlijk een nieuw interieur bij, maar anders dan je van een kerk zou verwachten… Hier zien we namelijk de spectaculaire lounge die speciaal ontworpen is voor het Jongerencafé van deze kerkgemeenschap. Interieurarchitect AB heeft van deze ruimte een fantastische lounge gemaakt: de gekleurde lichten, de verlichte bar en de gezellige booths maken van deze kleine ruimte direct een eigentijdse bar of café. Details als de afbeelding aan de muur, het spiegelende plafond en het contrast tussen het luchtige witte ontwerp aan de ene kant en het warme oranje aan de andere kant maken verder van deze ruimte een spectaculair geheel.

Studentenhotel – Den Haag

STUDENTENHOTEL DEN HAAG:  Hotels door HVE Architecten bv
HVE Architecten bv

STUDENTENHOTEL DEN HAAG

HVE Architecten bv

Sinds 2012 siert een Studentenhotel het stationsgebied in Den Haag. Ook hier gaat het om een herbestemming: in dit geval van een bejaardentehuis. Hier kunnen zowel internationale als Nederlandse studenten tijdelijk wonen en daar is het interieur door HVE Architecten dan ook op aangepast. Dankzij het indrukwekkende behoud van de bestaande architectuur ontstonden interessante ruimtes die dit hotel zijn unieke karakter geven. Hier bijvoorbeeld zien we de gezamenlijke ruimte die met een flinke portie humor is ingericht. Een beetje industrieel, een beetje zakelijk en niet een klein beetje studentikoos is dit een fantastisch luxe plek om in thuis te komen.

Bioscoopzaal – Houten

Bioscoopzaal:  Evenementenlocaties door Bobarchitectuur
Bobarchitectuur

Bioscoopzaal

Bobarchitectuur

In Houten hebben we dit fantastische bioscoopinterieur van de hand van BOB Architectuur ontdekt. De ontwerpers zijn hier op bijzondere manier van het gebruikelijke bioscoopontwerp afgeweken en hebben een stijlvol, luxueus en licht design neergezet. Ook voor en na film is hier genoeg te zien en van te genieten! Over gemak is nagedacht: iedere rij beschikt over een lange plank voor drankjes en hapjes terwijl de decoratieve en stijlvolle tafellampjes voor goede verlichting zorgen bij het naar binnen- en buiten lopen en wachten. Iedere centimeter van deze ruimte barst daarbij van de sfeer!

Schoolhal – Pijnacker

school - scholencomplex - MFA:  Scholen door No Label
No Label

school – scholencomplex – MFA

No Label

Misschien komen deze kinderen niet altijd huppelend naar school, maar veel wordt goedgemaakt door deze hal! In dit splinternieuwe scholen en sportcomplex waar 3 scholen, een kinderopvang en een sportvereniging harmonieus samenleven heeft architectenbureau No Label deze hal met bijzondere verlichting een centrale plaats gegeven. De trap is niet slechts een trap, maar ook een plek om met vrienden en vriendinnen te zitten kletsen, te wachten op de volgende les of om een schoolbijeenkomst te houden. Dit alles verlicht door deze organische vormen die de fantasie van iedere leerling prikkelen.

Atrium – Apeldoorn

In het atrium van de nieuwe locatie van Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn vinden we een interieur dat wel een nationaal park lijkt. Architectenbureau B+B heeft dan ook het Veluwse landschap van buiten naar binnen toe door laten lopen zodat de kantoren direct in het bos lijken te liggen. Ontvangstruimtes, cafetaria, balies en andere kantoorruimten bevinden zich hier in de welkomsthal van het vergadercentrum in een groene idylle, waar pauze houden en vergaderen buitengewone activiteiten worden!

Kantoor – Kortrijk

Container Offices:  Kantoor- & winkelruimten door FIVE AM
FIVE AM

Container Offices

FIVE AM

Dat ook uit een gelimiteerd budget iets spectaculairs kan ontstaan wordt bewezen door deze kantoren, ontworpen door ontwerpbureau FIVE AM. De opdracht was om voor drukkerij Drukta en mailingbedrijf Formail een aantal kantoren te ontwikkelen die de interactie tussen de werkvloer en de kantoren moesten bevorderen. Het unieke idee dat uiteindelijk uitgevoerd werd tot dit spectaculaire resultaat was de integratie van containers in het bestaande gebouw. Open naar de werkvloer, met toch de nodige afsluiting en met de sfeer van de werkplaats zelf erin geïntegreerd.

Foyer – Den Haag

Foyer Paard van Troje Den Haag:  Gastronomie door Studio Barbara Vos
Studio Barbara Vos

Foyer Paard van Troje Den Haag

Studio Barbara Vos

Poppodium Het Paard van Troje te Den Haag heeft door de jaren heen vele transformaties ondergaan – inclusief de uitgebreide renovatie door de beroemde architect Rem Koolhaas meer dan 10 jaar geleden. Inmiddels was het tijd voor weer iets nieuws! Nu: een gezellige foyer waar gasten rustig van een drankje en een snack kunnen genieten. Het resultaat: samen hebben studio Barbara Vos en studio TILIA “de muzikale huiskamer van Den Haag” ontwikkeld in een stijl dat luxe en industriële elementen verenigt tot dit unieke resultaat. Originele stadionlampen en antieke theaterspots zijn gecombineerd met afgewerkt eikenhout en subtiel glas. Rechts langs de wand wordt de oude constructie van het pand vol glorie tentoon gesteld en maakt het thema “ruwe schittering” op een originele manier af.

Lunchcafé – Alkmaar

Lunchcafé Echt Alkmaar:  Gastronomie door Jan Gunneweg
Jan Gunneweg

Lunchcafé Echt Alkmaar

Jan Gunneweg

Voor het toepasselijk genoemde biologische café “Echt” in Alkmaar heeft Jan Gunneweg dit prachtige interieur ontwikkeld. Compleet gericht op hout in verschillende vormen past dit interieur perfect bij het biologische motto van “Echt”: De sfeer is fris, natuurlijk en ook warm – met iconisch Scandinavisch meubilair en het originele gebruik van takken en boomstammen overal waar je kijkt. Uniek is ook de plafondlamp rechts in deze afbeelding, die een bijzondere spiegeling vormt van licht onder en weelderig groen boven een mooi afgewerkte houten plank.

Winkel – Amsterdam

Last but not least vinden we hier een fascinerend winkelinterieur door i29 Interior Architects. De FrameStore 2.0 – de tweede winkel van tijdschrift Frame Magazine – heeft twee gezichten: een witte en een zwarte. Van deze kant zien we de witte zijde van de winkel, waar geen producten te zien zijn maar waar onze nieuwsgierigheid geprikkeld wordt. Van de andere kant van de winkel zien we de achterkant van de panelen en ontdekken we dat deze de kasten met producten herbergen. Als in een museumexpositie worden de producten van de Frame Store in aparte kasten tentoongesteld en ontstaat een unieke ruimte met stijlverrassingen en optische illusies.

Deze 9 buitengewone Nederlandse interieurs zijn maar een klein deel van wat Dutch Design kan bieden. Deze voorbeelden laten echter op spectaculaire manier zien wat onze nationale experts in hun mars hebben: stijl, effect, design, sfeer – alles naar wens en ieder met iets heel bijzonders. Voor meer buitengewoon Dutch Design kun je bij ons ook verder lezen over unieke Nederlandse woningen.

Hoeveel van deze interieurs heb je wel eens van dichtbij gezien? Deel jouw ervaringen en laat hieronder een berichtje achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!