De geheimen van een prefab woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De geheimen van een prefab woning

larapappers larapappers
Minimalistische keukens van homify Minimalistisch
Loading admin actions …

Het komt steeds vaker voor dat mensen met hun omgeving rekening willen houden en daarom een ecologische woning bouwen. Deze woning maakt op een efficiënte manier gebruik van de energie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portefeuille. Het is natuurlijk waar dat je eerst investeringen moet doen om vervolgens geld te kunnen besparen. Maar zodra de investering gedaan is heb je er jaren plezier van. 

Vandaag laten wij jou een 'Passivhaus' zien. Dit is een trend die in Duitsland ontstond in de jaren '80. Het zijn zeer goed geïsoleerde huizen en speciaal ontworpen om warmte te verliezen of om juist op te slaan. Het zijn daarom super efficiënte huizen die de investering meer dan waard zijn.

Lees mee en laat je inspireren door het volgende project!

De buitenkant

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch

De woning die je ziet op de afbeelding maakt gebruik van de nieuwste technieken en gepatenteerde producten zoals zonnepanelen. De woning werd gebouwd met een methode waarbij isolatie systemen geïntegreerd zijn in de muren. De bouwkosten zijn laag gebleven. Aan de buitenkant is het is een volkomen normaal huis; een mooie woning. Je ziet niets van de technologie waarvan gebruik gemaakt wordt. De gevel is wit en modern met veel ramen.

Wat is zo bijzonder? Door de hoeveelheid ramen gaat hier geen energie verloren. Laten we binnen een kijkje nemen.

De woonkamer

Minimalistische eetkamers van homify Minimalistisch

We beginnen bij de woonkamer. De woonkamer is voorzien van ramen die aansluiten op het terras. Het gebruik van passieve systemen zoals hoog, geïsoleerde ramen, deuren van 88 mm en een warmte-behoudend-ventilatiesysteem zorgt voor een balans. De verlichting is indirect en subtiel, met een duidelijke lichtbron boven de tafel. 

Ben jij geïnspireerd maar denk je dat je hulp nodig hebt bij het inrichten van jouw woning? Raadpleeg dan gerust een professional.

De keuken

Minimalistische keukens van homify Minimalistisch

De keuken is geïntegreerd met de eetkamer. Het idee achter de bouw van de woning is om weer in contact te staan met de natuur. Daarom is er gekozen voor milieuvriendelijke materialen zoals hout en steen. Hout is het materiaal bij uitstek, waardoor een warme en stabiele omgeving ontstaat. Verder is deze ruimte optimaal ingericht; er is genoeg ruimte en de houten elementen zorgen voor een uitnodigende look.

De badkamer

Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch

De badkamer heeft een royaal formaat. In deze badkamer zijn vochtigheid-controlesystemen geïntegreerd die bijdragen aan de energiebesparing. Op het gebied van het interieur is het hoogtepunt de muurtegels en de spiegel die de ruimte optisch groter laten lijken. De kleuren zijn sober en modern en zorgen voor een rustgevende uitstraling.

Het trappenhuis

Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Minimalistisch

Het huis heeft twee verdiepingen. De trap die je op deze foto ziet verbindt de beide verdiepingen. Trappenhuizen zijn vaak saai en donker, maar dat is hier zeker niet het geval. Deze trap heeft een warme en gezellige sfeer. Bovendien is er een raam waardoor het daglicht naar binnen schijnt. Je ziet, een goed geïsoleerd huis heeft veel ramen. Het heeft alles te maken met de kwaliteit van de materialen en nieuwe technologieën. Een ecologisch huis is dus helemaal niet saai!

De temperatuur

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch

Mensen besteden veel tijd in de woonkamer, deze ruimte is dus een cruciale ruimte. In deze woning profiteert de woonkamer op het zuiden van het zonlicht. Dit kan een nadeel zijn omdat de ruimtes dan erg snel warm worden. Maar bij door middel van de juiste isolatie gebeurt dat bij deze woning niet. De kamertemperatuur is altijd stabiel en aangenaam. Dat is pas comfort!

Het balkon

Minimalistische balkons, veranda's en terrassen van homify Minimalistisch

De tweede verdieping heeft een groot terras en heeft een moderne, glazen balustrade. De houten elementen zorgen voor een rustgevende uitstraling. Dit is een balkon waar je lekker in de ochtend van een ontbijt kunt genieten. Een luxueus ontbijt, want met de juiste isolatie bespaar je maandelijks geld.

De gang

Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Minimalistisch

In de gang vind je een gedetailleerde beschrijving van de woning. In deze woning met uitstekende thermische isolatie kom je makkelijk de winter door zonder een intensief gebruik van de verwarming.

Heb jij behoefte aan meer inspiratie omtrent duurzame projecten? Lees dan ook dit Ideabook over bamboemeubels.

Spreekt deze woning jou aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!