moderne Keuken door LEICHT Küchen AG

Ideeën voor moderne keukenkastjes

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

Moderne keukens heb je in alle vormen, soorten en maten. En omdat je er zoveel kanten mee op kan, zie je misschien soms door de bomen het bos niet meer. In dit Ideabook daarom een aantal handige ideeën waarmee je je moderne keuken nog fraaier en praktischer kunt maken.

Open kasten

moderne Keuken door Specht Architects
Specht Architects

Manhattan Micro-Loft

Specht Architects

De meeste dingen die je in de keuken wil opbergen, wil je ook uit het zicht hebben. Anders kan je keuken nogal rommelig ogen. Maar in sommige gevallen wil je juist wel bepaalde dingen etaleren. Daarom is het een leuk idee om een klein gedeelte open te laten. Dat doorbreekt een beetje de eenheid waardoor er een speels karakter ontstaat.

Tot het plafond

Bergruimte kun je niet genoeg hebben. Dus waarom zou je de keukenkastjes niet helemaal van de vloer tot aan het plafond door laten lopen? Dat ziet er naast superstrak ook mooi uit en het is ook nog eens heel praktisch. Daarnaast kun je op deze manier een speelse scheiding creëren tussen bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer.

Zoveel mogelijk kastjes

moderne Keuken door CATO creative
CATO creative

Bishops Park SW6

CATO creative

Zoals gezegd, je kan niet genoeg keukenkastjes hebben. Er is altijd wel iets wat je kwijt moet. Dus bij het inrichten van de keuken kun je maar beter keukenkastjes plaatsen waar mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld rondom het kookeiland kastjes plaatsen. Lekker handig.

Verschillende maten kastjes

moderne Keuken door CATO creative
CATO creative

Bishops Park SW6

CATO creative

De spullen die je in de keuken wilt opbergen, hebben allemaal verschillende maten. Dus waarom de keukenkastjes eigenlijk niet. Dat is naast handig ook nog eens verrassend leuk om naar te kijken. Het zorgt voor een wat speelsere inrichting van de keuken. Als alle keukenkasten het zelfde waren, zou er een saaie blokken doos ontstaan.

Spelen met materialen

Witte greeploze keukenkastjes zijn hartstikke modern en leuk. Maar ze worden nog leuker als je er een aanrechtblad inclusief ombouw van hout omheen maakt, zoals hier op de foto. Het geeft de keuken net een wat gezelligere en warmere uitstraling. En het is ook nog eens minder doorsnee.

Vitrinekastjes

We bespraken eerder al de open keuken kastjes. Een variant daarop zijn de vitrinekastjes. Hierdoor zie je ook wat waar staat zonder dat bijvoorbeeld de boel hartstikke stoffig wordt. Dus dat is dubbel zo praktisch.

Meer moderne keukens kun je hier bekijken. Kom je er niet helemaal uit, deze professionals kunnen je helpen bij het vinden en plaatsen van je moderne droomkeuken. En in dit Ideabook lees je meer handige keukentips.

Welke van de getoonde keukenkastjes vind je het beste bij jezelf passen? Laat het ons weten in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!