De verbouwing van een mooi monumentaal pand | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De verbouwing van een mooi monumentaal pand

Karmijn Simons Karmijn Simons
Transformatie monument Delft Klassieke mediakamers van Studio D11 Klassiek
Loading admin actions …

Een oud pand is bijzonder, heeft een verhaal en maakt je nieuwsgierig. Wanneer een monumentaal pand slecht onderhouden is, is dit niet eenvoudig om te verbouwen. Niet alleen beschikt het over een complexe draaginstructie, ook moet er rekening worden gehouden met de status. Het is immers een zeer oud en bijzonder pand! De woning dateert uit 1880 en werd op de fundering van een afgebrand pand gebouwd. De bestaande vloeren waren verroest en de woning was dringend aan vernieuwing toe. Studio D11 durfde de uitdaging aan te gaan. Dit is een ingewikkelde situatie, maar wanneer het juist wordt uitgevoerd mag het resultaat er ook wezen. 

Wij kunnen wel constateren dat dit een bijzondere verbouwing is, waarbij het verschil van voor de verbouwing en er na dag en nacht is. Kijk je mee? 

Bibliotheek voorheen

Bibliotheek oude toestand: modern  door Studio D11, Modern
Studio D11

Bibliotheek oude toestand

Studio D11

Wie droomt er nou niet vaan een eigen bibliotheek in zijn of haar eigen woning? Helaas is dit maar voor weinig mensen weggelegd, maar deze woning heeft er een. Zoals je kunt zien is de bibliotheek gedateerd en niet onderhouden. Het hout is verwaarloosd en de vloer is kapot. Je kunt goed zien dat er in deze ruimte is geleefd, maar dat er weinig moois is overgebleven van deze inbouwkast. 

Bibliotheek nu

Bibliotheek Klassieke mediakamers van Studio D11 Klassiek
Studio D11

Bibliotheek

Studio D11

Een oase van rust en een ruimte van wijsheid. Hier kan je al je boeken lezen, bekijken en ordenen. Alle muren in deze ruimte zijn van kasten voorzien, die perfect in de woning passen. Het wit past bij de andere muren en het plafond, waardoor het niet druk en donker oogt. Het ligt valt nog goed naar binnen dankzij de glazen deuren. Wil je even alleen zijn? Dan doe je lekker de deur dicht en trek je je terug in een goed boek. Het tapijt op de vloer maakt de ruimte gezellig en warm. 

De gang voorheen

Gang oude toestand: modern  door Studio D11, Modern
Studio D11

Gang oude toestand

Studio D11

Dit is de gang voor de verbouwing. De gang oogt gedateerd en kil. Wit houdt de gang wel licht en overzichtelijk, maar hierdoor kan het ook erg saai en inspiratieloos ogen. De schrootjes aan de muur, in combinatie met de witte tegeltjes maakt het hele geheel een rommelige boel. Leidingen lopen langs de muur en het plafond is beschadigd. De voordeur past ook niet bij het karakteristieke, oude pand. Bovendien is de vloer beschadigd en grauw. 

De gang na

Gang Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Studio D11 Klassiek

Wat een verschil! Herken jij de gang terug? De vloer past precies in de woning, vanwege het klassieke uiterlijk. De muren zijn netjes afgewerkt. Er is nog steeds gekozen voor een lichte muur, maar het oogt warm. Dit komt ook door de eenvoudige, maar bijzondere lampen aan het plafond. Doordat de hal verder geen fratsen heeft, zijn de lampen een echte eyecatcher. Schilders hebben hier mooi werk geleverd! 

Zitkamer voorheen

Zitkamer oude toestand: modern  door Studio D11, Modern
Studio D11

Zitkamer oude toestand

Studio D11

Dit was de zitkamer in oude toestand. Je kunt zien hoe vervallen de woning was. Rottend hout, schade aan de muren en vervallen onderdelen. Het was hier al duidelijk dat de zitkamer veel potentie had, maar dat het nog niet tot uiting kon komen. Hoewel een schouw een klassieke must-have is voor ieder oud pand, is deze schouw niet aantrekkelijk en bijzonder. 

Zitkamer na

Zitkamer Moderne woonkamers van Studio D11 Modern
Studio D11

Zitkamer

Studio D11

De zitkamer heeft een ware transformatie ondergaan. De vloeren zijn opgeknapt en prachtig afgewerkt. Het hout brengt de warmte in de kamer. De schouw is modern afgewerkt, waardoor de zitkamer rustig oogt. Aan beide kanten van de schouw zijn nisjes gebouwd, waardoor er ruimte is gecreëerd. Bovendien is wat opbergruimte altijd mooi meegenomen! Door de woning verder rustig te houden, zonder te veel accessoires en decoratie, blijft de focus op de strakke lijnen, in combinatie met de klassieke uitstraling. In een woord: adembenemend! 

De architecten hebben prachtig werk geleverd. Homify360 heeft meer projecten voor je op een rijtje gezet, zoals de prachtige uitbreiding van een jaren 50 woning. Laat je inspireren en verrassen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!