12 ideëen voor een sensationele textuur op de muur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

12 ideëen voor een sensationele textuur op de muur

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne eetkamers van Studio² Modern
Loading admin actions …

Texturen op de muren zijn elementen die de muren van je huis tot decoratiestuk transformeren met contrasten van materialen, licht en schaduw. Een muur met een andere afwerking zorgt voor een veel aantrekkelijker beeld in je woonkamer en een uniek en in-het-oog-springend element.

Als je hebt besloten om structuur te geven aan je muren moet je altijd rekening houden met de decoratieve stijl van de ruimte waarin je besluit om dit te plaatsen; het hangt af van de stijl van de textuur die zal worden toegepast. Denk na over de kleuren, materialen en stijl van je huis als je wilt een eenvoudige en elegante uitstraling en een ontspannen en informele touch wilt aanbrengen. Er zijn texturen met een zeer sterke persoonlijkheid en andere met een minder sterke. Wil je een subtiele touch of een opvallend element? Met muurtexturen kan het allemaal.

In het Ideabook van vandaag geven we je 12 bijzondere ideeën om textuur en de persoonlijkheid aan je muren te geven. Word lid van homify om ze te zien en voorzie jezelf met inspiratie.

1. De charme van bakstenen

Muren van baksteen vormen een ideale keuze vol textuur en persoonlijkheid. Met de aanwezigheid van baksteen wordt de esthetiek van de ruimte vergroot en wint ook aan kracht. Als vertegenwoordiger van industriële stijl maakt deze tendens een sterke comeback als afwerking in ons huis om ons de schoonheid van de ruwe essentie van bouwmaterialen te tonen en hun persoonlijkheid en stijl die doordringt in de aanwezige ontwerpen.

2. De warmte van hout

Hout is zeker het belangrijkste materiaal voor de decoratie van huizen en muren. Het is mooi, natuurlijk, comfortabel en warm. Hoewel we hout meestal zien in meubels en vloeren, is het ook perfect geschikt voor het bekleden van de muren van je huis. De plaatsing ervan is relatief eenvoudig dus je kunt het eventueel ook zelf doen, maar we raden de kennis van een professional zeker aan. Houten lambriseringen zorgen voor een indrukwekkende decoratieve touch, perfect voor alle inrichtingsstijlen.

3. Metalen afwerkingen gecombineerd met hout en de natuur

Om zoveel mogelijk texturen aan de muren van je woonkamer toe te voegen, kun je ook verschillende materialen combineren om zo tot het meest stijlvolle ontwerp te komen. De afwerking van de materialen is perfect voor het toevoegen van textuur en kleur zoals we zien in dit voorbeeld. De combinatie van de mozaïek metallic lak in combinatie met hout en planten resulteert in een verfijnde en spectaculaire sfeer.

4. met een verticale tuin

Een groene muur is een architectonisch element dat nieuwe ruimtes waar planten kunnen groeien biedt en heeft meerdere voordelen. Naast de ecologische hebben zij ook een positieve invloed op onze psyche en ons lichaam. Met een groene muur kunt je die natuurlijke touch aan elke kamer in je huis geven, ook wanneer je minder ruimte hebt aangezien deze op de muur worden geplaatst. Zo wordt de doorstroming tussen de kamers niet onderbroken en worden ze gevuld met leven. Wil je meer weten over een groene muur? Lees dan ook dit artikel.

5. Met natuursteen

Steen heeft net als alle natuurlijke materialen het kenmerk van een schat aan contrasten en verschillende omgevingen die je ermee kunt creëren. De natuurlijke eigenschappen bieden een verscheidenheid aan kleuren in dezelfde steen, dus je kunt verschillende soorten zoals leisteen, graniet of zandsteen combineren en afhankelijk van de hoeveelheden die we mixen, krijg je verschillende resultaten.

6. 3D panelen

3D panelen brengen leven in onze de muren met moderne en hedendaagse ontwerpen. Ze kunnen worden gemaakt van natuurlijke vezels zoals de stelen van suikerriet. Deze panelen kunnen worden geschilderd, zijn lichtgewicht en milieuvriendelijk plus ze zijn eenvoudig te installeren.

7. Kunststof

Mediterrane muren & vloeren van homify Mediterraan

Stenen hebben iets dat ons warmte en veiligheid geeft. Als onze begroting enigszins beperkt is, kunnen we onze toevlucht nemen tot imitatiestenen en zo dat originele, decoratieve tintje toevoegen zoals deze met een accent kleurlaag wat er gewoonweg spectaculair uitziet.

8. PVC

Moderne eetkamers van Studio² Modern

Een van de meest gebruikte materialen voor texturen op de muren is PVC omdat het een materiaal  is dat bestand is tegen vocht en condens en past in elke kamer van het huis. Het is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, waardoor de rol ervan voorbij gaat voorbij aan alleen maar een esthetisch oogpunt.

9. Tegels met textuur

Tegels met reliëf en texturen geven meer diepte en dynamiek aan de muren. Hier zien een voorbeeld in de keuken in de traditionele witte kleur waarbij de vormen in de tegels voor een spannende extra touch zorgen. Slechts een paar accenten van kleur komen direct tot leven naast deze keukenwand tegels.

10. Gipsplaten

Gips is een van de meest gebruikte bouwmaterialen voor de verschillende functies. In het interieur biedt gips vele alternatieven om kamers te transformeren; van de decoratie van plafonds, het maken van lijstwerk tot aan muren met persoonlijkheid. Op de foto zien we een inspirerend voorbeeld van wat we kunnen bereiken om textuur en persoonlijkheid toe te voegen aan de muren van ons huis met dit materiaal.

11. Om ruimtes in stijl te scheiden

Interieur ontwerpers gebruiken de scheidingswand vaak als een brandpunt van aandacht om vandaaruit alle andere elementen en stromen te creëren. Met een 3D-paneel als deze kun je dit eenvoudig bereiken. Kleuren en texturen zorgen ervoor dat de muur tot leven komt en brengen beweging aan en maken zo iets echt spectaculairs van je interieur.

12. Textiel

Zoals vermeld in het begin van dit Ideabook zijn er texturen met een uitgesproken persoonlijkheid en minder opvallende texturen. Deze laatste zijn perfect om mee te nemen naar de muren van de slaapkamer waar je kunt spelen met eenvoudige afwerkingen en lichte kleuren. Textiel is de beste keuze voor deze thuisomgeving. In dit ontwerp is de volledige muur gewatteerd en zo ontstaat een gezellige muur die een bijzonder accent geeft aan de inrichting van deze ruimte naast het verstrekken van een grote persoonlijkheid en elegantie.

Een 3D reliëf op je muur? Zeker anders dan anders!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!