Het plezier van landelijk wonen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het plezier van landelijk wonen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Mon Rêve Landelijke huizen van reitsema & partners architecten bna Landelijk
Loading admin actions …

Bij landelijk wonen kunnen we aan twee verschillende dingen denken: je kunt wonen in een rustige, landelijke omgeving, of je kunt je huis landelijk hebben ingericht. Wat bij beide gevallen van landelijk wonen een rol speelt is het gebruik van hout: de materiaalsoort die onlosmakelijk met landelijk wonen is verbonden. We zien het terug aan de buitenkant van landelijke woningen, maar het mag ook zeker niet ontbreken in een landelijke inrichting. Landelijke woningen kunnen we meestal ook herkennen aan een rieten dak. Wat we binnen een landelijke inrichting vaak terugzien is een houten keuken, antieke meubels, aardetinten en een open haard. 

In dit ideabook laten we je een aantal prachtige landelijke woningen zien en zie je hoe je verschillende ruimtes in je huis landelijk kunt inrichten. Doe inspiratie op en droom alvast even weg bij het idee van je eigen landelijke woning of landelijke inrichting! 

Het ultieme landelijke huis

Deze prachtige woning kan zonder twijfel een ultiem landelijk huis worden genoemd. Aan de buitenkant is gebruik gemaakt van mooie donkere houten planken en voor het dak van het huis hebben ontwerpers gekozen voor riet. Het huis staat overduidelijk te midden van een rustige, landelijke omgeving. Door de grote ramen kunnen we ook een beetje naar binnen kijken, waar het gebruik van hout meteen opvalt. Als dit geen landelijk wonen is, dan weten wij het ook niet meer. Door de schitterende, volledig glazen gevel loopt binnen naadloos over in buiten, waardoor het gevoel ontstaat dat er geen verschil tussen beide is. Bij dit huis kun je rustig zeggen dat er zowel binnen als buiten sprake is van landelijk wonen. 

Eén met de landelijke omgeving

Vakantiewoning Dockboot, Schiermonnikoog Landelijke balkons, veranda's en terrassen van De Zwarte Hond Landelijk
De Zwarte Hond

Vakantiewoning Dockboot, Schiermonnikoog

De Zwarte Hond

Deze mooie woning gaat bijna volledig op in zijn landelijke omgeving. Door de volledig houten buitenkant en de minimale hoogte lijkt het gewoon onderdeel te zijn van de omgeving waarin het gebouw zich bevindt. Het is alsof het huis er altijd al heeft gestaan. Dit komt mede door de zeer natuurlijke uitstraling van het hout aan de buitenkant van de woning. Ook het ontbreken van een dak en de grote ramen zorgen ervoor dat het huis naadloos aansluit bij de omgeving. Zo kan landelijk wonen dus ook! Een huis bouwen zonder dat de landelijke omgeving waarin het staat wordt verstoord. En wie zou er nou niet binnen zo'n prachtig groen bos willen wonen?  

Landelijk wonen te midden van het Hollandse landschap

Hier zien we het Hollandse landschap zoals we dat zo vaak zien als we in eigen land onderweg zijn. Uitgestrekte vlakke groene velden met hier en daar wat bloemen en bomen typeren dit prachtige landschap. Te midden hiervan is het heerlijk landelijk wonen. Je geniet er niet alleen van de rust, maar ook van een weids uitzicht.   

Een prachtige landelijke slaapkamer

Furniture Collection Landelijke slaapkamers van Titchmarsh & Goodwin Landelijk
Titchmarsh & Goodwin

Furniture Collection

Titchmarsh & Goodwin

Een landelijke inrichting geeft door het gebruik van natuurlijke materialen veel rust. Daarom is het zeker geen slecht idee om in de slaapkamer voor landelijk wonen te kiezen. Dit is tenslotte dé plek waar je echt tot rust wilt komen. Om een landelijke slaapkamer te creëren maak je gebruik van veel natuurlijke houtsoorten. Hier hebben ze ervoor gekozen om de muur met natuurlijke houten planken te bekleden. Ook antieke meubels doen het goed als het landelijk wonen betreft. Het bed en het kastje in de hoek van de kamer hebben een antieke look. We mogen hier dus gerust spreken van een landelijke slaapkamer.  

Een woonkamer met een typische landelijke uitstraling

Landelijke woonkamers van homify Landelijk

Hier zien we een woonkamer met een typische landelijke uitstraling. Als er iets is wat landelijk wonen typeert, dan zijn het wel de houten balken die hier aan het plafond zijn aangebracht. De prachtige houten deuren maken het hier natuurlijk helemaal af. Ook het contrast met de stenen muur is goed gekozen, en heeft ook zeker heel goed uitgepakt. De muur heeft dan weer de aardetinten die helemaal bij landelijk wonen passen.

Op en top landelijk slapen

Huts Landelijke slaapkamers van Plankbridge Landelijk

Als we bij deze slaapkamer niet kunnen spreken van landelijk slapen dan weten wij het ook niet meer. Nog meer dan bij de eerdere slaapkamer is hier sprake van een landelijke inrichting. De vloer, de muren en het plafond zijn voorzien van hout. De verschillende kleuren hout van de vloer passen perfect in het beeld van landelijk wonen. Het witte hout op de muren en het plafond houdt het geheel rustig. De houten details, en dan vooral de houten accessoires naast het bed, zijn landelijk wonen ten voeten uit.

Een typische landelijke keuken

Als we aan een landelijke keuken denken, kan het bijna niet anders dan dat we deze keuken voor ons zien. De houten kastjes, de ijzeren handgrepen en de afzuigkap met houten details. Ook het gasfornuis roept een gevoel van landelijk wonen op. En dan is er natuurlijk nog dat landelijke uitzicht. Wat dat betreft past deze keuken ook nog eens perfect bij de landelijke omgeving. Wil je zelf ook wel zo'n prachtige landelijke keuken in huis? Kijk dan eens op onze pagina met keukenontwerpers.

Een mooie landelijke kinderkamer

Ook de kinderen kunnen landelijk wonen. Kijk maar eens naar deze prachtige landelijke kinderkamer. Wederom is veel gebruik gemaakt van natuurlijk hout. Het houten bed is ongetwijfeld het hoogtepunt van deze kamer. Welk kind zou er nou niet zo'n mooi bed willen hebben? Boven kan worden geslapen in een landelijke ruimte die aandoet als een boomhut en beneden kunnen ze met vriendjes en vriendinnetjes spelen op het zachte matras. 

Eten in een landelijke sfeer

In deze prachtige landelijke eetkamer is het elke keer weer een feestje om te eten. Vooral na een dag hard werken kun je in de rustige, landelijke sfeer gezellig samen genieten van een maaltijd. De antieke look van de tafel en stoelen past perfect binnen het beeld dat we van landelijk wonen hebben. En ook de kast is er een die we bij een landelijk interieur verwachten te vinden. 

Een landelijk gevoel bij binnenkomst

Landelijk wonen kun je in elke ruimte van je huis doortrekken. Het is natuurlijk fijn als je bij binnenkomst al meteen een landelijk gevoel hebt. Daarom mag een landelijke inrichting van de gang bij het landelijk wonen niet ontbreken. Dit creëer je gemakkelijk door gebruik te maken van natuurlijke tinten en hout. Hier is gekozen voor een prachtige donkere houten vloer, witte houten schotten en een natuurlijke bruine kleur op de muur. 

Wil je nog meer landelijke inspiratie opdoen? Dan is dit ideabook ook echt een aanrader! 

Ben jij ook gek op landelijk wonen? Laat het ons in een comment hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!