Modern huis op een eiland | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern huis op een eiland

Stoa. Stoa.
Woonhuis Rieteiland Minimalistische huizen van office winhov Minimalistisch
Loading admin actions …

Een eiland staat garant voor veel rust en ruimte. De hectiek van het vaste land is vele zeemijlen verwijderd van je eenvoudige woonstee. Je steekt in de winterperiode de kolenkachel nog eens op en zwijmelt weg bij een goed boek. Ook voor de schrijver en schilder is er veel inspiratie te vinden in het eilandleven. Vandaag nemen we deze associaties mee als we gaan kijken naar een modern huis op het Reiteiland. De stijl van de woning is het toppunt van de hedendaagse bouwkunde: eenvoudig, basic, maar met een aantrekkelijke huiselijkheid en sfeer. Loop gewoon even met ons mee in en om het huis om de nodige inspiratie op te doen voor je eigen verbouwing of bouw van een nieuw huis. Laat de creativiteit stromen!

Diepte

terras waterzijde Minimalistische huizen van office winhov Minimalistisch
office winhov

terras waterzijde

office winhov

We werpen vanuit de tuin een blik in het diepe interieur van de woning. Helderheid en transparantie waren duidelijke belangrijke aspecten tijdens de bouw van de woning. De hoge en brede raampartijen zorgen ervoor dat er binnen een bijzonder grote toevoer van natuurlijk licht is. Het is de verschoven symmetrische vormgeving van de gevel die het gebouw zijn charmante look geeft. Daardoor is het een toegankelijke woning geworden die vriendelijk en benaderbaar oogt. Binnen en buiten hebben een visuele connectie, want beide zijn superstrak vormgeven. Let ook op de sfeervolle combinatie tussen de bakstenen en de egale geveldelen; een wonderlijke alliantie tussen oude en nieuw lijkt hier gevormd te zijn.

Avond

de woning vanaf het dakterras Minimalistische huizen van office winhov Minimalistisch
office winhov

de woning vanaf het dakterras

office winhov

De woning bij nacht is werkelijk een parel. Het is de lichtsfeer van het huis dat ons verleidt en de verschillende transparante oppervlakken nodigen ons uit om binnen te komen: wat een huiselijkheid! We bekijken de woning hier vanaf de patio op de een-na-laatste verdieping van de woning. De vrijheid en openheid die je hier ervaart is met geen pen te beschrijven. Toch doet het design van deze patio (de glazen balustrade, de tuin rechts en de boom links) en de open hemel vermoeden hoe het is om hier heerlijk te genieten van de zomeravonden.

Gesloten

voorgevel met entreepatio Minimalistische huizen van office winhov Minimalistisch
office winhov

voorgevel met entreepatio

office winhov

Hoe open en uitnodigend de achtergevel is die we zojuist zagen, zo gesloten is deze voorgevel. Vanaf de straat heb je geen enkel idee wat er zich binnen afspeelt, en dat is precies de bedoeling. Een hermetisch gesloten gevel als deze garandeert de ultieme privacy binnen. In zijn eenvoudige vormgeving zien we toch de nodige variatie, zoals het warme hout op de achtergrond, de grijze baksteen en de horizontaal gerichte, monochrome geveldelen die als een poort fungeren. Daarachter ligt (verscholen in de massiviteit van de gevel) de relatief kleine ingang. De struiken links en rechts zorgen voor een mooie natuurlijke toevoeging aan deze ietwat industriële gevel.

Keuken

zicht vanuit de keuken naar de patio Minimalistische huizen van office winhov Minimalistisch
office winhov

zicht vanuit de keuken naar de patio

office winhov

We kijken vanuit de keuken naar buiten. Buiten zien we de boom die tot op de patio reikt. Het is een bijzondere manier om de nodige natuurlijk input te geven aan het minimalistische interieur. Een mooi detail is de smalle, strakke vormgeving van de kozijnen die de grote raampartijen mede vormen. Ze haken nauw aan bij het basic interieur. Experts kunnen je helpen om je ideale keuken te realiseren.

Diep

keuken en woonkamer Minimalistische huizen van office winhov Minimalistisch
office winhov

keuken en woonkamer

office winhov

In deze keuken zien we wederom grote raampartijen die zorgen voor de toevoer van veel natuurlijk licht. Zo is het altijd fijn om in de keuken aan de slag te gaan. Het keukeneiland volgt de diepte ruimte richting het eetgedeelte dat grenst aan de woonkamer vanwaar je uitzicht hebt over het water. Dit keukeneiland zorgt voor een stukje huiselijke warmte in het koele interieur. Zowel het exterieur als het interieur van de woning heeft een hedendaagse vormgeving, waardoor het een zekere minimalistische rust uitstraalt. Meer mooie ideeën voor je keuken vind je hier.

Badkamer

badkamer in souterrain Minimalistische huizen van office winhov Minimalistisch
office winhov

badkamer in souterrain

office winhov

In de kelder vinden we deze badkamer die qua kleur op geen enkele manier te relateren is aan het exterieur van de woning of zijn interieur boven. Daarom mogen we ook wel stellen dat deze badkamer de verassing van het huis is. Het gebied staat in het teken van de persoonlijk ontspanning, dit komt tot uitdrukking door zowel het kleurenschema als de sfeervolle verlichting. In deze kamer vind je de juiste ambiance om helemaal tot rust te komen. Wie wil dat nu niet na een dag hard werken? Let even op het sfeervolle hout rond het bad, de ruimte krijgt zo welhaast de look van een professionele spa! Genieten van het heilzame warme water was nog nooit zo fijn als in deze badkamer. 

Wil je thuis een mooie lichtsfeer creëren? Lees dan dit artikel over Marokkaanse lampen.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!