Bijzondere verbouwing van een woonhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere verbouwing van een woonhuis

Stoa. Stoa.
VERBOUWING WOONHUIS HELMOND - 281013 Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern
Loading admin actions …

Soms ben je een beetje klaar met je woning, dan zijn er eigenlijk maar twee opties: verhuizen of de boel aanpakken. De bewoners van dit huis hebben duidelijk gekozen voor het laatste. Om de woning weer helemaal up-to-date te krijgen zijn er verschillende zaken aangepakt. De woning werd grondig verbouwd, waarbij er niet zelden gekozen is voor moderne kleuren en materialen, zowel binnen als buiten. Een verbouwing doe je zodat je weer decennia vooruit kunt in je huis, je woning weer bewoonbaar is volgens de moderne wooncriteria. Vandaag zien we zo´n verbouwing die het woongenot zeker verhoogt heeft. Kijk met ons mee naar de uitzonderlijke resultaten en doe de nodige inspiratie op voor je eigen verbouwing. Be creative!

Strak

gevel uitbreiding werkkamer Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern Metaal
JANICKI ARCHITECT

gevel uitbreiding werkkamer

JANICKI ARCHITECT

Bij het zien van deze woning komt het woord ´strak´ het eerst bij ons op. Geheel in de stijl van de hedendaagse trends is deze uitbouw en tuin vormgeven. Er is een duidelijk een dialoog tussen tuin en uitbouw zichtbaar. Let op de houten vlonder, de plantenbak en de strakke stalen railing op de uitbouw. Hout en staal ontmoeten elkaar in een basic design. Bij goed weer zet je de deur open en de lente of zomer waait zo je woonkamer binnen. Wat een heerlijkheid!

Close-up

detail gevel werkkamer Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern Metaal
JANICKI ARCHITECT

detail gevel werkkamer

JANICKI ARCHITECT

Deze close-up geeft ons een goed beeld van de moderne materialen die er voor de uitbouw gekozen zijn. Het blinkende staal neemt ons mee naar de toekomst, het is dan ook een uitbouw met een vorm die zowel tijdloos als futuristisch oogt, gewoon helemaal hedendaags, en het mooiste is dat deze stijl door zijn minimalistische look up-to-date blijft. Wat een toevoeging aan de bestaande architectuur!

Oud en nieuw

gevel keuken - aansluitng aan bestaand woonhuis Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern Steen
JANICKI ARCHITECT

gevel keuken – aansluitng aan bestaand woonhuis

JANICKI ARCHITECT

Het meest bijzondere is de aansluiting van de uitbouw op de bestaande architectuur. Op dit voorbeeld zien we hoe mooi oud en nieuw samengaan; bakstenen gaan op een wonderlijke wijze over in de stalen constructie. Ook de tuin en het terras hebben een moderne vormgeving, waardoor deze onderhoudsvriendelijk en multifunctioneel zijn. De overgang van het woonhuis naar de moderne uitbouw wordt gevormd door een bijkeuken die een hedendaagse witte tint en een zwarte lijst gekregen heeft. Het harmonieuze resultaat mag er zijn! Experts kunnen je helpen je ideale buitenruimte te realiseren.

Interieur

We nemen je natuurlijk ook even mee naar binnen. Het interieur is al even modern als de uitbouw. Het aanrecht grenst aan een raam dat een prachtige uitkijk naar buiten geeft. De lichtsfeer in deze keuken is bijzonder aangenaam, deze komt tot stand door de verlichting bij het plafond en het raam waardoor het daglicht naar binnenstroomt. Als je in deze keuken aan je gerechten werkt kom je helemaal tot rust.

Strak

ruime en lichte eetkeuken Moderne keukens van JANICKI ARCHITECT Modern
JANICKI ARCHITECT

ruime en lichte eetkeuken

JANICKI ARCHITECT

Vanuit deze positie krijg je een mooi beeld van de dimensies van de woning. Links en rechts zien we de strakke keukenmeubels waarin industrieel staal en smaakvol bewerkt hout een eenheid vormen. De vloer heeft een bijzonder luxe vormgeving en past daardoor perfect bij het strakke interieur. Op de achtergrond straalt een intrigerend blauw licht ons te gemoed, hier bevinden zich de sanitaire voorzieningen. Let ook op de bijzondere verlichting bij het plafond: het licht vormt een prachtig perspectief in deze ruimte. Meer mooie ideeën voor de keuken vind je hier.

In de avond

binnenplaats 'by night' Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern
JANICKI ARCHITECT

binnenplaats 'by night'

JANICKI ARCHITECT

We nemen dadelijk afscheid van de woning, maar niet voordat we je het mooie terras hebben laten zien. Vooral in de avond spreekt het nogal te de verbeelding. Door de verlichting is het in alle seizoen van het jaar een fijne plek om in de avond even een frisse neus te halen. In de warme periodes is het de ideale plek om te recreëren en te genieten van de momenten met familie en vrienden. Er zijn diverse sprekende bouwmaterialen gekozen om deze buitenruimte te realiseren. Direct opvallend is het hout en de bakstenen. De moderne stoelen herbergen het staal dat ook op de hoeken van de plantenbakken terugkomt. Deze buitensetting krijgt zo een industriële look. 

Ideeën voor een bijzondere verlichting in huis kun je hier tegenkomen.

Wat vind je van deze verbouwing? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!