Inspiratie voor de Inrichting van een Kleine Tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspiratie voor de Inrichting van een Kleine Tuin

Stoa. Stoa.
Built in seating & benches van Paul Newman Landscapes
Loading admin actions …

Een kleine tuin staat niet gelijk aan een matige tuin. Sterker nog, kleine tuinen zien er vaak veel beter uit dan grote, omdat ze meer creatieve inspanning vragen en vaak innovatieve producten en oplossingen in zich bergen, die het uiterlijk van de tuin naar een hoog niveau brengen en de problemen door de beperkte ruimte oplossen. Gelukkig weten de experts van homify van wanten en schudden de beste designoplossingen uit hun mouw. Het is belangrijk, dat je kleine groene oases in je omgeving aanbrengt, helemaal als je in de grote stad woont. Deze oases zuiveren de lucht en je voelt je gewoon dichter bij de natuur, zelfs al woon je er uren vanaf. Het is ook een van de ruimtes waar je het best in tot rust komt. Dus kijkt mee voor een aantal slimme ideeën om je kleine tuin in te richten, zodat jij ook kunt genieten van al het goeds dat de natuur te bieden heeft.

Kleine Ruimte, Grote Invloed

Hammock RAHM 008 van Sunday Furniture Klassiek
Sunday Furniture

Hammock RAHM 008

Sunday Furniture

Misschien heb je niet de ruimte of het gras dat je op deze foto ziet, maar dat wil niet zeggen dat je deze stoel, die geweldig zit, niet in je kleine tuin kwijt kunt. Deze stoel wordt al snel je beste vriend als jij in je oase van rust plaats neemt. Deze prachtige donkere stoel geeft je het comfort dat je zoekt en neemt relatief weinig ruimte in. Vooral de kussens voelen heerlijk en de stoel geeft je een bepaalde geborgenheid.

Potten

Hanging Lanterns and Zinc Planters van A Place In The Garden Ltd. Rustiek & Brocante
A Place In The Garden Ltd.

Hanging Lanterns and Zinc Planters

A Place In The Garden Ltd.

Planten in potten zijn essentiel voor een nette en kleine tuin, ze zijn geschikt voor zowel gras als een harde ondergrond. Een andere tuinvriend die jou nooit in de steek zal laten is de heg, die staat altijd goed en is eenvoudig te verzorgen. Niet allen zorgt dit groen ervoor dat de natuur dichter bij je komt te staan, maar het is ook een mooie vlucht uit het urbane leven. Daarnaast ziet je tuin er visueel gezien meestal een stuk fraaier uit. De figuren op de potten geven ze een klassiek uiterlijk,waardoor ze echt opvallen in je kleine tuin!

Opslagsystemen

Built in seating & benches van Paul Newman Landscapes
Paul Newman Landscapes

Built in seating & benches

Paul Newman Landscapes

Deze opslagsystemen zijn tevens heerlijke bankjes om op te zitten. Door de handige constructie heb je zowel een bank als een opslagruimte tot je beschikking in je kleine tuin. In deze tuin staan geen losse meubels, waardoor er ruimte gecreëerd wordt en het netjes blijft in de tuin. Het is leuk om hoogteverschil aan te brengen, dit zorgt voor variatie, en dat is weer heel esthetisch. Stel je voor, dat je in de Berlijnse top tuin een heerlijke BBQ houdt, de zomer is er natuurlijk het geschikte seizoen voor!

Een Handig Hulpje

NEW Living Wall Planter van Woolly Pocket
Woolly Pocket

NEW Living Wall Planter

Woolly Pocket

Woolly Pocket Linging Wall Planten zijn een goede oplossing voor iedereen die zijn eigen planten en groenten wil verbouwen, maar niet genoeg ruimte in zijn tuin heeft. Voor sommige ouders is het belangrijk dat kinderen leren hoe ze hun eigen groente kunnen verbouwen, waardoor ze op een bepaalde manier zelfvoorzienend worden. Elke dag als ze uit school komen, zullen ze zin hebben om de planten even te verzorgen, want ze leren ervan, en het is een goede manier voor ze om even te ontspannen. De potten zijn gemaakt van 100% recyclebare melkpakken, dus jouw duurzame activiteiten zijn echt ecologisch verantwoord. Je groente tuin is natuurlijk gezond en chemicaliën vrij!

Groene Muren

Private Courtyard, London, Living Wall van Biotecture
Biotecture

Private Courtyard, London, Living Wall

Biotecture

Groene muren worden steeds populairder in de designwereld en niet alleen omdat ze er fantastisch uitzien, maar juist vanwege hun luchtzuiverende eigenschappen. Dit laatste is bijzonder belangrijk als je opgroeit in de grote stad. Ook is zo'n muurtuin een mooie, rustige plek waar je tot jezelf kunt komen. Deze muur bevindt zich op een mooie privé binnenplaats, waar deze biotectuur een prachtig alternatief voor de aloude baksteen of betonblokken vormt. Wat is de natuur toch mooi!

Plantenbakken

De plantenbakken zijn een belangrijke toevoeging aan je kleine tuin. Veel kleine huizen hebben geen ruimte om grass of aarde te bergen, dus wordt het een onmogelijke zaak om planten in je 'tuin' te zetten. Deze tuin kunnen we dan beter een binnenplaats of luchtplek noemen. Maar we willen nu juist een tuin creëren! Daarom is deze plantenbak de uitkomst. Op de foto zien we een houten bak die verschillende hoogtes heeft, waardoor er echt het idee van een landschap ontstaat. In deze bak staan planten en zelfs een boom, die van de binnenplaats een ware siertuin maken. De bak is eenvoudig aan te leggen en heeft natuurlijk een enorme impact op je woon- en natuurgenot. Dit is echt een innovatief idee dat veel mensen blij zal maken!

Tot zover de slimme ideeën voor de kleine tuin. We hopen dat je veel inspiratie opgedaan hebt!

Voor tips en advies kun je terecht bij onze experts op het forum!

Ben je na al het werken in de tuin moe, lees dan dit inspirerende artikel over een luxe & heilzame spa in Hamburg.
Heb jij tips voor de inrichting van een kleine tuin? Deel ze met ons bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!