Interieurideeën en inspiratie voor een landelijke inrichting

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Interieurideeën en inspiratie voor een landelijke inrichting

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Villa Borkeld:  Slaapkamer door reitsema & partners architecten bna,
Loading admin actions …

Een landelijke inrichting is al vele decennia een bijzonder geliefde keuze. Het door deze stijl gekenmerkte gebruik van hout en neutrale aardetonen geven letterlijk en figuurlijk het gevoel om thuis weer te kunnen aarden. De landelijke inrichting straalt rust uit en heeft een idyllische atmosfeer. Om dit te bereiken kies je voor de juiste meubels en materialen, en is ook de verlichting van groot belang. Bij een landelijke verlichting kies je bijvoorbeeld niet voor felle, onnatuurlijke lampen, maar gaat de voorkeur juist uit naar verlichting met een warme uitstraling.  

In dit Ideabook delen we verschillende woonruimtes met een landelijke inrichting, zodat je op diverse vlakken inspiratie op kunt doen! 

Kijk mee en laat je inspireren! 

Whitewash in een landelijke inrichting

Op bovenstaande foto zien we een modern, landelijke inrichting waarbij gekozen is voor frisse lichte kleurtinten. Meubels in een landelijke inrichting hebben vaak een 'whitewash', een techniek waarbij grof geschuurde houten meubels een ietwat witte gloed krijgen. Deze techniek stamt af van de tijd waarin plattelandsbewoners hun meubels met kalk beschilderden om houtrot te voorkomen. Tegenwoordig wordt dit effect bij een landelijke inrichting gecreëerd door middel van speciale verf en doet deze look het nog steeds erg goed in woningen met modern landelijke stijl. 

Hout en neutrale kleuren in deze slaapkamer met landelijke inrichting

ZOMERZOEN | Boomhutbed van steigerhout:  Kinderkamer door Zomerzoen,
Zomerzoen

ZOMERZOEN | Boomhutbed van steigerhout

Zomerzoen

Wanneer je kiest voor een landelijke inrichting komt hout negen van de tien keer terug in het interieur. In deze slaapkamer voor kinderen staat dit materiaal dan ook centraal, in de vorm van een hoogslaper. De rest van deze slaapkamer met landelijke inrichting heeft neutrale kleuren en typisch landelijke details. Een landelijke inrichting wordt namelijk gekenmerkt door het gebrek aan felle kleuren. Een stijl als deze draagt namelijk rust uit en is zelden chaotisch. 

Een gerenoveerde boerderij met modern landelijke inrichting

 Woonkamer door homify,
homify

Restyling woonboerderij

homify

De wens van deze klant was een stoer, fris en licht interieur – maar wel sfeervol en gezellig. Een vloer waar je niet alles op ziet, maar wel eentje die heel makkelijk is in onderhoud. En het mocht ook niet te vol worden, rust en ruimte waren keywords. Een landelijke inrichting is niet compleet zonder een open haard! De schouw kun je ieder seizoen met landelijke accessoires decoreren. Door de combinatie van wensen van de klant en de landelijke inrichting is een warme ambiance ontstaan. Het resultaat is een landelijke, tijdloze inrichting waarmee weer jaren vooruit kan worden gegaan.

Meer foto's en inspiratiebeelden van een landelijke inrichting vind je hier.

Een landelijke inrichting in een sfeervolle badkamer

Kenny&Mason Bathrooms:  Badkamer door Kenny&Mason,
Kenny&Mason

Kenny&Mason Bathrooms

Kenny&Mason

De eyecatcher van deze landelijke badkamer is toch wel de geweldige badkuip die zich in het midden bevindt. De badkuip is uitgevoerd in meerdere kleuren en heeft de typische landelijke stijl. Wat betreft de inrichting heeft deze landelijke badkamer niet veel meer nodig; de landelijke stijl komt vooral terug in de witte luiken voor de ramen en de mooie sidetable die tegen de wand is geplaatst. Deze landelijke inrichting is afgemaakt met wat accessoires boven op het dressoir. Hier geldt absoluut 'less is more'. 

Een lichte kinderkamer met landelijke inrichting

Interieur:  Slaapkamer door Njummel,
Njummel

Interieur

Njummel

Wat een schattige kinderkamer! Deze slaapkamer met landelijke inrichting bevat ontwerpen en accessoires van een Nederandse expert. Daarnaast kunnen antieke stukken ook een geweldige aanvulling op de landelijke inrichting zijn. Kleine, schattige details als geprint textiel gecombineerd met robuuste meubels in een donkerdere kleur brengen enorm veel sfeer in een landelijke inrichting. Om deze kamer wat kleur te geven is gekozen voor een bosje bloemen in dezelfde landelijke stijl. Al met al een prachtige inrichting! 

Een moderne, gerenoveerde boerderij met landelijke inrichting

Echte boomstammen doen het ook altijd goed in een landelijke inrichting. Een mooi voorbeeld van een echte blikvanger in een landelijk ingerichte woning zien we dan ook op de bovenstaande foto. Het hout heeft een onbewerkte uitstraling waarbij de originele vorm en de nerven nog terug zijn te zien. De nieuwe, landelijke, master bedroom geeft door de bijzondere architectuur uitzicht op het Twentse coulisselandschap die in alle rust te bewonderen is. Deze landelijke inrichting is volledig ontworpen door Reitsema & partners architecten. Bijna alle meubels zijn op maat gemaakt of nieuw aangeschaft, maar je kunt landelijke en antieke meubels ook op lokale markten terug vinden. Tip: neem ook eens een kijkje op de zolder van familie en vrienden!

In deze ruimte is gekozen voor natuurlijke materialen, zonder een overdaad aan extra tierelantijntjes aan de inrichting toe te voegen. Zo zien we een gietvloer, bijzondere traptreden, een bakstenen muur en warme, houten meubels. Strakke lijnen en warme accenten in hout zijn de elementen waar je je focus op kunt leggen binnen een landelijke inrichting. Hoewel veel poespas niet nodig is, we raden om ook niet te minimalistisch te werk te gaan omdat dit ten koste kan gaan van de warme, gemoedelijke sfeer die centraal staat in een landelijke inrichting. 

Een landelijke inrichting van deze ruime keuken

Hierboven zie je een ruime, keuken in landelijke stijl, hij is onderdeel van een huis dat voorheen een oud museum was. Belangrijk om te onthouden wanneer het aankomt op een landelijke inrichting is om geen gebruik te maken van schreeuwerige accentwanden of excentrieke prints op de muren. De muren en het behang moeten de gemoedelijke sfeer, de basis van de landelijke inrichting, uitstralen. Gekleurde accenten kunnen natuurlijk wel in een landelijke inrichting. Deze keuken heeft bijvoorbeeld een rustige, blauwe pastelkleur. Grijs, donkerblauw, roze en zandkleuren doen het ook altijd erg goed in een landelijke inrichting. 

Landelijke inrichting van een ruime inloopkast

Wanneer de landelijke inrichting helemaal jouw ding is, laat je deze natuurlijk ook terugkomen in de kleinere kamers zoals deze inloopkast! Hoewel de inrichting strak en modern is, straalt de ruimte toch een landelijke sfeer uit. Dit zit hem vooral in de details; de vorm van het raam, de kozijnen, de deur en de grote ladekast. Deze foto maakt duidelijk dat een landelijke inrichting niet altijd heel veel nodig heeft. Wat vind jij van deze landelijke walk-in-closet?

In dit Ideabook vind je nog meer inspiratie voor een landelijke stijl in en rondom je woning! 

Een landelijke inrichting met een bijzondere kleurkeuze

Alle voorgaande foto's lieten zien dat een landelijke inrichting veelal gepaard gaat met een keuze voor lichte kleuren en meubels. Bovenstaande foto laat zien dat dit echt niet altijd het geval hoeft te zijn. Wat betreft de muren is gekozen voor een strakke witte kleur en vooral het houten plafond brengt authenticiteit en sfeer in deze landelijke inrichting. Verassend maar erg mooi: de keuze voor donkere en zwarte meubels zorgt voor erg veel contrast. 

Tot zover dit Ideabook vol inspiratie voor een landelijke inrichting! 

Tot zover dit Ideabook! Wat is jouw mening over een landelijke inrichting? Deel je reactie hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!