Kamers voor Tieners | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kamers voor Tieners

Stoa. Stoa.
Interior Design and Room Staging Eclectische slaapkamers van ULA Interiors Eclectisch
Loading admin actions …

We weten allemaal dat de tienerjaren een lastige tijd kunnen zijn voor zowel de ouders als de kinderen. Het is belangrijk voor tieners om hun eigen ruimte te hebben, waarin ze hun persoonlijkheid kunnen ontwikkelen en hun hobby's uitoefenen. Het ligt niet voor de hand dat ze genoegen nemen met een witte muur, ze zullen deze gaan behangen met posters om hun eigen persoonlijkheid aan de slaapkamer mee te geven. Een design kamer is natuurlijk veel netter dan een kamer waarin random posters gehangen zijn. Natuurlijk moet er altijd een compromis gevonden worden, zo moet er besproken worden hoe de kamer het beste gedecoreerd kan worden, waarbij kind en ouder een goed gevoel hebben. Een design kamer is een stap richting de volwassenheid, de tiener kan nadenken over het design, en dat is leerzaam, dat moet hij of zij immers ook als hij of zij volwassen is. Ga met elkaar rond de tafel zitten en bepreek gewoon wat leuke ideen. Hieronder sommen we een aantal voorbeelden op, gewoon om het gesprek een beetje opgang te helpen.

Studiehoek

Moderne kinderkamers van homify Modern

De kleurintensiteit van de kamer geeft deze veel energie: de kamer moet jong voelen en vol leven zijn. De pop art printen zijn populair en zijn vaak gender neutraal. Het bureau is een belangrijk deel van de kamer, want hier moet het belangrijke huiswerk gemaakt worden. Daarnaast moet het netjes, toegankelijk en ruim zijn, want er moet genoeg ruimte zijn om je boek en laptop op te zetten. Het blijkt dat op elkaar gepakte studieruimtes niet fijn zijn om in te studeren. Dus als je een bureau in een slaapkamer zet, zorg er dan voor dat het bureau voldoende opbergvakken en lades heeft, waardoor je studiehoek netjes en overzichtelijk blijft. 

Inrichten van een Kleine Ruimte

Bedroom | Punggol Field Minimalistische slaapkamers van Honeywerkz Minimalistisch
Honeywerkz

Bedroom | Punggol Field

Honeywerkz

Het kan soms moeilijk zijn om kleine ruimtes in te richten, en de jongste thuis is vaak de gene die deze kleine kamer 'bewoont'. In deze kamer is het beter om het kleurenschema rustig te houden door een neutraal timbre te gebruiken. Omdat de kamer klein is, kan er niet veel meubilair in, waardoor er andere oplossingen gevonden moeten worden om de ruimte persoonlijkheid te geven. Dit kan heel eenvoudig gedaan worden, door je tieners favoriete posters en foto's op te hangen. Maar lijst ze in!  Zo vermijd je de schade die punaises aanrichten op het behang. Een ingelijste poster staat ook veel mooier!

Heerlijke Kussens

Deze blijf gestreept kussens zijn erg geliefd onder jongeren. Blauw is van oudsher de kleur van de jongenskamer, maar daar is de laatste jaren een verandering in zichtbaar. Je jongste weet natuurlijk heel goed welke kleur de kamer moet hebben, maar een beetje overleg kan geen kwaad, dit leidt meestal tot de mooiste resultaten. Liggen de meningen te ver uit elkaar, zoek dan de gulden midden weg.

Bedden

Interior Design and Room Staging Eclectische slaapkamers van ULA Interiors Eclectisch
ULA Interiors

Interior Design and Room Staging

ULA Interiors

Het bed is een belangrijk meubelstuk in de slaapkamer. Zeker in het licht van recent onderzoek naar slaappatronen van tieners, deze blijken zeer onregelmatig te zijn. Een goed bed is daarom geen sinecure. Daarnaast is het goed om een kwalitatief hoogstaand bed aan te schaffen, want op de langer termijn is dit goed koper en doe je er langer mee. Leuke decoratie of accessoires zijn natuurlijk ook belangrijk. De trends veranderen snel en met een jaar of twee is de kamer misschien toe aan een make-over, maar een goed bed is tijdloos.

Decoraties

Products van West Elm
West Elm

Products

West Elm

Deze leuke schattige keramiekfiguren zijn subtiel en zorgen voor een jeugdige sfeer in elke slaapkamer. Kleine ornamenten als deze zijn grappig en als je ze samen gaat uitzoeken zijn ze later extra leuk. Het leukste is dat ze niet veel ruimte innemen, daarnaast kunnen makkelijk meegenomen worden naar de studentenkamer, als ze gaan studeren.  

Bedtafel

Robot Side table van &New Minimalistisch
&New

Robot Side table

&New

Deze tafel is een ideaal meubelstuk als je een moderne en artistieke kamer wilt creëren. Het is bijzonder, dat deze primaire kleur zo goed naast het bed staat, want hij steekt er behoorlijk bij af. Het is een tafel die eenvoudig schoon te houden is en biedt je veel ruimte om boeken en tijdschriften in op te bergen. In deze kamer voelt een tiener zich thuis en kan daardoor zichzelf zijn.

Tot zover de prachtige de tienerslaapkamers. Hopelijk ben je geïnspireerd en enthousiast.

Primitieve kunst is mooi voor thuis. Lees dit artikel voor prachtige voorbeelden.  

Heb je vragen of wil je advies? Vraag het onze expert op het forum!

Hoe heb jij de tienerkamer ingericht? Vertel erover bij de berichten hieronder of deel je foto's op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!