Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Houten terras ideeën

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Balkons en terrassen zijn een magische plek in en bij een huis. Of het nu een terrastuin is op de begane grond van een landhuis of een smal balkonnetje bij een stadsappartement: allebei zijn ze een plek om het hele jaar door van te genieten – vooral met mooi weer. Een etentje met vrienden, van een goed boek genieten, zonnebaden of gewoon ontspannen! Besteed je tijd met het kijken naar zonsondergangen en het inademen van frisse lucht! Dankzij de tips en adviezen van onze experts kunnen onze terrassen, balkons en veranda’s die plekken worden waar we altijd al van gedroomd hebben! Vandaag willen we vooral kijken naar het meest populaire soort terras: dat van hout. Lees verder en ontdek hier de 6 beste houten terras ideeën uit Nederland.

Ibiza stijl

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

Op 7 hoog, bij een penthouse in het centrum van Tilburg, vinden we deze wellness tuin (compleet met jacuzzi, buitenkeuken en lounge) van de hand van Studio REDD. Hout vormt hier de basis van het luxe en ontspannen ontwerp: niet alleen in de vorm van vlonders maar ook als bekleding voor de plantenhouders. Zo is luxe onherroepelijk verbonden aan de natuur, geïnspireerd op de “Ibiza Feeling.”

Wellness

Ook hier vinden we de combinatie van wellness tuinontwerp en hout in de vorm van dit project door Erik van Gelder. In deze tuin met zwembad worden we verrast door dit overdekte loungeterras dat compleet met buitenkeuken, gasbarbecue en vuurtafel een heerlijke plek vormt voor buiten genieten met privacy. Voor sfeer wordt gezorgd dankzij de rustige kleuren, het ingebouwde sfeerlicht en natuurlijk de houten terrasvloer dat de lounge bij de tuin betrekt.

Spaanse villa

Aan de Spaanse Oostkust vinden we deze villa, ontworpen door TenBrasWestinga Architectuur als vakantiewoning. Geheel opgebouwd uit plaatselijke materialen beschikt deze villa ook over deze tuin met zwembad en houten veranda. Zo is een overgangsruimte ontstaan van de deels houten villa naar de open tuin waar bij slecht weer of te felle zon toch van de natuur genoten kan worden.

Villa Veth

In de moderne architectuur van deze villa door architectenbureau 123DV is dit houten terras geïntegreerd als deel van de begane grond. Dankzij de lijnen van de houten planken en het natuurlijke patroon van het hout is een mooi, natuurlijk contrast ontstaan met het strakke zwart en wit van het huis en de glanzend reflecterende pilaar. Het witte gebied bakent zo het afgedekte terras af terwijl de ruime houten vlonder het huis met de tuin verbindt en een zonnig, open gebied aftekent.

Huis te Wiel

Huis te Wiel:  Huizen door NEXT ARCHITECTS
NEXT ARCHITECTS

Huis te Wiel

NEXT ARCHITECTS

Huis te Wiel is een nieuwe compositie van een bestaande boerderij en een aantal nieuwe complexen, ontwikkeld door Next Architects. Waar lang geleden een kasteel stond vinden we nu een binnenplaats met de oude en nieuwe woningen eromheen gegroepeerd. Hier zien we een van de nieuwe delen: een houten vlonder dat als lichte verhoging uitzicht biedt over de fantastische tuin en groene omgeving. Hoog en droog kan zo in stijl van zowel historisch als modern design genoten worden.

Delfts hout

Woonhuis Delft:  Huizen door CHANGE.NL
CHANGE.NL

Woonhuis Delft

CHANGE.NL

Ten slotte vinden we in Delft een houten terras dat zich als een deel van het huis over het gras uitstrekt. Vlakbij het Abtswoudse park, en dus met een prachtig uitzicht vanaf dit terras, heeft dit houten woonhuis, ontworpen door CHANGE.NL, een bijzonder warme uitstraling. Niet alleen het vele hout dat van dak tot muur tot terrasvloer doorloopt zorgt voor deze natuurlijke warmte, de combinatie met de oranje tint van Cortenstaal werkt ook mee aan de zowel strak moderne als warm uitnodigende sfeer van dit woonhuis.

We hopen je zo de verschillende mogelijkheden en ideeën voor een houten terras te hebben laten zien: warm, natuurlijk, licht en multifunctioneel is hout in de tuin en op het terras een prachtig materiaal dat bij buiten zijn past.

Voor meer tips en ideeen over hout en architectuur kun je ook lezen over huizen van hout.

Heb jij een vlonder of houten terras in de tuin of op het balkon? Deel je stijl en laat hieronder een berichtje achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!