Zolder Slaapkamer Ideeën | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zolder Slaapkamer Ideeën

Stoa. Stoa.
LOFT CONVERSION Moderne slaapkamers van STUDIO[01] LTD Modern
Loading admin actions …

Lofts of zolder slaapkamers hebben een speciale charme, een charme waar we eigenlijk niet de vinger achter kunnen krijgen. Misschien ontstaat het charme door het mysterie dat de zolder omringt. Welke geheimen zou de zolder kunnen herbergen? Misschien zijn het de traditionele daken met hun nostalgische vormen, waardoor we ons behaaglijk voelen. Maar misschien zijn het ook wel de traditionele zolderbalken, die deze slaapkamers zo origineel en authentiek maken. Wat het ook moge zijn, hun onregelmatige vormen vragen om een zorgvuldige planning en consideratie, zodat we het maximale uit een loft of zolderkamer kunnen halen! Hieronder gaan we je een aantal mooie en goede ideeën laten zien, waardoor jij je loft of zolderkamer slim en stijlvol kunt inrichten. Kijk met ons mee!

Denk goed na over de Inrichting

Deze kamer is relatief klein en toegankelijk via een trap en het dak, waar overigens prachtige ramen in zitten die zorgen voor een fijne sfeer in de ruimte. Het dak is schuin zoals je ziet, waardoor de ruimte in de hoogte beperkt is. Als je deze kamer in gaat richten, bedenk dan goed wat er wel en niet in moet staan. Hoe minder hoe beter in dit geval. Het beperkte oppervlakte zorgt wel voor een gezellige en knusse sfeer in deze ruimte.

Loft als Logeerkamer

Een slaapkamer, en met name die voor de gasten, is een ideale ruimte voor een nieuwe loft. Als je altijd al een kamer wilde inrichten voor familie en vrienden, maar nooit wist hoe je deze logeerkamer moest indelen, dan weet je het nu:  creëer een loft! Ga er eens goed voor zitten, pak een schetsboek en ontwerp op je eigen manier een prachtige lof. Je familie en vrienden zullen het helemaal het einde vinden. Daarnaast is het een goede investering, waardoor de waarde van je huis omhoog gaat.

Opbergruimte

In-built Wardrobe Moderne slaapkamers van STUDIO[01] LTD Modern
STUDIO[01] LTD

In-built Wardrobe

STUDIO[01] LTD

Ook hier zien we dat de ruimte een onregelmatige vorm heeft, want het dak is schuin, dit betekent dat meubels niet overal kunnen staan. Om de beperkte ruimte zo goed mogelijk te kunnen gebruiken, is het verstandig om inbouwkasten in de kamer te zetten, hierdoor houd je qua woonoppervlakte extra ruimte over. Er ontstaat zo een prachtig interieur dat netjes en opgeruimd is, en een opgeruimde kamer betekent een opgeruimde geest. Het is gewoon veel fijner om je in een nette ruimte te begeven!

Helder en leuk

Double storey extension for artist in Bishopston, Bristol Moderne slaapkamers van Dittrich Hudson Vasetti Architects Modern
Dittrich Hudson Vasetti Architects

Double storey extension for artist in Bishopston, Bristol

Dittrich Hudson Vasetti Architects

Het kan lastig zijn om de meubels in je loft te verplaatsen, maar soms is het nodig, daarom kun je er maar beter voor zorgen dat het meubilair licht is en niet te groot. Deze prachtige loft is speciaal voor een kind ontworpen, natuurlijk met veel kleuren en accessoires die de ruimte persoonlijk maken en fijn om in te slapen. Welk kind droomt er niet van een fantasierijke kamer als deze.

Licht is Belangrijk

South Crown Street Bedroom Moderne slaapkamers van Brown + Brown Architects Modern
Brown + Brown Architects

South Crown Street Bedroom

Brown + Brown Architects

Een ander belangrijk punt bij een loft is de hoeveelheid licht en frisse lucht die het vertrek binnen kunnen dringen. Als de ruimte lange tijd alleen voor opslag gebruikt is, dan is het goed mogelijk dat er ramen en een ventilatiesysteem geïnstalleerd moeten worden. Het raam op de afbeelding is de meest gangbare optie, en je hebt je geen vergunning voor nodig. Een prachtige dakkapel, die duurder is en waar je misschien wel een vergunning voor moet hebben, heeft een grote toegevoegde waarde aan je huis. Als je kamer mooi licht is, ga je hem ook vaker gebruiken, omdat we ons gewoon fijn voelen in een lichte kamer. Dit is een juweel van een loft!

Tot zover de ideeën en tips voor een loft. Hopelijk heb je inspiratie opgedaan! Al vast veel plezier met je nieuwe kamer.

Wil je advies van experts over het inrichten van een loft, stel dan je vragen op het forum!

Er zijn vele manieren om je garage of schuur in te richten: hier vind je een aantal top ideeën.

Heb jij al plannen voor een loft? Vertel erover bij de berichten hieronder of deel je foto's op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!