Tips om een kleine badkamer in te richten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tips om een kleine badkamer in te richten

press profile homify press profile homify
Kleine badkamer ontwerpen Moderne badkamers van Sani-bouw Modern
Loading admin actions …

De badkamer kan een kleine oase in huis worden indien het goed is ingericht. Een persoonlijke spa in huis, van alle gemakken voorzien, is natuurlijk geweldig. Helaas is daar net altijd de ruimte voor. Bij een kleine badkamer vraagt dit om een goed ontwerp en optimaal gebruik van de ruimte die er is. In dit artikelen willen we aan de hand van een aantal tips laten zien hoe u het meeste kunt halen uit een kleine badkamer.

Opbergruimte is een must

Badkamerkast 'Trap' Moderne badkamers van AD MORE design Modern
AD MORE design

Badkamerkast 'Trap'

AD MORE design

Nu heeft elke badkamer opbergruimte nodig, maar in een kleine badkamer is het erg belangrijk om zo min mogelijk spullen in het oog te hebben. Teveel spullen zorgen alleen maar voor drukte. Dit is een voorbeeld van de ruimte gebruiken die er is om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren. In deze kleine badkamer wordt de volledige breedte gebruikt om een groot wasmeubel te plaatsen met twee laden, één gesloten kast en één open kast. Zo kunnen handdoeken, toiletspullen, etc. mooi opgeborgen worden. Wat decoraties kunnen in de open kast geplaatst worden om het geheel mooi aan te kleden.

Benut elke centimeter

Zelfs op een paar vierkante meter kan een kleine badkamer alles bieden wat noodzakelijk is. Deze kleine badkamer is eigenlijk door de helft gedeeld met aan de ene kant een douche met glazen deur en aan de andere kant een toilet met daar tegenover de wastafel. In een kleine badkamer als deze is het belangrijk dat alles op de juiste plek zit: de deur moet zonder problemen open kunnen, dus zonder de wastafel te raken of geen hoek van 90 graden kan maken door het toilet. Men moet gewoon naar binnen kunnen komen zonder teveel ruimte. Tussen de wastafel en het toilet moet genoeg ruimte zijn om te staan. De deur naar de douche moet ook genoeg ruimte hebben om in en uit de douche te komen. Gebruik materialen met een luxe uitstraling om een kleine badkamer een chique uitstraling te geven. De marmer-ogende tegels van af de vloer tot aan het plafond dragen hier zeker aan bij. Net als de grijze tegels de houten achtergrond achter de grote spiegel, wat de grijs en wit tinten goed onderbreekt.

Maak slim gebruik van scheidingswanden

Ook scheidingswanden kunnen gebruikt worden om een ordelijke indeling te maken in een kleine badkamer. Indien het gaat om een dichte muur, dus een betegelde muur bijvoorbeeld, dan is het wel van belang dat er voldoende licht is. Dichte muren creeeren ook meer schaduw, dus natuurlijk of kunstmatig licht is echt van belang. Zoals we hier zien, zijn de scheidingswanden en de vloer in dezelfde kleur, dit houdt het geheel rustig. Zorg bij een open indeling als deze voor een goede afvoer van het water in de douche, om te voorkomen dat de kleine badkamer onderloopt. 

Bovenaanzicht van het badkamerontwerp voor de kleine badruimte Moderne badkamers van Sani-bouw Modern
Sani-bouw

Bovenaanzicht van het badkamerontwerp voor de kleine badruimte

Sani-bouw

Ook in een kleine ruimte kunt u met schuine wanden werken. Hier is een vierkante badkamer zo ingedeeld dat het toilet tegen een schuine wand aanstaat, wat ervoor zorgt dat men makkelijker in en uit de badkamer kan lopen. De douche zit slim weggewerkt achter een schuine muur, wat privacy creëert. Zelfs in een kleine badkamer kan plaats zijn voor een dubbele wastafel.

Voeg iets origineels toe aan de inrichting

Een afscheiding in een kleine badkamer hoeft niet een glazen wand of tegelwand te zijn. Een originele afscheiding is de deur die we hier zien, om zo nog iets van privacy te creëren zonder teveel af te sluiten door de kleine ramen. Naast de originele uitvoering van een scheidingswand, kan dit ook een uitgelezen kans zijn om nog een knallende kleur in de kleine badkamer te integreren. Een bepaald onderdeel in het interieur wat opvallend is, doet het altijd goed, ook als het een kleine badkamer betreft. Het kan bijvoorbeeld ook een bijzondere spiegel zijn of een design lamp.

Accentmuur in een kleine badkamer

Een kleine badkamer kan ook een wat langere ruimte zijn die juist erg smal is. Ook daarvoor hebben we een mooie badkamer om als inspiratie te laten zien. Plaats achterin de douche en gebruik een glazen wand om de lengte van de badkamer tot zijn recht te laten komen. Dan is er ruimte voor een toilet. Daarnaast komt het wasmeubel met opbergruimte. Ook hier is een spiegel belangrijk voor het optisch groter laten lijken van een kleine badkamer. Leuk aan dit voorbeeld is de betegelde muur. Een kleine badkamer hoeft niet rustig van kleur te zijn, de gedetailleerde en gekleurde tegels maken een geweldige accentmuur voor deze smalle en kleine badkamer.

Houd het simpel

Small Bathroom Industriële badkamers van Alexander Claessen Industrieel
Alexander Claessen

Small Bathroom

Alexander Claessen

Bij een kleine badkamer komt een minimalistische inrichting goed van pas. Dit voorbeeld van een lay-out is een goede basis waarin alle noodzakelijkheden voor een badkamer zitten en het zo ruimtelijk mogelijk is ingedeeld. Ook hier geldt weer dat de glazen douchewand zorgt voor een open ruimte en de wastafel noodzakelijke opbergruimte biedt.

Gastenbadkamers Moderne badkamers van Duravit Modern
Duravit

Gastenbadkamers

Duravit

In de praktijk kan een dergelijk minimalistisch ontwerp als volgt worden uitgevoerd: bij binnenkomst bevindt zich aan de linkerkant gelijk de douche met glazen wanden. Het glas zorgt dat de ruimte niet teveel uit hokjes en muurtjes bestaat en zorgt voor een transparante afscheiding wat de badkamer ruimtelijk houdt ondanks de kleine afmetingen. Een zwevend toilet oogt altijd compacter en moderner. Een kleine wastafel neemt niet meer ruimte in beslag dan nodig en laat de wand verder vrij. Een kleine badkamer lijkt optisch groter door een grote spiegel te plaatsen.

Wilt u nog meer inspiratie opdoen voor uw badkamer? Klik dan hier. Kijk ook eens bij de professionele badkamerontwerpers en wat zij voor u kunnen betekenen. In dit artikel vindt u nog meer badkamerkasten.

Wat vindt u het beste idee voor een kleine badkamer? Laat een reactie achter in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!