Tien keer een geweldig keukeneiland | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien keer een geweldig keukeneiland

press profile homify press profile homify
Moderne keukens van MUMARQ ARQUITECTURA E INTERIORISMO Modern
Loading admin actions …

Een keukeneiland blijft een wens voor veel kookliefhebbers. Het geeft een luxe uitstraling, is erg praktisch en kan op allerlei manieren in het keukenontwerp verwerkt worden. Kijk mee en kies uw favoriete keukeneiland.

Moderne look met hout

De keukenfronten hebben een rustieke houtlook in moderne uitvoering door de strakke lades en lange handgrepen. Er is veel opbergruimte in deze keuken, het grote keukeneiland met lades, het keukenblok aan de muur met wandkasten. De kasten in de muur geven een strakke look aan het karakteristieke van de keukenfronten. Bij een diep keukeneiland, wordt niet alleen veel werkruimte gecreeerd, ook kunnen er diepe keukenkasten gebruikt worden zodat het ook erg praktisch is.

Een keukeneiland voor de professional

Moderne keukens van Versat Modern

Dit keukeneiland krijgt een professionele look doordat het volledig van roestvrij staal is gemaakt. Deze industriele uitstraling zonder deuren of lades maakt het keukeneiland wel minder massief. In tegenstelling tot de eilanden die volledig bestaan uit kasten en lades. De hoge kastenwand is daarentegen wel volledig met greeploze deuren afgewerkt en valt in de muur waardoor er een mooi contrast ontstaat tussen het open roestvrij stalen keukeneiland en de hoogglans greeploze kastenwand.

Futuristisch ontwerp

Moderne keukens van FABRI Modern MDF

Dit keukeneiland geeft de illusie dat het zweeft door de verlichting onder het eiland. Heel bijzonder en bijna futuristisch van ontwerp. Ook een leuk idee: de zijkanten van het keukeneiland hebben een andere en vooral contrasterende kleur naast de kleur van de voor- en achterkant. De contrasterende kleur van de zijkanten komt ook weer terug in de tafel en de afzuigkap. De tafel is verbonden met het keukeneiland waardoor het gelijk een echte leefkeuken wordt in moderne uitvoering.

Een strak keukeneiland

‘‘Wonen op het mooiste plekje in Amsterdam’’ Moderne keukens van meesderwerk Modern
meesderwerk

‘‘Wonen op het mooiste plekje in Amsterdam’’

meesderwerk

Dit keukeneiland is echt een eiland. Natuurlijk moet men wel de ruimte hebben om een dergelijk keukeneiland te kunnen plaatsen, maar wat een ruimte biedt dit ontwerp. De greeploze fronten maken het geheel al erg strak en de symmetrie in het formaat van de keukenkasten houden het erg rustig. Ladekasten zijn ideaal omdat er het erg praktisch is en veel spullen kan herbergen. Daardoor zijn wandkasten vaak niet nodig. Aan het keukeneiland is een bar gecreëerd die speels afsteekt van het keukenblad, doordat het gemaakt is van een ander materiaal en in afwijkende vorm op het keukenblad gemonteerd is. Wat moderne lampen boven het keukeneiland maken het een designer keuken.

Het landelijke keukeneiland

Natuurlijk mag een kookeiland in de landelijke stijl niet ontbreken in dit artikel. De landelijke keuken kenmerkt zich door de details. De keukenfronten hebben een kader en het hout geeft nog wat meer textuur aan de deuren. In deze keuken zien we dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn, het grijs in de grote tegels, in de deuren en in het keukenblad. De gebruikte materialen geven dezelfde kleur wel een hele andere uitstraling. Het keukeneiland heeft een dik stenen blad wat ietwat uitsteekt. Hier zou een stoel aangeschoven kunnen worden, om een soort bar te creëren.

Eiland met fornuis

Bennebroekstraat, Amsterdam Moderne keukens van Bendien/Wierenga architecten Modern
Bendien/Wierenga architecten

Bennebroekstraat, Amsterdam

Bendien/Wierenga architecten

Ook met een keukeneiland kan een losstaand fornuis een plaats hebben in de keuken. Hier zien we een strakke greeploze keukendeur met een houten front. Het grote losstaande fornuis geeft een tikje landelijke sfeer aan het stoere keukeneiland. Nu staat het fornuis aan het uiteinde, maar het zou natuurlijk ook in het midden van het keukeneiland kunnen staan, met aan weerszijden een kast. Met het ontwerpen heeft u daar de vrijheid in.

Combineer verschillende keukenfronten

DUURZAME WONING OP VRIJ KAVEL NIEUW LEYDEN Moderne keukens van D. M. Alferink architect Modern
D. M. Alferink architect

DUURZAME WONING OP VRIJ KAVEL NIEUW LEYDEN

D. M. Alferink architect

Een keuken hoeft alleen niet meer uit één bepaalde kleur keukenfront te bestaan. Het kleurcontrast kan uit meer bestaan dan de keukendeuren en het werkblad. Ook om een keukeneiland er nog meer uit te laten springen, kan het leuk zijn om het keukeneiland een andere kleur te geven dan de kastenwand. Hier is de kastenwand in de wand verwerkt met een houtmotief. Zo wordt er optimaal gebruikt gemaakt van de hoogte van de keuken. Het witte keukeneiland spring zo nog meer in het oog. Een diep keukeneiland als deze biedt zowel ruimte aan een spoelbak, een kookplaat, maar ook een bar door het uitstekende keukenblad.

Aan tafel!

Met een groot keukeneiland als deze kan goed met kleur gespeeld worden om alles bij elkaar te brengen. De rode accenten vinden we terug in de accentmuur, de achterwand van het keukeneiland waar de bar zit en het kunststuk in de nis boven de zwarte kasten. De inbouwapparatuur zit verwerkt in een zwevende kast aan de muur, wat ook erg bijzonder is. Indien u graag kookt voor vrienden of familie, kunt u aan dit keukeneiland al uw culineaire creativiteit kwijt en de visite kan aanschuiven aan de bar.

Nieuwe vormen voor een keukeneiland

Deze keuken heeft twee keer een keukeneiland. Aan de rechterkant zien we een klein kookeiland met een spoelbak. Aan de linkerkant zien we een keukeneiland in bijzonder vorm, het is namelijk een dik keukenblad zonder kast eronder. Het dikke keukenblad geeft een massieve uitstraling aan het keukeneiland. De afwisseling van wit en hout geeft een speels effect aan de keuken.

Klik hier om nog een artikel te lezen over bijzondere keukens. Kijk ook eens bij de professionals die u kunnen helpen met uw droomkeuken. Klik hier om nog meer inspiratie op te doen voor uw inrichting.

Wat vindt u het mooiste keukeneiland? Laat het weten in de comments!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!