Voor & Na: een Souterrain in Londen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: een Souterrain in Londen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Moderne slaapkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Evenals vele andere delen van Londen heeft de wijk Bayswater zowel hoogte- als dieptepunten gekend. Dat het dicht bij Hyde Park en het stadscentrum ligt heeft onverwacht genoeg geen welvaart voor de wijk gebracht waardoor dit gebied decennialang verwaarloosd werd. Al een aantal decennia echter is deze wijk onder reconstructie en heeft inmiddels veel aan status gewonnen. Desondanks bevinden zich hier en daar nog steeds vervallen appartementen in de negentiende-eeuwse gebouwen die erom smeken verbouwd te worden.

Een van deze appartementen is dit souterrain, dat deel is van een monumentale woning. The Lady Builder investeerde in dit appartement en samen met een team van bouwprofessionals en interieurontwerpers hebben zij dit souterrain een ongelooflijke transformatie helpen ondergaan. Gekocht voor iets meer dan €400.000,- en slechts zes maanden later weer verkocht voor iets minder dan €900.000,- is dit project een kijkje waard!

Voor: triest en vervallen

Before - Living Room van homify
homify

Before – Living Room

homify

Zoals je hier kunt zien was de woonkamer compleet vervallen en hard toe aan een vernieuwing. De cementen vloer werd jaren geleden blootgelegd en onbedekt gelaten, er was geen centrale verwarming, veel ramen waren gebroken, de bedrading lag open, de muren waren gebarsten en stortten langzaam in en vuilnis lag over het gehele appartement verspreid.

Na: helder en uitnodigend

Living Room Moderne woonkamers van homify Modern
homify

Living Room

homify

In maar 6 maanden was de transformatie compleet: de ruimte is onherkenbaar veranderd van een trieste en vervallen kelder tot een heldere, frisse en uitnodigende woonkamer. Eikenhouten vloeren inclusief vloerverwarming, een ingebouwd geluidssysteem en geïntegreerde verlichting vormen de update naar moderne tijden. Een neutraal kleurenschema voor de inrichting had als doel het appartement aantrekkelijk te maken voor een zo groot mogelijke doelgroep en had succes: de woning werd inclusief het meubilair verkocht.

Voor: ouderwets versleten

Before - Kitchen van homify
homify

Before – Kitchen

homify

Naast de open woon- en eetkamer is de keuken. Ook deze kamer was hopeloos verouderd en versleten. Het smalle ontwerp, in combinatie met de strenge bouwvoorschriften voor monumentale woningen echter dwongen dezelfde indeling af voor de nieuwe keuken. Toch is ook hier de renovatie spectaculair…

Na: sprankelend modern

Kitchen Moderne keukens van homify Modern
homify

Kitchen

homify

Zoals je kunt zien is geen enkel deel van het nieuwe keukenontwerp verwaarloosd: we vinden er nu geïntegreerde ledverlichting, hoogglans kastdeuren, granieten aanrecht, kraan met kokend water en ingebouwde apparatuur. Aan alle luxe is gedacht terwijl het design voor een licht en modern geheel zorgt.

Voor: onbruikbaar

Before - Bathroom van homify
homify

Before – Bathroom

homify

De badkamer was zo mogelijk in een nog vervallener staat dan de overige ruimtes: de tegels vielen van de muur en lekkages waren standaard. Een complete verbouwing was noodzakelijk om deze kamer weer leefbaar te maken.

Na: luxueus

Opnieuw heeft The Lady Builder zich geen moeite bespaard en is een complete, luxueuze badkamer gecreëerd dat op iedere potentiële koper grote indruk maakte. De badkamer beschikt nu over een regendouche – het uiterste op het gebied van badkamer luxe. Daarnaast heeft deze ruimte zelfs Aquavision tv voor perfecte ontspanning na een vermoeiende dag in de stad.

Voor: donker en vochtig

Before - Bedroom van homify
homify

Before – Bedroom

homify

Helemaal achterin dit souterrain is de slaapkamer, dat donker en vochtig was met defecte en levensgevaarlijke stroomproblemen. Veel hard werk en doorzettingsvermogen was nodig om deze kamer in zo'n korte tijd om te toveren in een slaapkamer op niveau…

Na: licht en sereen

Bedroom Moderne slaapkamers van homify Modern
homify

Bedroom

homify

Hier zien we het resultaat: een royaal ingerichte slaapkamer met inloopkast en ruime opbergmogelijkheden – een essentieel design voor een stadsappartement. Ook hier is het neutrale palet doorgezet, wat ook deze kamer een luxueuze en glamoureuze sfeer meegeeft.

We hopen dat deze spectaculaire transformatie ook jou heeft geïnspireerd voor een eigen verbouwing: met hard werk en doorzettingsvermogen kan ook jij een groots effect bereiken met jouw huis of appartement.

Wil je nog meer prachtige Voor en Na projecten zien? Neem dan ook een kijkje naar de verbouwing van een villa langs de Rijn of naar de renovatie van dit knusse oude rijtjeshuis in Portugal.

Wat vind jij van het resultaat? Zou jij het anders doen? Deel je mening en laat hieronder een berichtje achter. 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!