Een kleine woning als grote inspiratiebron | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een kleine woning als grote inspiratiebron

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door Cristiane Bergesch Arquitetura e Interiores, Modern
Loading admin actions …

Bij homify is er heel veel wat ons kan inspireren. Van de meest grote villa tot het kleinste huis. De woning die we je nu gaan laten zien valt onder de laatste categorie. Maar dit kleine onderkomen mag gerust een grote inspiratiebron genoemd worden! In het interieur is men op een hele bijzondere eclectische manier te werk gegaan. Soms met oplossingen die je niet direct zou verwachten en juist dat maakt dit project zo ontzettend interessant. Reis met ons mee naar Brazilië om de leuke ontwerpen van architect Christiane Bergesch te gaan bekijken.

Bijzondere woonkamer

We beginnen onze rondleiding in de woonkamer en die ziet er gelijk al erg bijzonder uit. Centraal in het ontwerp staat de ruwe betonnen trap. En dat die niet is afgewerkt zorgt juist voor een heel fraai industrieel randje. In combinatie met het verder zo zorgvuldige ingerichte interieur maakt dat je een heel gebalanceerd eclectisch beeld krijgt. De houten elementen brengen een klein rustiek randje aan in het geheel terwijl er ook veel moderne en enkele Oosterse elementen terug te vinden zijn. Leuk is ook de minibar en de wijnvoorraad: het lijkt er sterk op dat hier levensgenieters wonen!

Kleurrijke eethoek

De eethoek is ook een bijzonder en kleurrijk geheel geworden. Aangenaam is het dakraam dat voor een fraaie inval van het daglicht kan zorgen. Bijzonder is de kast die is geplaatst. Die zou je hier eigenlijk helemaal niet verwachten en daardoor geeft het juist weer een extra klassieke dimensie aan de ruimte. Al helemaal met het bijzondere schilderij dat er bovenop is geplaatst! Verder zorgen andere kleurrijke kunstwerken voor een hele bijzondere artistieke sfeer.

Moderne badkamer

De badkamer roept weer een totaal andere sfeer op dan de vorige ruimtes die we zagen. Wel keert in deze moderne ruimte het industriële randje weer op door de ruwe betonnen muur. En vergeet ook zeker niet de klassieke accessoire die op het badkamermeubel is geplaatst. Vanwege de beperkte ruimte is het erg fijn dat hier heel veel opbergmogelijkheden zijn. Alle producten voor de persoonlijke verzorging en de handdoeken kunnen hier goed opgeborgen worden. Aangenaam is ook de aanwezigheid van een raam zodat je ’s ochtends gelijk goed wakker wordt als je eenmaal in de badkamer bent. Een andere leuke tip waar je ook zeker wat mee kunt is het plaatsen van een orchidee in de badkamer. Deze planten vragen relatief weinig onderhoud en zijn voor een natte ruimte erg geschikt.

Klein maar fijn

De keuken is eigenlijk meer een kitchenette te noemen als je naar de zeer beperkte afmetingen kijkt, maar de stijl en inrichting maakt heel veel goed op deze plek. Een typisch voorbeeld van ‘klein maar fijn’! Deze plek is ook weer op en top eclectisch te noemen. En zelfs voor wat leuke accessoires is nog ruimte gevonden. Heb je meer ruimte nodig als je even lekker culinair aan de slag wilt? Dan zet je de boel gewoon even aan de kant en als je klaar bent dan plaats je het zo weer terug.

Heerlijk slapen

Ook de slaapkamer is niet zo heel erg groot, maar voor een lekker ruim bed is gelukkig een plekje gevonden. Je kunt hier dan ook heerlijk slapen in een ruimte die net zo inspirerend en stijlvol is als de andere vertrekken in het huis. Een mooi kunstwerk maakt ook hier het artistieke geheel weer helemaal compleet. 

Wij zijn erg geïnspireerd en enthousiast over dit project en we hopen dat je ook voor je eigen huis hier de nodige ideeën uit kunt halen. En we helpen je natuurlijk ook graag op weg met andere inspirerende projecten, zoals dit leuke huis.

Wat vind jij het meest aantrekkelijke aan deze woning? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!