Minimalisme met een heel chique randje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Minimalisme met een heel chique randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne eetkamers van Cecyn Arquitetura + Design Modern
Loading admin actions …

Minimalistisch ingerichte huizen kunnen onderling ook heel erg van elkaar verschillen. Waar de één kiest voor een meer industriële benadering, kiest de ander juist voor meer moderne of juist landelijke accenten die aan de stijl worden toegevoegd. Maar wat we vandaag gaan zien is anders. Zo niet heel anders! De Braziliaanse architecten van Cecyn zijn namelijk verantwoordelijk voor een ontwerp van een huis waarin de inrichting bestaat uit een fraaie vorm van minimalisme, gecombineerd met klassieke elementen. En dat zorgt voor een uitermate chique randje! Enkele andere stijlen zijn daarbij ook nog te herkennen en samen zorgt het voor een zeer aantrekkelijk geheel om te bekijken.

De buitenkant

De buitenkant van deze woning laat een fraai modern huis zien waar kubistische lijnen het beeld bepalen. Het moderne beeld krijgt een klein landelijk randje door het centrale gedeelte dat bekleed is met kleine stukjes natuursteen. Hierdoor krijgt het geheel een aantrekkelijke en ook verrassende uitstraling. De grote carport zorgt ook voor een dynamisch effect. Maar de meer verrassende aspecten zijn toch zeker aan de binnenkant te zien. We gaan snel daar een kijkje nemen!

Keuken en eetkamer

De keuken en eetkamer maken onderdeel uit van de grote leefruimte op de begane grond. Gelijk valt op dat er is gekozen voor een zeer dynamische inrichting. De kleuren vallen op en dat geldt ook zeker voor de fraaie en ruime keuken. De grote eethoek brengt hier al een klassiek tintje aan. Dit komt vooral doordat de stoelen een moderne uitvoering van een klassiek concept lijken te zijn.

Paradijsje voor kookliefhebbers

Kookliefhebbers kunnen zich in deze keuken helemaal uitleven. Je hebt hier lekker veel ruimte en vooral het grote aanrecht op de voorgrond is ideaal voor mensen die van bakken houden. Daarnaast is er beschikking over een grill, ook erg handig als je een heerlijke maaltijd wilt bereiden. Moderne stijl en rustieke uitstraling gaan hier hand in hand met elkaar. Het is eigenlijk slechts een voorproefje van wat we verder gaan zien.

Contrasten

Door voor donkere meubels te kiezen, ontstaan prachtige contrasten met de verder zo witte woonkamer. Je ziet hier duidelijk dat het om minimalisme gaat. De fraaie chesterfield bank zorgt voor het meer klassiek-landelijke beeld terwijl van de rest van de ruimte heel minimaal is ingericht. En dat maakt het op de een of andere manier gezellig!

Een plaatje

We zien hier de hoek tegenover de bank en kunnen gewoon niet anders dan zeggen dat dit een prachtig plaatje is. Er wonen hier overduidelijk liefhebbers van design producten. En dat past perfect bij dit huis!

Fantastisch trappenhuis

Als je van plan bent om naar boven te gaan, dan is dat met een fantastisch trappenhuis als dit ook een ware belevenis. Een marmeren trap verwijst enerzijds naar een zeer klassieke manier van inrichten, maar door de strakke vormen en de glazen traphekken wordt het een prachtig eclectisch geheel. Let ook even op de geïntegreerde verlichting in de trap. Reken maar dat dit zodra het donker is een fantastisch effect geeft. Het zorgt zonder enige twijfel voor een van de mooiste ruimtes in het huis.

Binnen en buiten

Waar we aan de voorkant begonnen zijn, eindigen we in de achtertuin. Je kunt hier heel goed zien hoe de grens tussen binnen en buiten letterlijk wegvalt doordat slechts een zeer grote glazen constructie terras en de binnenruimte van elkaar scheidt. De glazen deur kan met gemak open worden gezet waardoor letterlijk een eenheid ontstaat. En onder de Braziliaanse zon moet dat toch zeer aangenaam zijn!

Benieuwd geworden naar meer huizen waarin eclectische elementen het beeld bepalen? We raden je dan ook zeker aan om dit project ook te gaan bekijken.

Wat vind jij van dit huis? We vernemen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!