15 budget ideëen voor een kleine tuin of terras

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

15 budget ideëen voor een kleine tuin of terras

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Tuin door Mariona Soler,
Loading admin actions …

Wanneer je terras  of tuin niet zo groot is moet je bepaalde keuzes maken in het ontwerp. Helemaal wanneer je geen grote investeringen wilt doen. Hoe zorg je er nu voor dat die kleine tuin of terras er toch fabelachtig uitziet met een beperkt aantal elementen? We laten 15 tuinen en terrassen zien die minder groot zijn en op creatieve wijze met gebruik van hout of steen tot sfeervolle ruimte zijn gemaakt. 

Voorbeelden die je zo kunt kopiëren voor het ontwerp van je eigen tuin of patio en we geven je wat tips hoe je dit met een kleiner budget kunt doen…

Een klein zwembad

 Tuin door avidra,

In een kleine tuin moet je keuzes maken. Ben je een zwemfanaat? Dan kun je zelfs in een kleine tuin een zwembad plaatsen. Er bestaan namelijk ook zwembaden in kleinere maten. Dit zwembad heeft zelfs mooie plantenbakken rondom waardoor je toch die mooie groene uitstraling hebt in je tuin. 

Een witte muur met planten

 Tuin door David James Architects & Partners Ltd,
David James Architects & Partners Ltd

Brudenell Avenue, Canford Cliffs, Poole

David James Architects & Partners Ltd

Deze binnenplaats is deels met gras bekleed en is een lust voor het oog om naar te kijken tegen het contrast van de witte muur. Wil je graag wat groen maar ook een mooie afscheiding: Dan is deze muur met smalle border een slim idee. De planten komen prachtig naar voren in de smalle border tegen de strak witte muur!

In proportie

Voor een kleinere tuin is het aan te raden om alles in proportie te brengen. Dus een kleiner terras, gazon en borders. Stenen zijn een goede en ook budget keuze om mooie gedefinieerde borders te creëren. In dit geval zorgen de twee soorten en kleuren eveneens voor een mooi contrast.

Plantenbakken

 Tuin door avidra,

Plantenbakken zijn ideaal in een kleinere tuin om verschillende ruimtes af te bakenen. Bovendien kun je er bijzonder plantensoorten in plaatsen voor een eigen sfeer en wat meer groen in je tuin. Maak ze zelf van steigerhout of pallethout dat je van binnen bekleedt met worteldoek.

De tropen op je balkon!

Hoge plantenbakken in verschillende hoogtes zijn perfect geschikt voor je kleine balkon of terras. Plaats er wat sterke planten in zoals vetplanten of Aloë en bamboe. Samen met de rode balkonwand ontstaat een frisse en tropische sfeer.

Sfeervol groen

Wanneer je een loungehoek gaat maken denk er dan eens over na om rondom als rugleuning plantenbakken te maken. Het ziet er niet alleen maar prachtig uit met dat frisse groen en kleurige bloemen maar vormt ook een knusse hoek & afscheiding van de rest van je tuin.

Plantenbak en schutting

Een andere goede manier om groen toe te voegen en toch een vrij onderhoudsarme tuin te hebben is het plaatsen van een schutting met plantenbak. Prachtig deze bamboeschutting: het ziet er natuurlijk uit en biedt een prima afscherming dankzij het hoge groen.

Plantenbak en bank

Om toch groen toe te voegen in je kleine tuin of terras is dit ook een zeer creatief idee.. Een bankje en plantenbak ineen! Zo heb je een zitplek in de schaduw en toch ook wat groen op je kleine terras. Wil je graag weten hoe je nog meer mooie highlights met planten en bloemen kunt maken in je tuin? Lees dan ook dit artikel.

Een groene muur

Een prachtig idee wanneer je weinig ruimte hebt en toch graag veel groen wilt toevoegen. Een schutting en vlonderdek van dezelfde houtsoort zorgen voor rust en een ruimtelijk gevoel en de planten in bakken en tegen de schutting geven het gevoel van een groene oase in deze kleine stadstuin! Een schutting of vlonderdek kun je zelf maken van pallethout of gerecycled hout. Zorg er wel voor dat het hout geïmpregneerd is voor een lange levensduur.

De trap als tuin

 Tuin door Planta Paisajistas,
Planta Paisajistas

Garden in Madrid

Planta Paisajistas

Hier zorgen de kleine coniferen voor een overdaad aan groen en wat verzachting naast de strakke ruwe betonnen trap. Een complete minituin naast je huis..

Een houten vlonderdek als terras

Wil je vooral veel buiten zitten en relaxen in je tuin? Maak dan een grote zithoek zoals hier op een houten vlonderdek, simpel maar prachtig qua uitstraling en sfeer. Ook hier zien we er een witte stenen muur omheen met plantenbakken die zorgen voor een prachtig groen accent. Je hoeft dus niet veel planten te plaatsen voor een mooie groene sfeer (en dat bespaart veel budget!).

Eenvoud en sfeer

Hie vormen de plantenbakken de railing van dit balkon en zijn gevuld met groene planten in allerlei verschillende tinten voor een speelse en afwisselende look. Een licht vergrijsd vlonderdek van brede planken met triangelscherm zijn een prachtig design idee voor je kleine balkon of terras.

Strak en modern

Deze kleine tuin vormt een prachtige harmonie met de stijl van deze bungalow. De grijs en wittinten en vierkanten vormen en rechte lijnen komen weer terug in de tuin. Denk bij de aanleg van je kleine tuin of terras ook na of dit past bij de stijl van je huis zodat het een mooi en logisch geheel vormt met de rest.

Een mediterraan gevoel

 Tuin door homify,

Wanneer je kiest voor een houten vloer kijk dan ook eens naar wat andere houtsoorten en of beplanting. De roodbruine vloer met strakke uitnodigende loungebank en citroenboompjes creëren hier die serene en aparte sfeer. En dan ja… met dat uitzicht…

Lage bakken

En ook lage plantenbakken direct tegen het huis aan kunnen een prachtige blikvanger vormen in je kleine tuin of terras. Hier is gekozen voor slechts een opvallende plantensoort waardoor eenvoud en rust ontstaat alsmede een mooi accent tegen de witte voorgevel van de woning.

Een bamboeschutting met wat varens doet wonderen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!