12 interieurfouten die voorkomen kunnen worden

larapappers larapappers
Amazonia Light Wallpaper Witch and Watchman Muren & vloerenBehang
Loading admin actions …

In dit Ideabook gaan we in op de vraag welke fouten je in het ontwerp van jouw interieur kunt maken. Omdat velen het antwoord op deze vraag niet weten, kan het zo zijn dat jij jouw droomhuis nog niet bereikt hebt en nog steeds op het internet zoekt naar manieren om jouw perfecte huis te creëren. Daarom willen wij jou helpen tijd en geld te besparen en door middel van tips ervoor te zorgen dat je een stapje dichter bij jouw ideale woning komt.

We hebben allemaal een hekel aan fouten maken en veel mensen negeren ze zelfs. Maar door er over te praten en ze toe te lichten krijgen we de kans om ze op te lossen en anderen te redden van het maken van soortgelijke fouten. Dus, lees mee en laat je inspireren!

Overdrijf niet

Soms begaan we een fout door te overdrijven. Een voorbeeld hiervan is het verwijderen van authentieke huisjes in een landelijk gebied en ze te vervangen door ultra-moderne, luxe huizen, in de stijl van bergkastelen of villa's. Niet alle stijlen passen in iedere omgeving en soms clashen ze zelfs met elkaar. Het is belangrijk om te focussen op de omgeving rond het huis en een stijl te kiezen die goed bij de omgeving past. Als de stijl niet past, overweeg dan of jij op die plek wilt wonen.

Geen smoesjes

Er zijn een aantal ideeën die nogal vergezocht zijn en moeilijk te implementeren zijn in de echte wereld. Deze ideeën zijn vaak de meest geliefde delen van jouw droomhuis. Echter, het niet hebben van realistische verwachtingen kan gebruikt worden als een excuus waarom jouw ideale woningen niet gebouwd kan worden. De meest voorkomende excuses variëren; jouw huis is niet geschikt voor een bepaald klimaat of het heeft te grote ramen die moeilijk te wassen zijn.

Vandaag de dag is er echter zoveel mogelijk door de moderne techniek, dat deze smoesjes snel te ontkrachten zijn. Raadpleeg dan ook gerust een architect voor jouw droomhuis en maak jouw droom werkelijkheid!

Teveel nadruk op de woonkamer

De woonkamer is vaak het centrum van de woning. Daarom is het belangrijk dat je veel aandacht besteed aan het interieur van de woonkamer. Het gevaar is echter dat je zoveel aandacht besteed aan de woonkamer, dat de andere ruimtes vergeten worden. Een mooie woonkamer, maar een saaie badkamer, keuken en slaapkamer zorgen voor een troosteloze sfeer in huis. Let er dan ook op!

Vermijd miskopen

Vaak schaffen we items aan in een impuls. Dit kan ervoor zorgen dat het interieur van jouw woning er minder goed uitziet dan voorheen. Denk bij het aanschaffen van een item dan ook goed na; heb ik dit echt nodig? Wat is de toegevoegde waarde? En past het goed bij de rest van het interieur?

Behang

Amazonia Light Wallpaper Witch and Watchman Muren & vloerenBehang
Witch and Watchman

Amazonia Light Wallpaper

Witch and Watchman

Behang is leuk. Behang zorgt ervoor dat de ruimte sfeervol wordt. Maar met behang kun je ook helemaal de plank misslaan. Heb jij geen oog voor inrichten? Pas dan op dat je niet een te druk behang kiest of in een verkeerde kleur. Kies liever voor muren in een rustgevende kleur en laat het behang aan de interieurontwerper over. 

Wil jij toch graag iets met behang doen? Lees dan dit Ideabook over behang.

Binnen en buiten

Descender Fronts installed at an Events Venue homify Moderne evenementenlocaties
homify

Descender Fronts installed at an Events Venue

homify

Let erop dat jouw interieur past bij de omgeving van de woning. Het staat namelijk gek als jouw interieur niet bij de omgeving past, dan kun je niet met een gerust hart thuis van het uitzicht genieten.

Vergeet de kleine ruimtes niet

Ook van een kleine ruimte kun je een bijzondere ruimte maken. Zorg er dan ook voor dat jouw aandacht naar alle ruimtes van de woning uitgaat. Zo kun je van een kleine ruimte een bijzondere inloopkast maken, of een leuke werkkamer.

Denk out-of-the-box

APARTMENT “VERBI” Polygon arch&des Minimalistische woonkamers
Polygon arch&des

APARTMENT “VERBI”

Polygon arch&des

Houd niet vast aan oude gedachtes; laat je fantasie de vrije loop en durf open te denken. Zo kun je bijvoorbeeld een halve wand plaatsen in het midden van de ruimte om ervoor te zorgen dat de ruimte een duidelijke scheiding heeft. En maak gerust iets moois van deze wand (bekleed het bijvoorbeeld met houten accessoires).

Minimalistisch is niet armoedig

Er is een groot verschil tussen de minimalistische-look en de armoedige-look. Ook met een klein budget kun je namelijk een woning leuk inrichten. De minimalistische-look vereist juist veel aandacht en kan niet met een aantal goedkope meubels nagebootst worden.

Maak een plan

Dit is misschien wel de belangrijkste tip als het om het inrichten van jouw woning gaat; wat je ook doet, maak een plan. Bedenk wat je precies wilt veranderen aan een ruimte voordat je iets aanschaft. Is het wel nodig om iets nieuws aan te schaffen of kun je met de bestaande meubels ook het doel bereikt worden? En is het verstandig om iets te veranderen zonder vooronderzoek?

Vertrouw de professionals

Vaak denken we al snel dat we veel van een onderwerp weten en nemen we de verkeerde beslissingen. Professionals hebben niet voor niets gestudeerd en veel ervaring. Weet jij niet precies wat je wilt of hoe je het moet aanpakken? Raadpleeg dan gerust een professional die je met de juiste informatie kan ondersteunen. Zo voorkom je fouten!

Stel prioriteiten

Jouw budget is waarschijnlijk niet zonder einde, zet daarom prioriteiten. Wat vind jij belangrijk? Welke ruimte in huis stoort en wat wil je eraan doen? Overal een beetje iets veranderen heeft vaak niet het gewenste effect. Maak daarom een lijstje van dingen in huis die je graag anders wilt ziet, en stel een top 5 samen. Dit zijn jouw prioriteiten.

Welke interieurfout heb jij weleens begaan?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!